Prosím poraďte s koupí.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Klavesnice a simulator ti zprostredkuji realny let asi tak jako televizni reportaz valku. Jednak nemas mosznost jemneho rizeni a simulator ma oproti realne situaci jednu vzanou nevyhodu - horsi prostorova orientace. Taky jde o to s cim tam litas - doufam ze sis vybral hodne ero co leta samo a ne nejakou tu stihacku co sis chtel koupit
Zacni treba s nejakym vetronem. Pokud na to nesahas tak to leti samo - takze staci zacit zatacet, aby ti to neuletelo z dohledu a tak se postupne ucit. A klavesnice je naprd, na uceni to chce mit v rukach kniply
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
kesi píše:Co mám dělat, když nezvládám ani simulátor, vrátit se k bodu č.1 simulátor?Jde o ten jednoduchý, mám jen klávesnici a když si změním náhled, abych měl pohled stále za letounem, tak to jde, ale pokud mám ten real pohled, kdy stojím na místě...
![]()
No nic, netřeba komentáře.
Pardon za OT, ale je tu někdo v okolí Mohelnice, Zábřeha nebo Olomouce? Bylo by dobré to vidět na živo.
No já bych to viděl takto:
Začni buď to s Easy Starem (nebo levnější napodobeninou), případně s dohledem nějakého modeláře s nějakým lehčím hornoplochem (jsou hodný na rozdíl od stíhaček o kterých přemýšlíš)
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
were píše:Klavesnice a simulator ti zprostredkuji realny let asi tak jako televizni reportaz valku. Jednak nemas mosznost jemneho rizeni a simulator ma oproti realne situaci jednu vzanou nevyhodu - horsi prostorova orientace. Taky jde o to s cim tam litas - doufam ze sis vybral hodne ero co leta samo a ne nejakou tu stihacku co sis chtel koupitZacni treba s nejakym vetronem. Pokud na to nesahas tak to leti samo - takze staci zacit zatacet, aby ti to neuletelo z dohledu a tak se postupne ucit. A klavesnice je naprd, na uceni to chce mit v rukach kniply
Přesně tak, pěkně vystiženo. Když nemáš vysílajdu k počítači, můžeš použít GAMEPAD, tam máš taky 2 čudlíky hejbláky. Já se učil na něm a na FMS a šlo to. Sice je to hodně citlivé na jakékoli pohyby, ale když zvládneš tuto kombinaci v simu, pak hurá ven
Ale před lítáním je 90 % úspěchu v tom, že tam je někdo, kdo si od Tebe vezme vysílač, hodí si letadlo do luftu, vytrimuje a pak ti to v bezpečné výšce předá.. asi tak nějak
Bývr :-) , F9F , Tempest ( ve stavbě )
Na FMS jsem se učil s klávesnicí
,i tak to jde. Ale samozřejmě jsou lepší způsoby ovládání. Nejdřív si zkus lítat třeba i s kamerou sledující model a vyzkoušej si jak se to přibližně chová. Pak si zkus dát pohled z pevného bodu, ale nelítej moc daleko... zkrátka abys na to dobře viděl. FMS není moc realistickej simulátor, ale ty základy ti to dá.
- jak se letadlo chová při zatáčení
- kam kterou pákou (klávesou) hnout když letí od tebe a k tobě
- co dělat, abys bezpečně přistál.
Až ti půjde přistávání tak, že pokaždé dosedneš na kola a ve vzduchu se udržíš, tak myslím že máš už kvalifikaci na to, jít lítat s opravdovým modelem. Ale musí to být model hodný, který ti občas odpustí nějaké ty chyby a přiměřeně pomalý, abys zbytečně nezmatkoval (třeba některý z uvedených). A hlavně! - při prvním letu se pomalu seznamovat s modelem a nedělat hned blbosti jako různý prvky akrobacie apd.
- jak se letadlo chová při zatáčení
- kam kterou pákou (klávesou) hnout když letí od tebe a k tobě
- co dělat, abys bezpečně přistál.
