Hurricane EP200 SE V2

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od gamer007 »

Ocasní trubka u 250tky je delší a silnější než u FF200...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
kilian

#92 Příspěvek od kilian »

gamer007 píše:Ocasní trubka u 250tky je delší a silnější než u FF200...

Škoda, díky
Tomtom8

#93 Příspěvek od Tomtom8 »

Ahoj, tak dneska jsem si přivezl Gauika domů (secondhandového), ale byl dobře opečovávaný. Jen bych se vás chtěl zeptat - nelíbí se mi regl nalepený z boku proti servu. Nevidím na páčku serva a zdá se mi to takové "nesymetrické". Nejraději bych dal regl dolů na spodní plato, jako to mám u Rexe. Sice je kousek odtud gyro, ale přijde mi, že by vzdálenost regl-gyro zůstala stejná. Bude regl dole něčemu vadit? nebo je nahoře kvůli chlazení? Mám standardní Gaui výbavu s motorem 5600KV, regl 18A.
A ještě jste tu psali, že se dost lámou držáky lyžin. Jdou tam nějaké osvědčené? Třeba z HK250, Rex250, nebo něco jiného? Ty popisované CF lyžiny se mi moc nezdají. Ale pro jistotu, kde se dají koupit? Tak dík za info.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od prochel »

Tomtom8 píše:Ahoj, tak dneska jsem si přivezl Gauika domů (secondhandového), ale byl dobře opečovávaný. Jen bych se vás chtěl zeptat - nelíbí se mi regl nalepený z boku proti servu. Nevidím na páčku serva a zdá se mi to takové "nesymetrické". Nejraději bych dal regl dolů na spodní plato, jako to mám u Rexe. Sice je kousek odtud gyro, ale přijde mi, že by vzdálenost regl-gyro zůstala stejná. Bude regl dole něčemu vadit? nebo je nahoře kvůli chlazení? Mám standardní Gaui výbavu s motorem 5600KV, regl 18A.
A ještě jste tu psali, že se dost lámou držáky lyžin. Jdou tam nějaké osvědčené? Třeba z HK250, Rex250, nebo něco jiného? Ty popisované CF lyžiny se mi moc nezdají. Ale pro jistotu, kde se dají koupit? Tak dík za info.
ten cf podvozek je akorát zbytečně drahej(sice mi jeden letí :D ) do teď lítam na ty orig nožičky a že praskaj? praskaj při tvrdším přistání už sem jich pár vyměnil , dyk ty nožičky stojí pár korun :D regl na gauikovy mám z boku na rámu a žádnej problém , když ho dáš dolu na rám tak kam dáš gyro ? v gauikovy je dost málo místa
Tomtom8

#95 Příspěvek od Tomtom8 »

s těma nožičkama nemám ještě osobní zkušenosti, ale přesto mám radši, když nic neodchází. jednou jsem koupil podvozek (lyžiny) snad z lamy, nebo z čeho a ty jsou opravdu nerozbitný. Trochu gumovější, ale fakt vydrží skoro úplně všechno. Ale na Gaui jsou malý.
A ten regl? No, chci ho dát na spodní plato za motor, kde je místo. jen musím dát bacha na dráty, aby je motor nesežral. gyro je nalepené zespodu za rámem - pod uchycením ocasní trubky. V mém případě o místo ani tak nejde, spíš aby regl nerušil gyro.

A ještě jedna obecná teoretická otázka: když bych chtěl snížit otáčky a nechat stejný pastorek i motor, můžu napípat v rádiu křivku na např. 50%. Tím se mi sníží napští na motoru, tím klesnou otáčky, a aby se vrťas udržel ve vzduchu, musím zvýšit náběh listů, tím se zvedne zatížení motoru, který bude žrát víc proudu a bude se mi víc zahřívat regl. je to správná úvaha, nebo je někde chyba? Ptám se jen toreticky, zatím nevím, jestli budu potřebovat něco dělat s otáčkami. zatím jsem jen vrčel z ruky.

