Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#871 Příspěvek od mior »

Mám elektrovetroň Eclipse od Reichardu.

Na Aurore používam páku plynu v súvislosti s prepínačom C takto:
- buď ako klasický plyn
- po prepnutí prepínača ako BuuterFly

Funguje mi to tak, že dám plyn na minimum (páka k sebe), prepnem prepínač C. Motor už nereauje, krídelká aj klapky v nule. Posúvaním páky plynu od seba sa plynule menia výchykly krídeliek aj klapiek ako butterfly.

Ak mi poradíš, ako čo najlepšie zosnímať displej, tak Ti pošlem moje nastavenia, lebo opisovať všetky položky by bolo naozaj únavné...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Celeron »

No jestli máš skutečně minimum plynu a nulový výchylky Butterfly k sobě, tak mě to docela dost zajímá, nepřišel jsem na to, jak Butterfly otočit.
Jde to celkem dobře nafotit mobilem se zapnutým podsvícením Aurory a vypnutým bleskem mobilu. Koukni pár příspěvků zpět, mám tam taky fotky displeje Aurory mobilem. Pokud to nechceš ořezávat a zmenšovat na 300kB aby to šlo umístit sem, pošli to prosím zapakovaný zipem na ulož.to a dej mi odkaz, stáhnu si to.
Díky moc, měl jsem obavu, že je to neprůstřelný.
mior
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od mior »

Zajtra pripravím.
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
fireball

#874 Příspěvek od fireball »

Mám to taky tak, nulové otáčky a nulové brzdy u sebe, maximum od sebe. Jen jsem se musel naučit "brzdit" plynovou pákou od sebe, dřív jsem to míval opačně.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od Celeron »

A to obrácení butterfly jsi udělal jak? Defaultně je nulová výchylka od sebe. V mixu butterfly to otočit nejde. Od včerejska jsem to dál nezkoumal, trup mám vzhůr nohama a laminuju ochranu "bříška".
fireball

#876 Příspěvek od fireball »

Pokud máš HPP-22, tak Ti udělám zálohu.
fireball

#877 Příspěvek od fireball »

Záloha motorového větroně:
Přepínače:
B - normal - landing
C - speed - normal - thermic
G - throtle lock
F - stopky

Ještě je tam nějaké nastavování za letu, ale to asi není důležité.
Přílohy
Alcor.zip
(1.04 KiB) Staženo 84 x
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od Celeron »

fireball píše:Pokud máš HPP-22, tak Ti udělám zálohu.

Bohužel nemám a ani nevím o nikom poblíž, kdo ho má. Kdyby to umělo programovat nový serva řady D6xx s 25 zubem, tak bych si ho koupil ale nikde u toho o servech nic nepíšou. No a DPC-11 na seva zase neumí to co HPP-22.
Díky za snahu pomoci.
fireball

#879 Příspěvek od fireball »

Třeba se Ti někdo z okolí ozve, že HPP-22 má...
A nebo si můžeš udělat výlet do Brna... :roll:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od Celeron »

Našel jsem, kdo ho má. Vejlet 22 km, to je celkem v pohodě. Ale majitel říkal, že umí jen aktualizace FW vysílače a přijímače, VF modulu ale migraci modelu nikdy nedělal.
Tak bych měl dotaz, soubor od Tebe se natáhne do programu Hitec v PC a pošle přes HPP-22 přes jack učitel/žák do Aurory. Mám si radši pro sichr nejdříve stáhnout do PC všechny napípaný modely, co v Auroře jsou? Nebo je přidání novýho modelu od Tebe naprosto bezpečný a jen se v menu volby modelu objeví další letadlo?
Díky!
fireball

#881 Příspěvek od fireball »

Na Pc pustíš program pro HPP22, připojíš krabičku do USB, zaklikneš volbu transmitter a vybereš auroru 9, připojíš vypnutý vysílač a pak zapneš. Objeví se volba, jestli chceš číst data z vysílače, nebo do něj zapsat. Zálohuje se každý model samostatně, opačný směr funguje stejně. Zvolíš přenos z PC do rádia, vybereš požadovaný soubor, potvrdíš, že opravdu chceš a je to. Pak jen restartuješ rádio. Jen pozor, zápis se provede do aktuálního navoleného modelu. Takže si napřed vytvoř nový model, ať si něco nepřepíšeš!
Program je dost blbuvzdorný, píše, co zrovna očekává.
Když si předem uděláš zálohy, samozřejmě nic nepokazíš, ale mě se nikdy nic nepokazilo.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#882 Příspěvek od Celeron »

