Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

#871 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Nestaci alarm na napeti? Kdyz se uz blizi treba 80% vybite kapacity, je napeti uz tak dole ze to musi rvat, pokud je alarm dobre nastaveny.

Problém je v tom, že každý pack to má trochu jinak v závislosti na kondici a může se i dost projevovat styl letu tj. poklesy napětí při větších záběrech motoru mohou způsobovat vyvolání alarmu i když je vybito třeba jen okolo 60% kapacity. Pokud dáš alarm na napětí zas naopak příliš nízko, aby tě to neotravovalo v druhé polovině letového času každou chvíli pípáním tak je zas riziko, že pak při poklidném letu a menším odběru vysaješ daleko víc než 80%, a to lipolkám neprospívá. Prostě při alarmu na napětí je to pořád neustálý boj s hmotou a s optimální volbou jak to vlastně pro tento aku a pro tento model a pro tento styl létání zrovna nastavit.

Alarm na napětí je opravdu ta nejhorší varianta a když už si někdo koupí přepychová čidla FLVS-01 a FAS-100 a pak si nemůže nastavit ani na jedno z nich alarm tak to je dost špatné a v podstatě to i degraduje lepší využitelnost těch čidel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:... poklesy napětí při větších záběrech motoru mohou způsobovat vyvolání alarmu i když je vybito třeba jen okolo 60% kapacity. ......

No vsak toho uz vyuzivam, mam jednu uroven alarmu posazenou vys a vim ze kdyz zaberu a zacne pipat, jsem za polovinou letu. Vzhledem k tomu, ze moje era (tam kde jsem tu teletinu nacpal) pod pul plynu neleti, vyhovuje mi to.
Hlidani vybite kapacity bude myslim dulezite u plouzidel a elektrovetronu.
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od jyrry »

Tlumocim dotaz kolegy (z jineho fora...)
píše:FrSky DHT-U
Pánové, kdo máte tuhle krabičku s FW 2, podařilo se vám rozchodit alarmy ? Návod jsem četl, ale nic jsem se nedočetl. :´o(

Kdo neco vite, napiste, ja mu to tam zkopiruju...
jyrry.webnode.cz
Drondys

#874 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Tlumocim dotaz kolegy (z jineho fora...)

FrSky DHT-U
Pánové, kdo máte tuhle krabičku s FW 2, podařilo se vám rozchodit alarmy ? Návod jsem četl, ale nic jsem se nedočetl. :´o(

Kdo něco vite, napiste, ja mu to tam zkopiruju...

V návodu k DHT-U to popsáno není. FrSky v těch popisech má jako již tradičně poněkud "hokej". Nastavení alarmů v DHT-U verze 2 je popsáno v druhé části PDF dokumentu popisujícím upgrade, který je ke stažení na webu FrSky viz tento odkaz.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od jyrry »

jyrry.webnode.cz
Drondys

#876 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:No vsak toho uz vyuzivam, mam jednu uroven alarmu posazenou vys a vim ze kdyz zaberu a zacne pipat, jsem za polovinou letu. Vzhledem k tomu, ze moje era (tam kde jsem tu teletinu nacpal) pod pul plynu neleti, vyhovuje mi to. Hlidani vybite kapacity bude myslim dulezite u plouzidel a elektrovetronu.

Když to pípá už od druhé poloviny letu tak to je pak docela "opruz" a je tu riziko, že to člověk začne po čase ignorovat a ztratí to původní smysl lepšího odhadu odebrané kapacity třeba oproti létání na čas. Když už si člověk pořídí telemetrii tak je zbytečné se takto omezovat.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#877 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:...
Když to pípá už od druhé poloviny letu tak to je pak docela "opruz" a je tu riziko, že to člověk začne po čase ignorovat ...

no jo, kdyz ja ale s baterkama 20C litam na ±15C a tak ten cas neni moc dlouhy... stavy mam na 4-5 minut (podle ovrtulovani) a pipa to tak posledni minutu, to mne presvedci ze je cas na klapky, podvozek a domu ... :-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#878 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:no jo, kdyz ja ale s baterkama 20C litam na ±15C a tak ten cas neni moc dlouhy... stavy mam na 4-5 minut (podle ovrtulovani) a pipa to tak posledni minutu, to mne presvedci ze je cas na klapky, podvozek a domu ... :-)

Pak k tomu v podstatě ani nepotřebuješ telemetrii. Stačí si zapnout časovač na vysílačce a ten ti to za těch 4-5 minut odpípá taky a moc velký rozdíl díky tomu jak to provozuješ v tom nebude. :wink:
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#879 Příspěvek od stepacz »

má pravdu předseda....
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:.... časovač na vysílačce ....

no to je prave na prd. Ten je tak nejak orientacni, navic kdyz laboruju s pohonama, tak je to nekdy 3min, nekdy 5 a to uz je rozdil. Pred Amperfestem mi shorel jeden motor, dal jsem oba nove, s trochu jinym kV, nestihnul jsem to vyzkouset a v Nesvacilech buch, z 5 minut bylo sotva 3,5 a na pristani jsem tocil na padovce... Jeste ze mne pipani (napeti) primelo netocit delsi okruh na pristani a jit nejkratsi cestou na drahu...
jyrry.webnode.cz
felix8808

#881 Příspěvek od felix8808 »

Drondys píše:
jyrry píše:Tlumocim dotaz kolegy (z jineho fora...)

FrSky DHT-U

Kdo něco vite, napiste, ja mu to tam zkopiruju...

V návodu k DHT-U to popsáno není. FrSky v těch popisech má jako již tradičně poněkud "hokej". Nastavení alarmů v DHT-U verze 2 je popsáno v druhé části PDF dokumentu popisujícím upgrade, který je ke stažení na webu FrSky viz tento odkaz.

Díky pánové. Tak co jednotlivá číslička znamenají snad už vím, ale jak aktivovat konkrétní alarm, to netuším.
Drondys

#882 Příspěvek od Drondys »

felix8808 píše:Díky pánové. Tak co jednotlivá číslička znamenají snad už vím, ale jak aktivovat konkrétní alarm, to netuším.

Od FrSky se asi lepšího návodu nedočkáš. Na podrobnosti se poptej třeba Čkalova přes SZ. On má přímo DHT-U modul tak snad bude umět popsat postup jak na to krok za krokem.
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#883 Příspěvek od Kissman »

normální a obsáhlé CZ návody budou už brzy...
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Drondys

#884 Příspěvek od Drondys »

Kissman píše:normální a obsáhlé CZ návody budou už brzy...

Jen, aby do té doby někteří starší uživatelé FrSky dřív "nezaklepali bačkůrkama". :lol:
Kissman
Kontaktovat uživatele:

#885 Příspěvek od Kissman »

nektere navody uz jsou hotove... nejaky nahled se najde na cz frsky fcb ;)
Jeti DC-16 | „Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora“
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“