Bezpádlo BeastX Microbeast

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#871 Příspěvek od Kenny McCormick »

upravil som svoj prispevok vyssie, aby bol zrozumitelnejsi. :lol:

Stale nerozumiem tomu bodu "J"
Nastaveniu 6st.
Ak je nejaka hodnota uz nastavena a vojdem do nastavenia znovu, treba ju nejako vymazat? Ako sa nova hodnota ulozi? Dnes som s tym dlho laboroval a stale si niesom isty, ci to mam dobre. Zaujimave bolo, ked som skratil paky serv na 10mm, tak pri 6st zasvietila modra, no pri nastavovani kolektivu mi serva chodili po tak malickej drahe, ze neslo nastavit 11st. Cyklika vysla na 3,5st. :!:
Skusal som to vselijako.
Vyvojari beastu to mohli urobit tak ako pri nastaveni vrtulky, ked diodka preblikne a ja viem ze je hodnota ulozena. Takto viem prd. Robil som to podla manualu, nastavit 6 do jednej strany, pockat chvilku, vratit do neutralu, do druhej strany 6, vratit do neutralu, prepnut tlacidlom na beaste.
Potom som skusal mazat hodnoty, knipel kridelok do strany, vymazat smerovkou, do druhej, vymazat, nastavit vychylky, a... Zasa male vychylky.
Potom som to skusil takto- nastavit jednu stranu, vratit na stred, druhu stranu, nevratit ale potvrdit tlacidlom, a vychylky boli maximalne.
Nema to byt takto?
Kolektiv sa v pohode obmedzi na 11, na cyklike je 15, da sa obmedzit v menu "L", ale nikde to nenaraza. :?:
Rychlost otacania aj tak riadi beast vo vsetkych osiach...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Mad_Box »

Zvolený směr není důležitý, co je důležité je podržet pozici 6° když potvrzujete tento nastavovací krok.
Nestačí jen nastavit 6°a vrátit se do neutrálu pro potvrzení hodnoty.

Takto to je v manuálu. Nastav 6° kniplem a nech je tam pak přepni na další položku tlačítkem. Víc tě u toho nemusí zajímat. Potom si v K nastav rozsahy kolektivu a potom L kde nastavíš limity které musí být co největší.
Při tom všem máš v rádiu stále rozsahy +-100%
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Kenny McCormick

#873 Příspěvek od Kenny McCormick »

mad box dakujem,
Cital som ten navod 100x a toto som z neho nepochopil, cize som si to nakoniec domyslel ze by to ma byt takto, len som to potreboval potvrdit :roll:
Ostatne rozumiem, v Tx mam 100%, menu K nieje problem potom nastavit a L mozem mat na max bez obmedzenia, chodi to vsade hladko a nikde nenaraza.
Vdaka este raz...
Kenny McCormick

#874 Příspěvek od Kenny McCormick »

este jeden poznatok k DS530

Ked som ich prvykrat zapojil, jedno z nich sa rychlo rozkmitalo, frekvenciou tak 3 kmity /s, hrialo sa a nechcelo prestat z kmitmi, 30 stupnov do oboch stran. 8O o podobnych ci takych istych problemoch pisu v recenziach na HK, no, sklamanie bolo velke. Ked som chytil silne paku serva, zastalo, o par sekund sa zase rozkmitalo. Po zatlaceni prstom na skrutku, co drzi paku serva, paka/servo sa otocilo o 360 stupnov. Tak som ho rozsroboval, dal obe plasty dole, ale viac sa mi ho rozobrat nepodarilo, nechcel som ho silou zlikvidovat.
Vsimol som si len, ze tie kmity suvisia s plosakom v spodnej casti serva /v tomto nemam ziadne skusenosti/ skusal som ho prefuknut, ci to nieje nejaka necistota na potaku/ani neviem ci sa to da ale topiaci sa aj slamky chyta/, no nepomahalo, raz kmitalo, raz nie, potom som ten plosacik viac zatlacil dovnutra a prestalo to. Skusal som tlacit na skrutku, rozkmitat paku, klepat na servo, uz to nerobi.
Co to mohlo byt? Objednat radsej nove?
Zlacneli na cenu vo swarme, asi vedia preco. A teraz dufam ze mi neposle vrtas k zemi...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#875 Příspěvek od Mad_Box »

No tak toto servo rozhodně do heli nepatří. Spíš se naskýtá otázka zda turnigy je stejná kvalita jako origo MKS. A zda krom výměny nálepek neměnili i něco jiného třeba kvalitu.

To co popisuješ vypadá na studeňák na plošňáku nebo problém s poťákem.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
kure87
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od kure87 »

Z tohot důvodu když chcu serva z HK tak beru vždycky o jedno víc než aktuálně potřebuji. Jinak osobně bych ho tam nedal, pád na techniku mně naštve víc než na blbost pilota.
Padre

Uhybanie v rotacii

#877 Příspěvek od Padre »

Mam beasta V1 vedel by mi niekto prosim poradit co nastavovat ked vo vise zacnem otacat vrtasa okolo osi tak zacne padat na nejaku stranu a neudrzi sa na mieste. Ked v tom dam kolektiv tak nestupa kolmo po priamke ale je to polobluk. Ostatne funguje OK. Dik za radu.
Kenny McCormick

