Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
H1N1
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#856 Příspěvek od H1N1 »

Děkuji, i když děkovat se musí Michalovi. A je to tak v létě se musím věnovat rodince takže já si v 40stuňovém vedru nezalítám:-) A hlavně do konce roku objednám STORKA v červenobílé kombinaci.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#857 Příspěvek od klingon77 »

graup15 píše:Hmmm úchvatný nápad to mít zezhora černé..:-) Počkej až bude 30st ve stínu!!!
PS...Otázka na Michala Vágner .
Michale měřil jsi někdy min opadavost Corada? Vím,že je to takový Fun větrůněk a není to u něj to nejdůležitější.
Jen mi to zajímá..trošku si tu ladím těžiště,diferenciace..atd...tak jen tak :-)

Co si pamatuju, tak v rannim oleji cca 0,7-0,8 m/s pri vaze 850g.

Jinak zakaznika jsem na rizika spojena s takovou povrchovkou samozrejme upozornoval. Ono to neni jen o letnich vedrech, i silny jarni slunicko, kdyz je jen 15-20°C, dokaze udelat kvalitni pecinku.....
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#858 Příspěvek od H1N1 »

Ano Michal mne upozornil, rizika znam a akceptuji je:-) urcite tu pak nebudu brecet ze mam venku rastr tkaniny:-)
graup15

#859 Příspěvek od graup15 »

Rastr se udělá i na červené...:-)
Na černé když se zadaří a necháš to jen o fous déle na sluníčku se dělají puchýřky..
Jednou jsem to měřil a za 1minutu bylo na červených křídlech skoro 60stC!!! (v letních vedrech)

Jinak Michale díky..přesně to koresponduje (opadavost) s tím co jsem si včera na chalupě ve večerním oleji testnul. Na videu (sorry za kvalitu,je to točené čajna pádlem), přistáníčko . To se mi líbí,ta mrška se vejde všude a na rozdíl od přistávání s Vikingem (na zahradě) , není žádný stres:-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jVoH-xzLS4Q[/youtube]
graup15

#860 Příspěvek od graup15 »

Přemýšlel jsem jak přidělat Mobius kamerku na Corado. Tak jsem si zbastlil takový držáček nad křídlo.
Přílohy
DSCN0319.JPG
DSCN0318.JPG
DSCN0316.JPG
graup15

#861 Příspěvek od graup15 »

Nevím jestli to je :-) off topic:-) Ale držáček Mobius se osvědčil . Drží to fest a na letu Corada nepozoruji rozdíl.
Jen ..JindroJ dá se nějak upravit aby Mobius tak neztmavoval v protisvětle? (Aspoň trošku to vylepšit?)
Ono sice už byl večer 6 hodin a světlo už žádný zázrak,,ale i tak.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ANrrSa8wyaA[/youtube]
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#862 Příspěvek od Sluggish »

miniCorado objednané za 2-3 týždne je doma :D

graup15: nabral som od teba inšpiráciu, krídlo+motýľ uhlík, trup sklo + uhlík :)

teraz len vybrať správne osadenie a hádam ho stihnem ešte aj tento rok zalietať :mrgreen:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#863 Příspěvek od jindraj »

Jak na to MC koukám, tak se mi fakt líbí, jak funguje. Taková opravdu hezká funkční mrška ... docela je pěkné, jak jde udělat ta grafika měl bych 2 dotazy pokud je výrobce nebo někdo znalý ochoten odpovídat:

... to jde takto udělat jako motiv cokoliv, co jde vytisknout na tiskárně? Nebo jak se vlastně dělá ten nápis na tom? Předpokládám, že už je to nějak do formy.

