Video brýle na FPV
Re: Video brýle na FPV
To bych nedoporučoval, sice to asi bude ještě o chlup levnější ale rozhodně bude vopruz to tam pořád dávat a připojovat...
Vyplň si bydliště a zkus sehnat někoho, u koho si můžeš ten rozdíl vyzkoušet... Někomu eco bohatě stačí a dokonce říká, že jsou lepší a jiní by si zase nevzali krabici na hlavu...
Vyplň si bydliště a zkus sehnat někoho, u koho si můžeš ten rozdíl vyzkoušet... Někomu eco bohatě stačí a dokonce říká, že jsou lepší a jiní by si zase nevzali krabici na hlavu...
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
romanCM píše:
Můžeš použít telefon a třeba některé z "VR" brýlí, stačí propojit přes EasyCap. Ten převede analog na digitál a na Androidu je k tomu aplikace. Mrkni např. tady na video: https://www.youtube.com/watch?v=NgLFhU5Mbh4
Nějakou dobu jsem to používal, bez problémů.
Brýle např. tady http://www.aliexpress.com/item/The-Seco ... c17a7bfb5c
Tady tyto brýle nebudou na FPV fungovat. Jsou určeny pro 3D kde každé oko má před sebou malý obrázek. V žádném případě není možné obsáhnou každým okem celý displej, ta vzdálenost je proti ecogoogles malá. Jsou dvě možnosti: dát tam dva malé monitorky a potom z toho budou klasické brýle nebo napsat appku pro mobil která bude z Easycapu vytvářet dva stejné obrázky vedle sebe. Až to někoho napadne tak možná zbohatne.
OK2BUH píše:Tady tyto brýle nebudou na FPV fungovat. Jsou určeny pro 3D kde každé oko má před sebou malý obrázek. V žádném případě není možné obsáhnou každým okem celý displej, ta vzdálenost je proti ecogoogles malá. Jsou dvě možnosti: dát tam dva malé monitorky a potom z toho budou klasické brýle nebo napsat appku pro mobil která bude z Easycapu vytvářet dva stejné obrázky vedle sebe. Až to někoho napadne tak možná zbohatne.
No jo, to mi nedošlo, že neuvidíš na celý displej. V tom případě to musí být brýle s jednou fresnelkou, něco jako prodává HK s monitorem uvnitř. I když ta aplikace pro Android by nemusela být tak složitá, existují na EC volné knihovny.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
A co to "nejak" prohnat pres GoogleVR a rozdelit display na 2 male monitorky a 2 cocky stejne jako to je na Google cardboard. To jsem mel moznost vyzkouset a musim rict ze me mile prekvapilo.
tak jako tak tam bude muset bejt pořád ten easycap, takže je asi jednodušší nemít prostě rozdělený oči, ale mít jednu freshnelku přes celou plochu... nebo jaký spatřujete výhody v tom, že to chcete rozdělit?
No vyhoda je, ze cocky muzou byt bliz oci a Tim padem je to cele mensi a mozna i lepsi zorne pole.V kazdem pripade je to takove nahradni reseni - nahradniho reseni.
Prevod na digi zanese asi dalsi lag. Takze asi nejlepsi jsou klasicke video bryle. Jen ta cena
Prevod na digi zanese asi dalsi lag. Takze asi nejlepsi jsou klasicke video bryle. Jen ta cena
no ten easycap na 250tku neni, ale na normální kopter to tu někdo testoval a ten lag neni tak hroznej, i když mě přijde cena třeba za eco quanum v2 pěkná.. je to kompletní funkční řešení a tak velké to taky neni...
pro mě jsou klasické brýle moc drahé, prostě to za to dát nechci.. i když ta velikost je super...
pro mě jsou klasické brýle moc drahé, prostě to za to dát nechci.. i když ta velikost je super...
Nezbyva nez to vyzkouset. Nasel by se tu nejaky kolega modelar, ktery by me nechal nahlednout jak se do toho kouka ? Praha a okoli.
OK2BUH píše:Tady tyto brýle nebudou na FPV fungovat. Jsou určeny pro 3D kde každé oko má před sebou malý obrázek. V žádném případě není možné obsáhnou každým okem celý displej, ta vzdálenost je proti ecogoogles malá. Jsou dvě možnosti: dát tam dva malé monitorky a potom z toho budou klasické brýle nebo napsat appku pro mobil která bude z Easycapu vytvářet dva stejné obrázky vedle sebe. Až to někoho napadne tak možná zbohatne.
