Discus CS
Tak proto, že nás čekají zimní dlouhé večery se chci zeptat na pár možných úprav na Discusu. Chystám se ho přes zimu trochu přestavět a upravit. VOP podle plánku v tomhle vlákně už mám udělanou, dále chci udělat propojení serv křídelék pomocí vlepených konektorů tak jak to má tks na webu. Dále uvažuju, že zruším ovládání SOP. Přistihl jsem se, že když lítám s Discusem, tak směrovku vůbec nepoužívám. Takže mě napadla tahle úprava. Vyndat servo a zafixovat směrovku proti pohybu. Odřezal bych v trupu tu přepážku co drží servo sop, tím pádem bych posunul celou baterku víc dopředu a dal bych pryč olovo které mám v čumáku na dovážení. Vnitřek bych olaminoval tkaninou co mám doma (33g). Komplet osazený model připravený do letu mi teď váží něco nad 1300g. Zajímá mě váš názor na tu směrovku dřív než se pustím do téhle úpravy.
Nový trup po osazení vypěnit??
Zdravím, rád bych si udělal radost a koupil toto éro, ale čeho se dost obávám jsou přistání do neupraveného terénu. Dle všech dostupných informací především s ohledem na pevnost trupu, přemýšlím o možnosti vypěnění celého trupu po osazení servy a aku. Přijde Vám zkušenějším to jako hloupost(nevadí mi navýšení hmotnosti) ale uvítal bych významně větší pevnost? Uvažuji o vypěnění normální montážní pěnou... Moc děkuji za jakékoliv reakce.
Tomáš
Tomáš
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Prijde mi to jako blbost. Pokud chces opravdu zpevnit trup, tak ho vylaminuj uhlikovou tkaninou. Ale nevim jestli to ma u tohodle era smysl.
A taky co to ma byt "neupraveny teren" ?? Louka s 30cm vysokou travou, nebo zmrzla hluboka oranice, nebo snad kamenolom?
A taky co to ma byt "neupraveny teren" ?? Louka s 30cm vysokou travou, nebo zmrzla hluboka oranice, nebo snad kamenolom?
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Tomous píše:A opravdu to bude zmrzlá louka, kde se bohužel vyskytují kameny různé velikosti(budu se snažit přistávat na co nejmenší rychlosti, ale znáte to...??!
Když bouchneš trupem na kámen, tak Ti ten laminát praskne i pokud to budeš mít vypěněné. Jen to potom zevnitře budeš těžko opravovat a tím pádem jsi v pytli totálně.
Pokud je ten povrch fakt tam dramatický, tak si kup třeba ASW-28 od Pelikána z EPP (nemyslím to nějak urážlivě, já sám dobře vím jak se lítá bez letiště).
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Tomous píše:Aha, díky! Co prosím máš na mysli větou " Ale nevim jestli to ma u tohodle era smysl"??:-) z Tvého pohledu je to špatné éro??![]()
A opravdu to bude zmrzlá louka, kde se bohužel vyskytují kameny různé velikosti(budu se snažit přistávat na co nejmenší rychlosti, ale znáte to...??!
Ak s tým praskneš fest, tak ten trup ti praskne vždy... tu má výhodu EPP, že ten náraz ako tak pohltí...
Dobre to má riešené Reichard u Mistrála a Rapida (mám obidva), že na spodku trupu je taká kvazi lyžina, čo hodne spevňuje trup...
Inak na takýchto povrchoch pristáva 99% vetroňov a nieje s tým problém. Pokiaľ pri pristátí trafím kameň, nanajvýš sa urobí škrabanec na spodku trupu, ale to tak neako k lietaniu patrí...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
tks píše:Pokud je ten povrch fakt tam dramatický, tak si kup třeba ASW-28 od Pelikána z EPP (nemyslím to nějak urážlivě, já sám dobře vím jak se lítá bez letiště).
Snad to není až zas tak dramatický s tím povrchem pro přistání, ale mám více jak rok EPP(EasyGlidera) a láká mě něco trochu více maketovějšího a též doufám, že by mohl Discus létat výrazně lépe?? Je to snad mylný názor?
Jinak uznávám, že pěnění PU není příliš modelářská práce... ale plachtění mě hodně chytlo, času nemám nazbyt a tak bych nerad trávil letové hodiny cestou na kvalitní letiště.
lubo1 píše:Dobre to má riešené Reichard u Mistrála a Rapida (mám obidva), že na spodku trupu je taká kvazi lyžina, čo hodne spevňuje trup...
To jsem asi viděl na ASW-15 od Robbe, ten "systém" plastové lyžiny se mi líbí, ale samozřejmě se asi vylučuje polomaketa a přistávací lyžina...? Nehledím-li na krásné historické glidery.
Nebo máte nějaký tip na bytelný moderní větroň-stavebnice tak do 2,5kg??(vytahuji na gumicuku, nechci měnit už jsem se s ním sžil:-)