Až ti půjde přistávání tak, že pokaždé dosedneš na kola a ve vzduchu se udržíš, tak myslím že máš už kvalifikaci na to, jít lítat s opravdovým modelem. Ale musí to být model hodný, který ti občas odpustí nějaké ty chyby a přiměřeně pomalý, abys zbytečně nezmatkoval (třeba některý z uvedených). A hlavně! - při prvním letu se pomalu seznamovat s modelem a nedělat hned blbosti jako různý prvky akrobacie apd.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Řeknu to asi takhle, modely tebou uvedené nejsou pro tebe v nejbližší době vůbec reálné. Ovládat stíhačky neni sranda a chce to hodiny a hodiny praxe. Kup zde uvedeného Easy stara, toto letadlo je jedno z nejlepších letadýlek na naučení. Sám ho mám pro tatku na jeho naučení. Má výborné letové vlastnosti, ideální pro začátečníka. Sám uvidíš že ono ukorygovat ze začátku toho ES a bezpečně přistát nebude taková sranda.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Asi nejideálnější na učení je kabelu učitel-žák, pak to může vypadat třeba takhle:
http://lindbergh.rajce.idnes.cz/Vyuka_deti/#3.JPG
1 - Nehrozí rozbití modelu. Učitel odstartuje do luftu, zahlásí "letíš" a přepne přepínač... V tu chvíli řídíš ty a učitel tě buzeruje
2 - Když se model dostane do nebezpečné situace, učitel model srovná, nebo přistane zpět na dráhu.
3 - Škoda že nejsi z Plzně...Tebou vybranýmodel bych tě klidně naprogramoval na můj vysílač a připojil na žákovskej. A vsadil bych se o metr piv, že pokud jsi nikdy model neřídil, rychle bys přišel k rozumu
4 - Tímto způsobem už jsem jednoho nadšence zaučoval. Přišel s Mustangem, odešel zdrcen. Byl tenkrát rád, že to tam nehodil sám...
http://lindbergh.rajce.idnes.cz/Vyuka_deti/#3.JPG
1 - Nehrozí rozbití modelu. Učitel odstartuje do luftu, zahlásí "letíš" a přepne přepínač... V tu chvíli řídíš ty a učitel tě buzeruje
2 - Když se model dostane do nebezpečné situace, učitel model srovná, nebo přistane zpět na dráhu.
3 - Škoda že nejsi z Plzně...Tebou vybranýmodel bych tě klidně naprogramoval na můj vysílač a připojil na žákovskej. A vsadil bych se o metr piv, že pokud jsi nikdy model neřídil, rychle bys přišel k rozumu
4 - Tímto způsobem už jsem jednoho nadšence zaučoval. Přišel s Mustangem, odešel zdrcen. Byl tenkrát rád, že to tam nehodil sám...
Takže předběžně bych to viděl na tento model: http://www.reichard.cz/eshop/product_in ... ts_id=3946
Je k němu nutné ještě něco dokoupit
Nejdříve budu ale potřebovat simulátor, co tohle: http://inzerce.modelbazar.cz/show.php?f ... HOENIX+USB
Myslím ten druhý inzerát i s USB "nástrojem" na ovládání.
Děkuji za rady, děkuji i za SZ, které mě přišly.
Je k němu nutné ještě něco dokoupit
Nejdříve budu ale potřebovat simulátor, co tohle: http://inzerce.modelbazar.cz/show.php?f ... HOENIX+USB
Děkuji za rady, děkuji i za SZ, které mě přišly.
Byl jsem u záletu jednoho Focuse (nejsem si už jistý jestli to byl přesně ten uvedený typ), ale bylo to dost podobné. Let s tím byl utrpení i pro pokročilého pilota. Taktak se to sunulo nahoru na hranici pádové rychlosti.
Spíš bych doporučil třeba Wild Hawk. Je to podobné i cenově:
http://kostkamodelcentrum.cz/index.asp? ... 141&styl=0
Easy Star by byl asi lepší, ale je 2x dražší. Takže pokud chceš verzi RTF (připraveno k letu), tak i ten Wild Hawk je dobrý. Kamarád ho má a lítá to teď skvěle (tedy po několika úpravách - větší SOP a VOP a střídavý motor nebo stejnosměrný řady 480, ale to by ses pak dočetl na fóru). Ale i v základní verzi to létalo mnohem líp než ten Focus. Možná jiní zde mají s Focusem lepší zkušenosti.
Easy Star by byl asi lepší, ale je 2x dražší. Takže pokud chceš verzi RTF (připraveno k letu), tak i ten Wild Hawk je dobrý. Kamarád ho má a lítá to teď skvěle (tedy po několika úpravách - větší SOP a VOP a střídavý motor nebo stejnosměrný řady 480, ale to by ses pak dočetl na fóru). Ale i v základní verzi to létalo mnohem líp než ten Focus. Možná jiní zde mají s Focusem lepší zkušenosti.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Díky za vaše zkušenosti, RC-set Wild Hawk tedy považuji za dobrou volbu.