.... jen abych tomu rozuměl, ty fotky toho kousku v pohledovém uhlíku ... co to je na těch okrajích co vypadá jako otřepy skla? ... to ještě přijde nějak začistit, nebo to takto je dáno technologicky, zůstává to tam a je to jen potřeba nějak zaretušovat na těch hranách barvou nebo jinak?

graup15 píše:... dá se nějak upravit aby Mobius tak neztmavoval v protisvětle? (Aspoň trošku to vylepšit?)...

hele moc ne moc ... jde tam zapnout režim WDR (Wide Dynamic Range), který trochu sníží kontrast a tím jsou stíny lépe vidět. Je to ale za cenu trochu větší zrnitosti, méně detailů (trochu méně ostré) a obraz trochu ztratí šťávu. Mě se zkrátka výsledek na WDR až tak moc nezamlouval (na fw 2.10 - na fw 2.18 jsem zatím nekoukal). Ono jakmile je scéna s velkým rozsahem světel a stínů (s velkými rozdíly), tak to prostě nedokáže skoro žádná kamerka - to by muselo být nějaké profi těžké hovado, co má pořádný velký čip. Ten Mobius by to dokázal jedině za cenu, že by zcela ignorovat světla ... pak by ale místo oblohy v tuhle denní dobu (slunce nad obzorem a ostrý úhel nasvícení krajiny a tedy i naprosté minimum světla, co krajina odráží v kontrastu s přesvětlenou oblohou) byl místo oblohy jen jeden celistvě bílý flek ... což by vypadalo strašně blbě (oči lépe snáší černé slité stíny než vypálené bílé fleky). No a jelikož kamera neví na co se dívá a scéna se neustále mění, tak to může jen víc či míň úspěšně průměrovat a trefovat se někam mezi. Mohl bys zkusit upravit ten držák na MC a natočit kameru víc dolů - bude brát méně oblohy a tím trochu zesvětlá obraz.

Ad OFFTOPIC - Jirko pokud celé vlákno začne někam trvale utíkat, je určitě na místě moderovat, ale řešit drobné odbočky, co neohrožují téma vlákna? IMHO nesmysl je jakkoliv řešit. Tohle je prostě debata. Nejde debatovat něco aniž bys probral zároveň věci, co se tím nějak byť vzdáleně vyasociují, nebo abys udělal jako při každé debatě takovou tu vsuvku typu "á propos". Nikdo nikdy neutne myšlenku v půli a nepůjde vypsat druhou půlku do jiného vlákna - to se na to pak raději vyprdne. Takhle lidský mozek zkrátka nefunguje. Pokud na tom někdo bude trvat na oddělování takhle striktně, tak tu debatu postupně zahubí. Jde o to, pro koho chceš tohle fórum udělat přívětivější - dokonale vytříděná informace je sice super pro někoho, kdo ji hledá, ale začnou postupně scházet lidi, kteří by se o informace, co mají byli ochotní dělit, pokud je někdo bude moc prudit s tím, že nesmí říct co je napadne nějak ve vzájemných souvislostech na jednom místě. On také něco zvládne google. - třeba konkrétně tohle - primárně debata o MC a držáčku na kameru na něj - potud zcela OK - v jejím rámci celkem logický dotaz na chování kamery na videu přiloženém k demonstraci vlastností toho držáku na MC - s ohledem na pravidla se nesmí stejné video vložit do dvou vláken a i kdyby to nebylo proti pravidlům , tak proč to opakovat, když tady už je. No a kde jinde odpovědět než tady aby to dávalo vedle toho videa někomu někdy později smysl .... podle mého OK. Může se to samozřejmě smazat, aby to "neumazalo" vlákno, ale přijde se o cennou informaci, nebo vytržená z kontextu nebude dávat smysl ...
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#864 Příspěvek od H1N1 »

Akorat si pro MC k Michalovi jedu, tydle prdelky u Pardubek jsou sama zatacka, tak toho moc nepopisu, ale kdyz mne do SZ hodis cislo na mobil, vysvetlim - jsem jeste pouceny od Michala.
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#865 Příspěvek od klingon77 »

jindraj píše:Jak na to MC koukám, tak se mi fakt líbí, jak funguje. Taková opravdu hezká funkční mrška ... docela je pěkné, jak jde udělat ta grafika měl bych 2 dotazy pokud je výrobce nebo někdo znalý ochoten odpovídat:

... to jde takto udělat jako motiv cokoliv, co jde vytisknout na tiskárně? Nebo jak se vlastně dělá ten nápis na tom? Předpokládám, že už je to nějak do formy.

