Škubání/cukání serv

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Hony

#91 Příspěvek od Hony »

Díky za odpověď, je to teprve můj druhý RC model a ten první to nedělá, jen se serva trochu cuknou a stojí. U toho druhého je cukání slabé slovo, mám pocit, že by se serva mlela až do sebezničení, maximální výchylky, prohýbání táhel...Zdá se mi to moc, tak jsem se raději zeptal :D
Hony

#92 Příspěvek od Hony »

Tady jsem našel obrázek toho listu.

http://www.rcm-pelikan.cz/imgview.php?id=1HI2061&ord=0
Filot
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Filot »

Vždy, když máš zaplý přijímač, tak měj zaplou vysílačku!!!!!!!!!... Nedodržením tohodle pravidla může u elektroletů dojít i ke zranění!!
Somethin Extra, Multiplex Extra 330, SU-29 - 2,2m, F3K ISIS
coro

#94 Příspěvek od coro »

Robia to aj kvalitné HITEC príjmače. U iných som to až v takej miere nevidel.
Také príjmače nemajú procesor, je to len analógový FM príjmač a prepínanie medzi výstupmi na servá - ak chýba signál zrejme si ho zosilní až tak že mu vystačí šum a ten pošle tým servám.
Príjmače s procesorom to nerobia. Ale napríklad ani obyčajný Jeti Rex5 až tak nemelie servami ako tieto Hitec, ak nie je na jeho frekvencii "rušenie", zostane ticho.

Pre mňa, keďže nemám scaner frekvencií, a s Rex5 nebolo možné lietať ani ďaleko ale hlavne ani v prípade že niekoho iný vysielač zasahoval do frekvencií ktoré ten môj Rex5 príjmal (nechcem napísať že to bolo na mojej frekvencii, mohlo to byť vedľa ale do tohoto konkrétneho príjmača to preliezlo) .
- bolo zaujímavé zapnúť najprv model, a pozrieť sa čo bude robiť - či cukať, či mlieť sebou, alebo zostane ticho.

Ale to sa s HITEC príjmačom urobiť proste nedá, hrozí že servá vylámu prevody alebo kormidlá, a mohol by sa aj spustiť elektro motor.
Pre 2,4GHz by však malo byť jedno čo sa zapne prvé - ale zase, aj tu záleží na tom pokiaľ to až konkrétny výrobca domyslel. Preto sa príjmače s "nabitým" modelom nezapínajú, a vypínajú, tak aby pritom stále bol vysielač zapnutý.
Hony

#95 Příspěvek od Hony »

Tos mě coro potěšil, že je to normální. Je to doslova tak, jak píšeš, že by se serva vylámala z lože. Ten první přijímač mám taky HITEC, ale tak 7 let starý, možná je to jiná konstrukce. Teď už jsem v klidu.
janvoz
Kontaktovat uživatele:

Cukání serv

#96 Příspěvek od janvoz »

Když pustím příjímač v letadle a ještě nemám puštěný vysílač, tak začnou škubat serva a samovolně se spouštět motor. Když ale pustím vysílačku, tak je vše OK. Toto se mi děje pouze u příjímače HITEC HFS-06MT single ale u Hitec Electron 6 dual je vše v pořádku. Nevíte v čem je chyba?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od Lukash »

V tobě!
Vždy zapínat prvně vysílačku, nebo na to dojedeš!
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od pdp7 »

Ja na to casto doplacim strzenim prevodu serv (hs81)!
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Nakadah »

To bude srandovni, az to jednou zase zapne bez vysilacky, serva najedou na dorazy a strhnou si ozubena kolecka prevodu :lol: Nak
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od pdp7 »

Ja na to casto doplacim strzenim prevodu serv (hs81)!
FX-30
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od pdp7 »

Zas mi blbne internet.
FX-30
petas

#102 Příspěvek od petas »

Školácká chyba! vždy nejdříve zapínat vysílač, potom model. Vypínat první model, potom vysílač!
janvoz
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od janvoz »

Jde mi o to, že Hitec electron 6 mi to nedělá a když se třeba na chvíly ve vzduchu ztratí signál tak ty serva začnou cukat ale u elektronu ne. Nerad bych přišel o letedlo. Je to cukání tedy normální?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Lukash »

Ano, do jisté míry to normální je. Pokud nemá signál, začne chytat různé rušivé vlny. Zkoušel jsi dosah onoho přijímače na zemi?
Voodoo-cz

#105 Příspěvek od Voodoo-cz »

janvoz píše:Jde mi o to, že Hitec electron 6 mi to nedělá a když se třeba na chvíly ve vzduchu ztratí signál tak ty serva začnou cukat ale u elektronu ne. Nerad bych přišel o letedlo. Je to cukání tedy normální?

Je to normalni, Electron 6 je prijimac s dvojitym smesovanim, takze nechyta uplne vsechno smeti ze vzduchu (ale neboj, ve vzduchu taky umi zacukat), kdezto ten prvni ma jednoduche smesovani a proste se chytne kde ceho co poletuje aspon jaks taks na spravny frekvenci.

Tohle chovani je normalni, proste vzdy nez zapnes prijimac, mej zapnuty radio.
Live smart, die happy...
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“