Toho Focuse mě doporučoval jeden kolega s gunshop fóra, ale jestli s ním měl i osobní zkušenost jsem se neptal.
A co říkáte na ten simulátor z inzerátu, je to dobrá koupě? Prý si mám dávat pozor hlavně na hw klíč, psal další kolega...
???
Toho Focuse mě doporučoval jeden kolega s gunshop fóra, ale jestli s ním měl i osobní zkušenost jsem se neptal.
A co říkáte na ten simulátor z inzerátu, je to dobrá koupě? Prý si mám dávat pozor hlavně na hw klíč, psal další kolega...
???
Ne ze bych mel neco proti easy starovi - http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=8359 je to levnejsi, vykonejsi a ma to kridylka by default.
Jo a je to oprvadu o dost levnejsi.
Jo a je to oprvadu o dost levnejsi.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Genagen:
Easystar v sete s motorom stojí 1.600 KČ, k tomu lacné 9gr. servá, DC regulátor a si cenovo na cca. 2.000 KČ. Ten AXN Floater-Jet je aj s poštou za cca. 1.900 KČ, takže cenovo je to úplne zrovnateľné. Ostatnú výbavu musíš kúpiť tak či tak, či kúpiš ES alebo AXN...
Neriešim výkon, len som chcel upresniť to tvrdenie "Jo a je to oprvadu o dost levnejsi." Nie je to celkom pravda
Sám som s ES začínal a je to skvelý školný model, výkon je primeraný určeniu toho modelu, naučil som sa s ním lietať a neskor aj chytať termiku - takmer hodinový let nebol problém.
Easystar v sete s motorom stojí 1.600 KČ, k tomu lacné 9gr. servá, DC regulátor a si cenovo na cca. 2.000 KČ. Ten AXN Floater-Jet je aj s poštou za cca. 1.900 KČ, takže cenovo je to úplne zrovnateľné. Ostatnú výbavu musíš kúpiť tak či tak, či kúpiš ES alebo AXN...
Neriešim výkon, len som chcel upresniť to tvrdenie "Jo a je to oprvadu o dost levnejsi." Nie je to celkom pravda
Sám som s ES začínal a je to skvelý školný model, výkon je primeraný určeniu toho modelu, naučil som sa s ním lietať a neskor aj chytať termiku - takmer hodinový let nebol problém.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Ja jeste zacinam - zatim jsem prohanel jen es a axn.
moje postrehy:
- ES me stal v krame 1750 + servo 2x 220 + regl 12A 700 + baterka 1000
- AXN me stal 60usd + baterka 15 USD s tim ze ma kridelka (uprimne do ES to chce udelat vlastni kridelka take coz jsou naklady navic - ale to je na kazdem z nas). Plus postovne, nicmene me se rozpustilo, neb jsem v baliku mel jeste kompletni vnitronsoti na swift II plus par dalsich drobnosti.
Jinak ja nikoho do niceho netlacim. Ja jsem jenom z AXN o dost nadsenejsi nez z ES nehlede na penize.
moje postrehy:
- ES me stal v krame 1750 + servo 2x 220 + regl 12A 700 + baterka 1000
- AXN me stal 60usd + baterka 15 USD s tim ze ma kridelka (uprimne do ES to chce udelat vlastni kridelka take coz jsou naklady navic - ale to je na kazdem z nas). Plus postovne, nicmene me se rozpustilo, neb jsem v baliku mel jeste kompletni vnitronsoti na swift II plus par dalsich drobnosti.
Jinak ja nikoho do niceho netlacim. Ja jsem jenom z AXN o dost nadsenejsi nez z ES nehlede na penize.
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
zdekar píše:Byl jsem u záletu jednoho Focuse (nejsem si už jistý jestli to byl přesně ten uvedený typ), ale bylo to dost podobné. Let s tím byl utrpení i pro pokročilého pilota. Taktak se to sunulo nahoru na hranici pádové rychlosti.
Také jsem byl u záletu jednoho Focuse a mám naprosto stejnou zkušenost...Utrpení je slabé slovo...Naštěstí jsem měl sebou ES naší mladý a učitelský vysílač s kabelem...Nováček byl z rozdílu dost vyplesklej a litoval vyhozenejch peněz!
a až mě sundají sádru z pravé ruky, tak určitě zkusím nějaký "hodný" model.