Máte nějaká doporučení nastavení na Spektrum DX6i tak, aby byl hodný a poslušný? Nějaký setup pro začátek. Throtle, pitch, expa, rozsah výchylek... Osazení jsem psal o kousek výš: vše původní, motor 5600KV, baterky 2S, pastorek originál co tam byl, ale nevím kolik má zubů. Dík za rady.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od prochel »

Tomtom8 píše:s těma nožičkama nemám ještě osobní zkušenosti, ale přesto mám radši, když nic neodchází. jednou jsem koupil podvozek (lyžiny) snad z lamy, nebo z čeho a ty jsou opravdu nerozbitný. Trochu gumovější, ale fakt vydrží skoro úplně všechno. Ale na Gaui jsou malý.
A ten regl? No, chci ho dát na spodní plato za motor, kde je místo. jen musím dát bacha na dráty, aby je motor nesežral. gyro je nalepené zespodu za rámem - pod uchycením ocasní trubky. V mém případě o místo ani tak nejde, spíš aby regl nerušil gyro.

A ještě jedna obecná teoretická otázka: když bych chtěl snížit otáčky a nechat stejný pastorek i motor, můžu napípat v rádiu křivku na např. 50%. Tím se mi sníží napští na motoru, tím klesnou otáčky, a aby se vrťas udržel ve vzduchu, musím zvýšit náběh listů, tím se zvedne zatížení motoru, který bude žrát víc proudu a bude se mi víc zahřívat regl. je to správná úvaha, nebo je někde chyba? Ptám se jen toreticky, zatím nevím, jestli budu potřebovat něco dělat s otáčkami. zatím jsem jen vrčel z ruky.

Máte nějaká doporučení nastavení na Spektrum DX6i tak, aby byl hodný a poslušný? Nějaký setup pro začátek. Throtle, pitch, expa, rozsah výchylek... Osazení jsem psal o kousek výš: vše původní, motor 5600KV, baterky 2S, pastorek originál co tam byl, ale nevím kolik má zubů. Dík za rady.
jestli máš orig pastorek tak má 15zubů, já sem tam zkoušel 10Z a to bylo málo ale na začátek až až, teď tam mám 13Z a je to super otáčky sem měřil ale už si nepamatuji zítra změřím tuším že 3700 ale nedám za to ruku do ohně :D
ten orig regl nejlíp funguje když je otevřen na 100% tak není žádnej problém(alespoň sem prozatím žádnej neměl po roce provozu)
a jestli bude hodný a poslušný no ........ je to malá neposedná mrška :D
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od dj_krata »

Tomtom8 píše:s těma nožičkama nemám ještě osobní zkušenosti, ale přesto mám radši, když nic neodchází. jednou jsem koupil podvozek (lyžiny) snad z lamy, nebo z čeho a ty jsou opravdu nerozbitný. Trochu gumovější, ale fakt vydrží skoro úplně všechno. Ale na Gaui jsou malý.

ahoj nekupoval jsi nahodou gauiho od kolegy z lobkovic? :-)

jinak nastaveni... rozsah kolektivu -+ 10 , regl nastaven na krivky 100-95-90-95-100(ide 2 100-100-100-100-100) a pastorek 13, ale nevim kolik to bude tocit ale myslim ze ti to bude bohate stacit.. ten puvodni setup na motor 5600KV a pastorek 15Z to tocilo 4700RPM ,jinak si klidne nastav expa jak ti to bude vyhovovat 20-30% to je asi vsechno , v takovemhle setupu by to melo byt prijemne na ovladani
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Tomtom8

#98 Příspěvek od Tomtom8 »

to: dj_krata - ahoj, to víš, že ten můj gauik je rodný bráška toho tvého, a jak jsem pochopil, tak ty jsi byl jeho hlavním servismanem :o)
já jsem s ním byl jen tak lehce ve vzduchu před tou vichřicí minulý týden, takže jen "nakrajíček". Ale nezdál se mi to nějaký divoch co do výkonu. Co do stability - dost divočina. Sice s sebou tahá kříž, úhly listů jsem ještě neměřil, točky také ne. Ale nastavení bylo tak nějak, jak píšeš. Pokud se dostanu do tělocvičny, tak to tam zkusím osahat "v laboratorních podmínkách".
Tomtom8

