Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
Jo jo, to jsem myslel.
A i s tím ti to ujíždí?
Vyfot ještě záložku Basic.
A když to driftuje, dodriftuje to do místa kde se to zastaví?
A i s tím ti to ujíždí?
Vyfot ještě záložku Basic.
A když to driftuje, dodriftuje to do místa kde se to zastaví?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
nastavil som ako tak ten follow rezim, zatial je to s driftom yaw v poriadku.
este otazka nakolko niesom zvyknuty na tretiu os YAW, pri pripojeni baterie musim nastavit-natocit gimbal do pozicie v akej ho chcem mat pri toceni? neda sa nejak nastavit v gui teda ukazat mu ze toto je uhol nula a okolo nej pracuj?
este otazka nakolko niesom zvyknuty na tretiu os YAW, pri pripojeni baterie musim nastavit-natocit gimbal do pozicie v akej ho chcem mat pri toceni? neda sa nejak nastavit v gui teda ukazat mu ze toto je uhol nula a okolo nej pracuj?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Čaute hoši,
ja mám taky dotaz ohledně driftu motoru. Mám 3osý gimbal s verzí 2,4b7 a momentálně ho zkouším jako stabilizaci do ruky na gopro (popřípadě i menší foťák). Jenže i přes několikrát dělanou 6ti osou kalibraci, se mi osa roll stále pomaličku stáčí doprava. Když přepnu v záložce "follow mode" z režimu "Follow pitch, roll" na "follow flight controller" tak to nedělá. Stejně tak to zlobí ikdyž vypnu follow mode uplně (i na ose yaw). Nevíte prosím, co je to za hovadinku?
ja mám taky dotaz ohledně driftu motoru. Mám 3osý gimbal s verzí 2,4b7 a momentálně ho zkouším jako stabilizaci do ruky na gopro (popřípadě i menší foťák). Jenže i přes několikrát dělanou 6ti osou kalibraci, se mi osa roll stále pomaličku stáčí doprava. Když přepnu v záložce "follow mode" z režimu "Follow pitch, roll" na "follow flight controller" tak to nedělá. Stejně tak to zlobí ikdyž vypnu follow mode uplně (i na ose yaw). Nevíte prosím, co je to za hovadinku?
Naposledy upravil(a) Baran dne pát 10.04.2015 8:33, celkem upraveno 1 x.
To iste s driftom mam aj ja momentalne mam zapnuty follow ale este hladam riesenie no vo videu mam aj nejake zakmity len neviem ktora os to sposobuje
Chlapi poradíte? asi to tu bolo riešené ale neviem uš.
mam origo alexmosa ale keď nakláňam kopteru dopredu a dozadu tak mi pomalinky driftuje roll ( horizont ). je to nahovno vyvážené? robil som čo som mohol 
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Skus este kalibraciu gyra a acc a dovazenie omrkni
- tomas.polak
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám stále problém nastavit hodnoty PID. Po auto nastavení mi gimbal při náklonech do strany drží, ale při naklonění dopředu se rozkmitá.. viz video.. špatně vyvážené nebo špatné hodnoty PID? zdá se mí, že když nakloním gimbal dopředu, tak mi stále foták drží ve všech směrech do kterého ho nakloním, takže si myslím, že mám vyváženo dobře.. ale..
nevím.
díky za rady
T.
https://www.youtube.com/watch?v=8r_nG0b ... e=youtu.be
díky za rady
T.
Ahoj, byl by tady někdo, nejlépe Severní Morava, kdo by byl ochoten osobně pomoct s nastavením gimbalu?
Prošel jsem veškeré automatické i manuální nastavení a stále se mi nedaří gimbal správně rozchodit.
Provedené všechny kalibrace vč. 6-osé i teplotní. Po automatickém nastavení PID sice vypadá gimbal stabilizovaně ale po zhlédnutí videa se obraz hodně klepe.
Pokud by se nenašel nikdo na osobní pomoc, pak bych řešil poznatky zde.
