Raptor titan 50,vše okolo tohoto modelu - pro začátečníky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sheep

#91 Příspěvek od sheep »

No to je heyky,ale nechal si tam zrejme ty M3 sroubky,skrz a pojistil to kontramatkou.ze je tomslu tak?
Jestli ano nevim jestli to vydrzi.Udelal jsem to same jako na predchozim motoru.Vzal jsem zavitnik M4 a vyriznul jsem zavity do motoru,koupil jsem zavitivou tyc,nerez protoze obycejna je meka a natahne se zavit.Udelal male stefty a na locktite jsem je zalepil.Potom jsem vzal vrtak 4,3 a protahnul diry ve vyfuku.Potom nastava takovamala prekerka a to ze musis vzit pilnik a opilovat telo vyfuku aby se tam sli matky.vyfuk je cernej tak se mi do toho moc nechtelo ale musel jsem.
Drzi to bezvadne a bez tesneni kov na kov.

Jinak trochu lepsim zpusobem by slo tu zavitovou tyc stocit pulku na M3 aby se nemusel pilovat vyfuk a protahnes ho jen 3,5 vrtakem.
mikyno12

#92 Příspěvek od mikyno12 »

chcel by som sa spatat, aku asi ma mat teplotu motor/vyfuk po asi 10 minutach lietania (ziadna extra akrobacia, ale visenie tiez nie)
lietam na 20% rapicone, motor tt53 redline a ten cierny vyfuk od thuder tigeru

ked som sa rozlietavaval na som tak po konci letu naslineni prst nic nespravil, teraz nejako uz po 5 minutych slina hned vysici
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od petrpetr »

mikyno12 píše:chcel by som sa spatat, aku asi ma mat teplotu motor/vyfuk po asi 10 minutach lietania (ziadna extra akrobacia, ale visenie tiez nie)
lietam na 20% rapicone, motor tt53 redline a ten cierny vyfuk od thuder tigeru

ked som sa rozlietavaval na som tak po konci letu naslineni prst nic nespravil, teraz nejako uz po 5 minutych slina hned vysici

Po nádrži osmiček, koleček mám na spodní části válce 85 -95˚C.
Na výfuku nenaměřím nic. TT53 Redline, výfuck Align, 15% nitro.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
sheep

#94 Příspěvek od sheep »

No nevim muj nazor je jedno jestli po 5 min nebo 10,mela by byt stejna.Mam i cerny vyfuk jak rikas ty,byl me sice doporucen muscle pipe,ale zrovna zacali vyrabet od Tigera ten jak zminujes tak jsem ho obednal.
Teplota ma byt okolo 100 stupnu,slysel jsem ze se da bez vaznejsich obav letat i na 120 stupnu.
Na vyfuku nevim teplotu nemerim neni pro me dulezita,ale vim ze pokud z heli hned po pristani manipuluji a brnknu si o vyfuk,spalim se.
Kolik tam mas teplotu ty??
Jde o to jestli ti opravdu ten vyfuk tesni,mel jsem stim hodne problemy,kdyz byl vyfuk povoleny hlavni jehla vytocena na maximum ze by vypadla a teplota hodne nahore cca 130 a vys.
Pri takto vytocene jehle mi bylo zdeleno za motor by nemohl ani bezet.
Takze jsem hledal a je pravda ze jsem zustal znova u pretesneni a povolovani vyfuku,takze jsem dal na radu jak me tady chlapi poradili a pretesnil vyfuk jak jsem psal.
mikyno12

#95 Příspěvek od mikyno12 »

presu teplotu neviem.....
uz som planoval kupu teplomeru pri najblizsej navsteve predajne ale mi do toho skocila neprijemna havaria a tak prvorade budu diely

//rozflakalo mi vsetky listy, padla, podvozok na cucky, odlomena nadrz, zlomeny chvost a prasknute capy
vsetko to sposobil ten biely kruhovy drziak tiahla vrtulky....sa posunul pocas letu a zabranil servu v pohybe do jednej strany > neovladatelny roztoceny vrtulnik to zapikoval chvostom do zeme
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
sheep

#96 Příspěvek od sheep »

jj to znam,za letu praskly remen na ocase. pkotatko tady v tomto foru mi odporucil na mscomposit na teplomer,prohledni to stal 700 nebo kolik a velka spokojenost.Mel jsem i infra ale to neni ono zdal se mi nepresny a hlavne jak mi rekl nevidis co se deje za letu v plne zatezi a mel pravdu,mel jsem po dosednuti a zastaveni vrtule teplotu 100 po namontovani teplomeru se zaznamem nejvyssi teploty byl za letu ale 134 coz je kurna dost.
Jinak ty padla atd po havarii taky znam dnes uz ne proto jsem hlavne presel na bezpadlo,hlavne se mi to libilo chtel jsem to zkusit a za druhy mam mensi naklady po padu vetsinou jen lupena a ohnuta hridel,ktere si uz vyrabim sam a rekl bych z lepsiho materialu.A hlavne presnejsi,nez original 8O coz me prekvapilo ze hazivost originalni hridele namatkove v prumeru bylo 0,01mm v coz je hodne na takove delce.
mikyno12

#97 Příspěvek od mikyno12 »

ked lietas bez padiel....
potrebujes nieco specialne na to???
alebo staci len nahodit bezpadlovu hlavu (mozno upravit vychylky) a letiet

a druha otazka....ako to lieta bez nich ??