Tak se mi nakonec podařilo nalýzt, kde je v Butterfly otáčení významu páky plynu. Dlouho jsem si nevšiml, že tam je možnost linear/separát a že to v separátu jde otočit. Volbu režimů jsem si dal na trojpolohovej přepínač E.
Režim 0 = klasickej akrobatickej motorák, klapky a další mixy zablokovaný.
Režim 1 = větroň s klapkama řízenejma plynovou pákou, motor zablokovaný (použit separátní Butterfly s nulovejma křidýlkama), možnost zapnout mix křidýlka-směrovka přepínačem A
Režim 2 = větroň s Butterfly řízeným plynovou pákou, motor zablokovaný, možnost zapnout mix křidýlka-směrovka přepínačem A.

Nevím, jestli napípat samostatnej přistávací režim, zatím jsem s tímhle motorovým větroněm přistál jen jednou. Stopky mám jeden časovač spouštěnej asi 10% plynový páky a na druhým časovači je celkovej čas spouštěnej přepínačem H. Zdvihání odtokovky (camber) na zvýšení rychlosti asi nebude potřeba.

Ale narazil jsem na divnou věc. Chtěl jsem udělat programovatelnej mix klapky - výškovka, kde by se dal nastavit poměr mixu, třeba na trimu RT ale nepochodil jsem. Vypadá to, že pokud chci brát jako vstup do mixu polohu klapek která vzniká v Butterfly, tak i když se klapky na modelu hejbají, v grafickým zobrazení mixu se hodnota klapek nemění. Mění se pouze pokud jsou klapky přiřazený některý ovládací páce. Jako kdyby Aurora neuměla kaskádovej mix. No není to taková vada, akorát že se ten poměr v mixu Butterfly nastavuje na displeji při letu dost blbě.
Podobně jsem narazil když jsem chtěl udělat na trimu LT v Butterfly poměr nastavení výchylky křidýlek proti klapkám. Taky to nejde, zase jedině na displeji. Ovšem tohle je zrovna na levačku, musí se to udělat dvakrát, pro Křidýlko a Křidýlko 2.
Třeba ještě přijdu na to jak to obejít.
V každým případě si zkusím u kámoše nahrát ten Tvůj model abych měl inspiraci co vše je dobrý ovládat.
Fireball velký dík za data a rady, jak to z PC nahrnout do Aurory.
fireball

#883 Příspěvek od fireball »

Pokud to aspoň trochu pomohlo, jsem rád. A rozhodně netvrdím, že je vše "tak jak má být", ale dělá to co jsem chtěl a víc nepotřebuju
V Auroře jdou základní věci udělat jednoduše, ale pokud člověk chce něco složitějšího, bývá to někdy dost krkolomné, nebo i nemožné. Dost jsem si zanadával, když jsem nastavoval F3K... "Kouzla", která mám použité ve Frsky na házedla, o tom si Aurora může nechat jen zdát. :lol:
Nějaká forma kaskády by mohla jít udělat pomocí volných mixů s využitím Aux kanálů.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od Celeron »

Dotaz na Auroru 9 kolem funkce Blokování plynu. Po jistý události s točící se vrtulí jsem to napípal pro všechny elektrolety, co mám.
Použil jsem dvoupolohovej SW(G), šátrání po displeji nemám rád.
Pokud mám SW(G) v poloze ZAP (zapnuto blokování plynu), tak je na displeji černá ikona modelu v vlevo dole a motor na páku plynu nereaguje. Pokud změním model na jiný, tak je stále zapnutý blokování plynu.
Když ale zapnu Auroru s přepínačem SW(G) v poloze ZAP (blokování plynu zapnuto) tak ikona modelu není černá a motor reaguje na páku plynu. Musí se blokování plynu přepínačem SW(G) vypnout a hned zase zapnout, pak je vše v pořádku a blokování plynu je zapnuto.
Přijde mi to trochu divný po každým zapnutí Aurory cvakat s přepínačem, to blokování plynu by mělo být stále zapnutý, pokud ho v předešlým letu zapnu, nebo snad né?
Mohl by jste někdo prosím mrknout, jestli to je u jiný Aurory 9 stejný? Nebo mám něco nastavený blbě?
Díky
Michal1PA

#885 Příspěvek od Michal1PA »

Ano, aj na mojej AURORE je to podobne.
Michal
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“