.... jen abych tomu rozuměl, ty fotky toho kousku v pohledovém uhlíku ... co to je na těch okrajích co vypadá jako otřepy skla? ... to ještě přijde nějak začistit, nebo to takto je dáno technologicky, zůstává to tam a je to jen potřeba nějak zaretušovat na těch hranách barvou nebo jinak?

Zalezi na konkretnim navrhu, je tam dost omezeni, ktera jsou dana postupem. Ten napis je strikany primo do formy podle sablony vyriznuty z maskovaci folie v reklamce.

Na tech fotkach co sem H1N1 daval, je novorozenec cca 10 minut po tom, co prisel na svet :-) Ty otrepy se odstranuji, jsou to tkaniny, ktere presahuji prez odtokovku a epoxy, ktery vytece pri slepovani.
graup15

#866 Příspěvek od graup15 »

Corado je super. Poslední dobou hodně času trávím na chalupě a tam je ideální. Všude se vejde,přistát se dá na pětníku . Prostě pohoda. Jen jsem zhřešil a ač je celé Corado osazené servy Futaba 3156 na klapky mi bylo líto dávat tak drahá serva...grr. Zase jsem vyléčený. Dal jsem tam levná serva od KST . Fungují..Jen jedno nedrží střed. Takže co start..to trimuju jak osel. Moje chyba...

I s tím držáčkem a kamerou jsem v pohodě s vytáčel stoupáčky..s podivem i ještě za inverzní oblačnosti. Asi vesnice generuje teplo :-) :-)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iGJyM0uz3dk[/youtube]
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#867 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Zase jsem vyléčený. Dal jsem tam levná serva od KST . Fungují..Jen jedno nedrží střed. Takže co start..to trimuju jak osel. Moje chyba...

Doprrrr.

Nestraš já tam moc na výběr nemám :/
graup15

#868 Příspěvek od graup15 »

Neboj ..to jsou ty malinké plastové za 250kč...(jsem chtěl ušetřit...no:-)
KST DS 113MG. Ony chodí vcelku standardně..jen to jedno má prostě drift. (asi o 1mm až 2mm)
Prostě v této velikosti nemá zatím 3156 Futaba konkurenci...jen ta cena :-(
J-F
Kontaktovat uživatele:

#869 Příspěvek od J-F »

Na místo Futaby jde do celého éra použít Hyperiony (Atlas09). Cenově to není tak dramatické. :wink: Mám je v Coradu už roky, trimovat nemusím, jsou přesné, programovatelné, stále fungují bez závady. J.F.
graup15

#870 Příspěvek od graup15 »

Takové malé rozloučení se sezonou (chodím lítat i v zimě, ale není to ono..je to jen udržovačka:-)
Corado s sebou vozím na chalupu jako povinou výbavu auta. Sice je to politicky nekorektní,létat si ve vesnici, ale to dělám už 20 roků...takže,nic nového pod sluncem.
Když zhodnotím Corado je to éro vyloženě vhodné jako příbal do auta. Přistát se dá skoro kdekoli . Ale vyžaduje to samozřejmně rozumný úsudek co pilot zvládne (a model taky). Přistávat ve vichru na zahradu bych opravdu nekoušel!!
V termice létá naprosto v pohodě a velmi dobře. Na baterku Turnigy 1300mAh mám hodinu letu i bez termiky. A když mi to přestane bavit, tak i tak malý a poměrně lehký model se umí řádně rozsvištět.
No...asi to byl dnes poslední hezký den..tak i poslední fotečky..........
Přílohy
Letošní poslední přistání na moji runway ..
Letošní poslední přistání na moji runway ..
DSCN0352.JPG
DSCN0344.JPG
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“