// tu tycku co drzi padla som musel z modelu vypilovat, lebo tak bola pozohybana, ze ani za svet nesla narovnat aby sa dala vytiahnut
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
sheep

#98 Příspěvek od sheep »

potrebujes specialni vec,ja mam treba gyrobot 900,jsou i jine treba Rondo od Thunder Tiger,nebo Vbar.Jqk leta nevim preci jen jsem take jeste zacatecnik ale rekl bych ze je to agresivnejsi ale zaroven stabilnejsi.Ma to funkci tkzv. autopilota melo by to viset samo jak normalne tak na zadech,ale zda se mi ze je to k nicemu a az tak samo to zase nevisi dlouho.
A v acro rezimu se mi to vymstilo.Pretacel jsem heli na zada a na zadech jako kdyz heli neposloucha,proste gyrobot mi do toho zacal kecat a dosti obtizne jsem to pretocil zpet a celkove rozhozeni heli a pad.
je pravda ze se to da vyladit videl jsem to,takze jsem to mel nastevene spatne.Nemam na to mc cas to ladit.
Proste jsem presel na standard mod a proste packuji,je to alespon adrenalin a kdyz to padne tak vim ze je to moji vinou a ne technikou.
mikyno12

#99 Příspěvek od mikyno12 »

a je potrebny ten gyrobot...
alebo ako by sa spravala bez padiel a bez gyrobota?
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
sheep

#100 Příspěvek od sheep »

Nekde jsem snad cetl ze to i snad ridit jde,ale nevim.Je to opravdu treba dela te ty padla virtualne.
Mrkni na http://www.youtube.com/watch?v=8-fcyKe-24k
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#101 Příspěvek od Bizon »

Ne, bez pádel (nebo elektroniky) to fakt nejde. Možná opravdu vynikající pilot by s vypjetím všech sil dokázal s takovou mašinou zaviset, ale bylo by to šíleně kostrbaté.

Při otáčkách co má rotor by bez tlumícího systému znamenal i minimální zásah cyklikou výkruty rychlostí mnoha otáček za sekundu. Jestli tě to opravdu zajímá tak tady odkaz na teorii letu heli ze stránek zdzd: http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
sheep

#102 Příspěvek od sheep »

mikyno : Tak jak meril si uz tu teplotu?Ted to bude take rozdil kdyz uz je trochu zima nez v lete za parneho pocasi.
mikyno12

#103 Příspěvek od mikyno12 »

este nie
heli je uz dlho rozobrata a bude letuschopna az niekedy na buduci tyzden
potom zmeriam
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
mikyno12

#104 Příspěvek od mikyno12 »

takze...motor mal tych 70-90....a vyfuk uctihodných 180 :)
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
sheep

#105 Příspěvek od sheep »

Na vyfuk kaslat hlavni je ten motor.
Ja se po dlouhe dobe dostal taky k letani a nastavovani no myslel jsem ze to roslapu.Nastavil jsem vsechno velkou bohatost a zacal poletovat aby se motor zabehnul.Pred tim jsem ho zabihal na zemi na zvyseny otacky.
No a vcera jsem to chtel naladit na letani.Zapnu teplomer a jdu na to motor dost preplavenej uz jen z chodu tak ubiram teplota cca 60st.dostal jsem se na 80 stupnu.Rikam si pridam nejakej ten zub a budu okolo 90-100 karburator otevrenej pri visu cca 50 procent.Odstartuju a viditelne vidim jak se motor prestava preplavovat a zacina se pretacet jako prase.Slehnu stim na zem pridam.Opet jsem preplavenej a opakuju postup.No to same.
Nevim co si o tom mam myslet.Neni preci mozne mit motor preplaveny a uberu dva zuby a motor se zacne pretacet a teplota hned nekde okolo 120
Vyresilo to az prenastaveni krivky na stredu z 50 na 75 procent.
Po tomto zasahu zacal jit motor jako pila a prestal se i prehrivat a dal se doladit tak nejak.
To se mi ale nezda abych ve visu drzel motor na 75 procentech.Jinak reaguje da se rici dobre takze na volnobeznou jsem ani nejak nesahal a nechal z vyroby.
Ma nekdo nazor? Letam na 15 procent nitra cool power.Prejdu na 25-mozna 30.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“