Tak už to někoho napadlo. Aplikace pro Android a iOS. HD brýle za pusinku. Zatím pouze pro Phantomy 2 Vision, P3 a P4. Ještě by to chtělo k tomu dodělat vstup pro Easycap aby to šlo i ostatním. http://diydrones.com/profiles/blogs/dronevr-app-for-ios-and-android-turns-phone-into-fpv-headset-to
qeex píše:Malej typ pro ostatní, "headplay" s diverzitním přijímačem za příjemnější cenu:
http://www.hobbywow.com/en-skyzone-sj-v01-7-inch-5-8g-hd-headset-hdmi-fpv-video-glasses-goggles-bulit-in-40-channel-5-8ghz-rece-p241349.htm
Tak co, už je někdo máte? Přemýšlím o nich... Nebo jsou lepší Fatshark Basic? Ale FOV by měly mít lepší..
Tak co, už je někdo máte? Přemýšlím o nich... Nebo jsou lepší Fatshark Basic? Ale FOV by měly mít lepší..[/quote]
FOV není lepší nebo horší, ale menší nebo větší
Né vážně, ne každému vyhovují brýle s větším FOV, já mám např. Dominátory HD V2 které už mají větší FOV a z počátku jsem z nich byl docela rozčarovaný oproti V2. Tyhle Skyzone headplay jsem měl několikrát na hlavě a hodnotil bych je velmi dobře, kvalita zobrazení velmi dobrá a obrovské FOV, ergonomie mi vyhovovala řekl bych že ještě trošku vylepšená oproti originálu Headplay HD a jakési přidané plus ve formě diversitního Rx. Jediné zanedbatelné mínusy jsou absence baterky (třeba k tomu použít svoji) a pro mě konektory RP-SMA, protože používam vše s SMA 
FOV není lepší nebo horší, ale menší nebo větší
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
holmer83 píše:
FOV není lepší nebo horší, ale menší nebo většíNé vážně, ne každému vyhovují brýle s větším FOV, já mám např. Dominátory HD V2 které už mají větší FOV a z počátku jsem z nich byl docela rozčarovaný oproti V2. Tyhle Skyzone headplay jsem měl několikrát na hlavě a hodnotil bych je velmi dobře, kvalita zobrazení velmi dobrá a obrovské FOV, ergonomie mi vyhovovala řekl bych že ještě trošku vylepšená oproti originálu Headplay HD a jakési přidané plus ve formě diversitního Rx. Jediné zanedbatelné mínusy jsou absence baterky (třeba k tomu použít svoji) a pro mě konektory RP-SMA, protože používam vše s SMA
Díky za odpověď, většinou mají dost dobré hodnocení, jen je škoda, že je nikde u nás neprodávají - abych je mohl zkusit. Ten displej má sice 800 řádků, ale stejně do něj přes analog dostanu jen nízké rozlišení... Mají být ty antény divers. RX obě všesměrové? Já myslel, že by jedna měla být směrová - na větší dálku a druhá všesměrová na lítání kolem hlavy.. Baterka by mě netrápila, konektory snad taky ne..
Nevadila ti ta velká hmota před obličejem? Přece jen je to dost velký...
Taky by mě zajímalo jaký je v tom pokoukání. Zatím mám od loňska helmu Quanum V2 a jsem za ty peníze spokojený. Dnes bych z lenosti jako po první helmě sáhnul po Quanum Cyclops i přes její omezení, právě proto, že stačí jen připojit baterku, příp. našroubovat lepší anténu.
Ty oba pendreky na diverzitní helmě jsou jen z důvodu ceny aby tam v balení něco bylo a bylo to ihned k použití. Píšeš to samozřejmě dobře, na diverzitní přijímač použít jednu směrovou a jednu všesměrovou anténu.
Ty oba pendreky na diverzitní helmě jsou jen z důvodu ceny aby tam v balení něco bylo a bylo to ihned k použití. Píšeš to samozřejmě dobře, na diverzitní přijímač použít jednu směrovou a jednu všesměrovou anténu.
A nemáte někdo náhodou Walkera goggle 4? Za cenu kolem 170 Dolarů mi přijdou celkem slušné...
mclei píše:Byl by tu někdo z Prahy nebo okolí, případně Svitav a okolí kdo by mě nechal nahlídnout do Dominator HD nebo Dominator V2?
Ahoj, mám po dlouhé době stejnou otázku - byl by někdo z Prahy ochoten nahlídnout do brýlí FS Dominator (raději verze HD)? Po půlroce lítání na eco socka goggles Quanum bych chtěl něco lepšího.. Díky.