#878 Příspěvek od Kenny McCormick »

po tej mechanickej "oprave" uz slape bez problemov - nastavovanie na stole 4 hodiny, a zrovnavanie stopy - par minut... Ani nekmitlo. Objednam nahradne este dnes, no par letov s nim dam, samozrejme daleko od ludi a majetku, kym dojde nove, snad sa nedocitate o modelarovi s useknutou hlavou :lol: , alebo dufam neprispejem do temy "nehody". :roll:
Ak este co len raz kmitne inak ako ma, odstavim ho. S podobnym kmitanim len s mensim radiusom paky serva som sa uz dva krat stretol s HD1810, dalo sa s tym letiet aj bezpecne pristat, tak to snad pojde aj tentoraz, ak sa znova prejavi.
Skusal som aj na ostatnych dvoch servach podobne ich testovat, no nekmitli.

Tiez podobny problem som mal s potakom kolektivu v Tx fut. T6, mozno si to pametate, daval som sem aj video. Kmitali vsetky tri serva naraz, aj v sime. Par krat som fukol do potaku, a prestalo to, a uz sa neobjavilo, Tx na sim stale pouzivam.
Kenny McCormick

#879 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mad_Box píše:No tak toto servo rozhodně do heli nepatří. Spíš se naskýtá otázka zda turnigy je stejná kvalita jako origo MKS. A zda krom výměny nálepek neměnili i něco jiného třeba kvalitu.

To co popisuješ vypadá na studeňák na plošňáku nebo problém s poťákem.
dal som dnes vecer styry baterky, zavada sa neprejavila. Chvalabohu... No objednal som aj nove.
Cele som to prenastavil odznova, paka serva na 10mm dlzku, v menu J na 6st svieti modra.
Vychylky v pohode, cyklika 15st.
Oproti starym HD1810 vidim rozdiel zatial v tom, ze som sa zbavil pozdlznej oscilacie - prekmitov, ktore som mal, sice male ale boli. Zrejme tam boli vdaka volam v prevodoch, alebo kvoli mensej rychlosti PowerHD serv.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

Re: Uhybanie v rotacii

#880 Příspěvek od ZeXx86 »

Padre píše:Mam beasta V1 vedel by mi niekto prosim poradit co nastavovat ked vo vise zacnem otacat vrtasa okolo osi tak zacne padat na nejaku stranu a neudrzi sa na mieste. Ked v tom dam kolektiv tak nestupa kolmo po priamke ale je to polobluk. Ostatne funguje OK. Dik za radu.

Zkus pridat na POT1 ale nejdriv zkontroluj teziste, to by melo byt co nejbliz k hl. rotoru, pri spravnem tezisti to bude v poradku.
Spirit System
petr.fort

Uklidnění vrtulky a pomalé vracení cykliky

#881 Příspěvek od petr.fort »

Ahoj všem, potřeboval bych malou radu jak umravnit vrtulku pro řízení. I malá výchylka vyvolává rychlé zatočení. Mám snížit výchylku v bestii nebo zmenšit výchylky třeba na 50% ve vysílači?

Ještě mám dotaz. Když nakloním vrtulník nějakým směrem, tak se cyklika srovná začne pomalu vracet zpět ve směru osy.

http://www.youtube.com/watch?v=UzuX_O4q ... re=related

Proč tomu tak je ?
krtek2k

#882 Příspěvek od krtek2k »

V bestii nenastavuješ výchylku , ale limity , čili krajní body, čili rozsah pohybu smykátka.
Ano rychlost rotace se nastavuje END POINTem čili ATV ve vysílači.
Chování desky cykliky v klidu je takový jaký je.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
lipanek

Re: Uhybanie v rotacii

#883 Příspěvek od lipanek »

ZeXx86 píše:
Padre píše:Mam beasta V1 vedel by mi niekto prosim poradit co nastavovat ked vo vise zacnem otacat vrtasa okolo osi tak zacne padat na nejaku stranu a neudrzi sa na mieste. Ked v tom dam kolektiv tak nestupa kolmo po priamke ale je to polobluk. Ostatne funguje OK. Dik za radu.

Zkus pridat na POT1 ale nejdriv zkontroluj teziste, to by melo byt co nejbliz k hl. rotoru, pri spravnem tezisti to bude v poradku.

překontroluj si nastavení optimalizace piruet - nastavovací menu - parametr N.
Podle mě to máš nastavené obráceně.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
petr.fort

Beast X a Copilot 2

#884 Příspěvek od petr.fort »

Díky za info, už to chodí. Mám ještě jeden dotaz nezkoušel jste někdo poválcovat napřed signám do Beast X přes stabilizaci Copilot 2? Na netu jsem našel v nějaké diskusi že to jde bez problémů:

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=191471

Ale není mi moc jasné jestli je správná sekvence zapojení RX do Copilot 2 a pak do Microbeast a serv.

Zkoušel jsem dát i Copilot až za Microbeast X, ale serva nejela na 200 ale jen na 120 Hz. Memáte s tím někdo nějaké praktické zkušenosti ?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#885 Příspěvek od JirkaA »

Logicky je dát copilota před FBL systém, naopak si to koleduje o ránu. FBL potřebuje aby servo dělalo co on chce, ne aby do toho ještě něco kecalo a dělalo nedefinovatelnou reakci na povel od gyr..
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“