Jedná se o 3-osy gimbal se Sony NEX5
http://www.aliexpress.com/item/DYS-Gimb ... 36552.html
Driver: Alexmos 32bit, aktuálně aktualizováno na 2.50b2
děkuji
Prošel jsem veškeré automatické i manuální nastavení a stále se mi nedaří gimbal správně rozchodit.
Provedené všechny kalibrace vč. 6-osé i teplotní. Po automatickém nastavení PID sice vypadá gimbal stabilizovaně ale po zhlédnutí videa se obraz hodně klepe.
Pokud by se nenašel nikdo na osobní pomoc, pak bych řešil poznatky zde.
Jedná se o 3-osy gimbal se Sony NEX5
http://www.aliexpress.com/item/DYS-Gimb ... 36552.html
Driver: Alexmos 32bit, aktuálně aktualizováno na 2.50b2
děkuji
Máte někdo zkušenosti s gimbalem Walkera G-3D? Chci 3-osý gimbal na 70cm hexu. Můžete mi ho ne/doporučit vzhledem ke konkurečním výrobkům ve stejné ceně (5000 Kč / 180EUR)?
Kamera bude Xiaomi Yi, tzn. velikost GoPro. Díky za názory.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
Mrkni sa aj na gl-3x cenovo 135eur
MarkAurel píše:Mrkni sa aj na gl-3x cenovo 135eur
Díky za tip, nevypadá špatně. Našel jsem Goodluckbuy.com za 107$ vč. dopravy. Asi tam skočí i clo a DPH, ale i tak pěkná cena.
romanCM píše:Máte někdo zkušenosti s gimbalem Walkera G-3D? Chci 3-osý gimbal na 70cm hexu. Můžete mi ho ne/doporučit vzhledem ke konkurečním výrobkům ve stejné ceně (5000 Kč / 180EUR)?
Mám 2-osý gimbal od Walkery na F550 a jsem s ním naprosto spokojený, musel jsem ho jen trošku doladit. Pozor ale je určen pro kamery HERO a určitě by to pak chtělo kameru hodně podobných rozměrů a hmotnosti. Zkoušel jsem ho s kamerou ISAW Extreme, ta je těžší a větší a musel jsem speciálně upravit těžiště. Bylo potřeba rámeček na kameru posunout dozadu a dolů ale pak to fungovalo velice dobře.
MarkAurel píše:nastavil som ako tak ten follow rezim, zatial je to s driftom yaw v poriadku.
Podařilo se ti s tím něco vymyslet? Taky by se mi líbila fixní počáteční pozice po zapnutí. Koupil jsem gimbal GL-3X a funguje jinak skvěle. Za 107 USD prima koupě. Akorát jsem musel trochu upravovat mechaniku, protože tam neseděla Xiaomi kamera.
Tak jsem přišel po třetí havárii o gimbal H3-3D,byl tak poohybaný že přestal pracovat.Do doby než si pořídím nový,jsem ten bourany zafixoval na pevno a používám ho jako obyčejný držák.Ovšem problém je,že nemůžu použit FPV,jelikož nemám obraz z kamery(elektrika z gimbálu je nepoužitelná).Mám jen data z OSD.Nevíte někdo jak zapojit gopročko 4 nějak "bokem" abych měl obraz kamery?Budu vděčný za každou radu.
Phantom 4
tomas.polak píše:Ahoj, mám stále problém nastavit hodnoty PID. Po auto nastavení mi gimbal při náklonech do strany drží, ale při naklonění dopředu se rozkmitá.. viz video.. špatně vyvážené nebo špatné hodnoty PID? zdá se mí, že když nakloním gimbal dopředu, tak mi stále foták drží ve všech směrech do kterého ho nakloním, takže si myslím, že mám vyváženo dobře.. ale..nevím.
díky za rady
T.
Zkus použít LowPasFilter na čidlo.
Postup:
Kód: Vybrat vše
Advanced -> Gyro LPF = 4
Basic -> PID
10 0.1 20
9 0.04 20
12 0.1 20
Zbavíš se vibrací, ale je otázka, nakolik kvalitně bude gimbal stabilizovat. Hodnoty PID možná budeš muset upravit podle sebe, ale vysoké D je při LPF=4 ok.