Nový typ KK dosky - KK2.0 s LCD displayom
Motory se rozbihaji postupne, nejsou synchronizovane
Stavim kvadrokopteru, mam vse pekne namontovane a vcera dorazila deska KK 2.1.5 a toz jsem se jal to pomalu nastavovat.
Regulatory jsou Afro 20A slim a uz jsem jim kalibroval plyn (plny na vysilace, pripojit regl, pockat na pipnuti, do minima a hotovo), postupne jeden za druhym.
Stale mam ale problem pri pridani plynu, nejdriv se roztoci 1, pak 2, pak tak nejak nastejno 3 a 4. 3 a 4 se ale spousti snad az nekde na 1/3 plynu.
Cele se mi to zda divne, podle me by se mely vsechny motory roztocit najednou?
Nesetkal se nekdo s podobnym problemem?
Predem diky.
Regulatory jsou Afro 20A slim a uz jsem jim kalibroval plyn (plny na vysilace, pripojit regl, pockat na pipnuti, do minima a hotovo), postupne jeden za druhym.
Stale mam ale problem pri pridani plynu, nejdriv se roztoci 1, pak 2, pak tak nejak nastejno 3 a 4. 3 a 4 se ale spousti snad az nekde na 1/3 plynu.
Cele se mi to zda divne, podle me by se mely vsechny motory roztocit najednou?
Nesetkal se nekdo s podobnym problemem?
Predem diky.
Re: Motory se rozbihaji postupne, nejsou synchronizovane
Po stiahnutí plynu musíš počkať na potvrdzujúci tón a až potom odpojiť regulátor. Tvoja doska, resp. fw v nej, ak si si ho aktualizoval, má funkciu na kalibráciu všetkých regulátorov naraz. Odporúčam použiť tento spôsob kalibrácie. Ak spúšťaš motory v SL režime, doska musí mať kalibrované acc a musí sa nachádzať v polohe, v ktorej bola kalibrovaná. Inak sa motory, pochopiteľne, nebudú rozbiehať naraz.
Na ten signal jsem cekal, to je ok.
OK, zkusim to tedy nakalibrovat primo se vsim uz zapojenym.
SL byl vypnut, jestli se nepletu. Ale zkusim zkalibrovat ACC, zapnout SL, pripojit desku tak jak ma byt a uvidime, treba to pujde lepe.
Diky za tip!
OK, zkusim to tedy nakalibrovat primo se vsim uz zapojenym.
SL byl vypnut, jestli se nepletu. Ale zkusim zkalibrovat ACC, zapnout SL, pripojit desku tak jak ma byt a uvidime, treba to pujde lepe.
Diky za tip!
Ten zapnutý SL nie je podmienkou, len má vplyv na rozbeh a otáčky motorov. V acro režime by sa mali motory rozbiehať naraz v akejkoľvek polohe dosky. Vplyv na nerovnomerný rozbeh motorov majú aj posunuté stredy ovládacích kánálov, alebo trimy. V položke "Receiver test" vytrimuj všetky ovládacie prvky do nuly.
Super, to mi urcite take pomuze. Hned vecer na to vlitnu a napisu, jak jsem dopadl.
Pokud bys mela nejake dalsi tipy ohledne nastavovani, sem s nimi!
Pokud bys mela nejake dalsi tipy ohledne nastavovani, sem s nimi!
Tak tohle jsem presne hledal chlapi!
Diky moc, casem tohle vlakno asi presunu do jine podsekce, protoze se spise tocime kolem desky nez regulatoru.
Diky moc, casem tohle vlakno asi presunu do jine podsekce, protoze se spise tocime kolem desky nez regulatoru.
Ako zapojit primac-doska
Zdravim, chcem sa opytat ako mam zapojit kable z primaca do dosky. Konkretne chcem vediet ci to mam zapojit tak ako je to na regulatoroch. Cize iba prvy kanal zapojit s plusom a ostatne len minus a signal alebo mam zapojit na vsetkych aj plus (popripade iba signal). Ospravedlunujem sa za "blbu" otazku, ale som zaciatocnik, niektore veci mam nastudovane ale k primacom/vysielacom som sa este nedostal. Diky za pomoc 
Re: Ako zapojit primac-doska
Visna1410 píše:...ako mam zapojit kable z primaca do dosky. Konkretne chcem vediet ci to mam zapojit tak ako je to na regulatoroch. Cize iba prvy kanal zapojit s plusom a ostatne len minus a signal alebo mam zapojit na vsetkych aj plus (popripade iba signal)...
Zapomněl jsi zmínit to podstatné, tedy o jakou řídicí desku se konkrétně jedná. Řídicím deskám to obvykle nevadí a + se tedy u nich z ostatních kanálů přijímače obvykle odpojovat nemusí a mohou se tedy propojit každý kanál z přijímače klasicky všemi třemi vodiči jako bys připojoval na přijímač třeba serva. Pokud bys měl nějakou specifickou desku, které by to vadilo a bylo by potřeba připojit ji tak jak zmiňuješ tedy jen jeden kanál s plusem a ostatní jen GND a signál tak ano, ale to záleží na tom o jakou desku jde.
Jasne, zabudol som sorry. Doska je KK2.1.5 a primac je 9X8C od vysielacky 9X.
- JosefSvejk
Odpojování plusů nemá smysl. Těžko by to něčemu mohlo vadit u jakékoliv desky. A ještě poznámečku: Správně se píše a vyslovuje příjímač, ne zkomoleně primac. To jen abys jako začátečník věděl
.
Detaily
Diky moc 
Visna1410 píše:Jasne, zabudol som sorry. Doska je KK2.1.5 a primac je 9X8C od vysielacky 9X.
Podle návodu viz tento odkaz a tam viz popis na straně 4 se jednotlivé kanály přijímače připojují k desce všemi třemi vodiči. Jinak je to ovšem u připojování regulátorů (ESC) k té řídící desce. Pokud mají regulátory vlastní BEC pak se k desce připojuje + jen z jednoho regulátoru a u ostatních regulátorů se + nechává nezapojený a připojí se jen - a signál.
Ano to som vedel preto som sa pytal ci sa to tak nerobi aj pri PRIJIMACI 
Visna1410 píše:Ano to som vedel preto som sa pytal ci sa to tak nerobi aj pri PRIJIMACI:D
Ne u přijímače to není potřeba.