#99 Příspěvek od Tomtom8 »

ahoj chlapi, tak gaui v tělocvičně super! Jen jsem s ním "trošku" škrtnul o zem :( Nevíte někdo, kde se dají koupit náhradní díly? Věci jako osička, šroubky, plastová očka mají na bestbuymodel.com, nebo u Krtka, ale asi budu potřebovat i ty kovové vodorovné páky, co jsou asi uprostřed hlavy. V těch točkách se jaksi omotaly kolem osy - jsou trochu ohnuté a nevím, jeslti vydrží vrácení do původní polohy. tak díky za tip. klidně i čínský web shop, nejsem fixovaný na české kamenné prodejny.
Rici

#100 Příspěvek od Rici »

Třeba zde je dobrý výběr http://www.infinity-hobby.com .
kilian

#101 Příspěvek od kilian »

prochel
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od prochel »

Tomtom8 píše:ahoj chlapi, tak gaui v tělocvičně super! Jen jsem s ním "trošku" škrtnul o zem :( Nevíte někdo, kde se dají koupit náhradní díly? Věci jako osička, šroubky, plastová očka mají na bestbuymodel.com, nebo u Krtka, ale asi budu potřebovat i ty kovové vodorovné páky, co jsou asi uprostřed hlavy. V těch točkách se jaksi omotaly kolem osy - jsou trochu ohnuté a nevím, jeslti vydrží vrácení do původní polohy. tak díky za tip. klidně i čínský web shop, nejsem fixovaný na české kamenné prodejny.
To si ale musel hodně škrtnout o podlahu když si ohnul i spodní přepákování Já sem s Gauikem už hodněkrát praštil dokonce sem ho rosprsk o boudu na letišti a to přepákování mám furt originál
ja nejčastěji měnim šrouby v hlavních gripech, hlavní hřídel , zadní osičku , nožičky a ocasni trubku :D
Tomtom8

#103 Příspěvek od Tomtom8 »

no, máš pravdu. Pecka to byla. Prostě jsem se blížil ke zdi, tak jsem to naklonil, ale nízko nad zemí. No a rotor se potkal s podlahou. Oba listy úplně uletěly (šroubky se ustřihly) a jak ten rotor běžel, tak namotal závitové tyčky a jedno přepákování ohnul až tak, že když jsem ho rovnal, tak prasklo. Vlastně už bylo skoro prasklý při ohnutí. Když jsem vrťas koupil, tak při ladění jsem si všiml ohnutého přepákování. Narovnal jsem ho a pohoda a teď jedno nevydrželo. Těžko říct, jestli to bylo to samé. Pakárna je, že ho mají jen na eshopech a za 21 USD. A pak že rány s gauim jsou levné :D Ale vy sním když tak asi hodíte do trávy se staženým plynem, ne? Já jsem nečekal, že to nevybere, takže to šlo naplno a do parket... Snad to příště bude do vysoké trávy a budu jen vymotávat stébla.... :D
Tomtom8

#104 Příspěvek od Tomtom8 »

Ahoj, myslíte, že můžu do guika dát serva HXT900? nebudou moc velká?
Size : 21x12x22 mm / 0.74x0.42x0.78 in
Voltage : 3v ~ 6v
Weight: 9g / 0.32oz
Speed : 0.12 sec/60(4.8V)
Torque : 1.6 kg-cm

Převody na serva BlueBird306BB nemohu sehnat...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Mad_Box »

Tomtom8 píše:Převody na serva BlueBird306BB nemohu sehnat...

HXt tam nedáš, leda 500. A do BMS kontaktuj MZKa požádej o převody na W060
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“