Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Čau lidičky
Nepoužíváte někdo dys motory 2300kv pospolu s emax simonkama 12a?
Rád bych znal vaše časování a popřípadě tu frekvenci? Mně se zdálo vysoké, ale i středně vysoké cajk. Měření bohužel na to nemám.
Jinak těm motorům musím koupit japonská ložiska, to je děs s čím to přišlo.
Nepoužíváte někdo dys motory 2300kv pospolu s emax simonkama 12a?
Rád bych znal vaše časování a popřípadě tu frekvenci? Mně se zdálo vysoké, ale i středně vysoké cajk. Měření bohužel na to nemám.
Jinak těm motorům musím koupit japonská ložiska, to je děs s čím to přišlo.
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Jdou ty ložiska vyměnit nějak rozumně ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ještě jsem je nevyndaval, jen segrovku jsem sundal a koukal jak to tam vypadá, no a prostě je vyklepneš nakou tyčkou (použivám zbroušené hřebíky
), a s nalisováním taky nebude problém.
Ale vyndat ho musím, páč nevím rozměry.
Ale vyndat ho musím, páč nevím rozměry.
Už jsem taky neodolal a objednal
... začalo to před Vánoci s Blade 200 QX a nejde to zastavit
.
PS: Ale FPV tam po vlastní zkušenosti zatím mít nebudu, takže tady asi moc nezapadnu
.
PS: Ale FPV tam po vlastní zkušenosti zatím mít nebudu, takže tady asi moc nezapadnu
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Jaké zkušenosti? teda jestli to neni intimní 
Zenderat píše:Jaké zkušenosti? teda jestli to neni intimní
Že se mi z toho točilo v palici a bylo mi blbě
Ale asi to bylo tím, že jsem byl jen divák a né pilot ... navíc si to kolega užíval, když s tím pořád zatáčel - doslova dělal funnel (to by bylo blbě asi každému).
A další věc je kvalita brýlí - s Fat Sharkem se to ještě dalo (i když mi to připadalo jako dívání se na plátno v kině), ale s těma HK to bylo strašné (navíc jsem to nebyl schopen zaostřit ani posunem "skla" v brýlích a to nemám žádné dioptrie).
Více bych to nerozebíral, prostě mě to zatím nechytlo
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
tmx píše:to didaji: z Tve tabulky vychazi, ze hq maji vyssi tah nez gemfan. jestli to chapu spravne. tak by to melo s hq viset/letet na mensi plyn. ja mam pravej opak, coz ukazuje napr. na krtek2kovu variantu
to krtek2k: asi na tom neco bude ;] btw. stopa s hq je lepsi nez s gemfan.
s hq je quad takovej klidnejsi. pri rychlym pridani plynu s gemfan se na chvilicku rozkmital / = spatne pid/.
zkusim nejak poladit stopu, pustit na novych vrtulich autotune, nejak posunout stred plynu ci co
vypadalo to ze uz budu v klidu litat a zase problem kurna ;[
Pozor, HQ mají vyšší tah pouze ve variantě 5x4. Ty jsi psal, že tam máš 5x3 a tam mají výrazně vyšší tah vrtule GemFan!
Možná se to bude ještě někomu hodit, až obrousí objektiv na Goučku o asfalt jako já
Při jednom z mých FPV letů se mi povedlo velmi poškrábat o asfalt objektiv na kameře GoPro Hero 3 Black. Psal jsem na servis GoPro a tam mi bylo řečeno, že se výměna objektivu nevyplatí, že by byla dražší než nová kamera. Oslovil jsem tedy neautorizovaný servis a tam se dozvěděl, že výměna stojí cca 3.000,- Kč. To mi přišlo stále docela dost, tak jsem se rozhodl, že se o výměnu pokusím sám. Objednal jsem objektiv na ebayi za 496,- Kč a pokus mohl započít...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZWhJwLhOAS8[/youtube]
Při jednom z mých FPV letů se mi povedlo velmi poškrábat o asfalt objektiv na kameře GoPro Hero 3 Black. Psal jsem na servis GoPro a tam mi bylo řečeno, že se výměna objektivu nevyplatí, že by byla dražší než nová kamera. Oslovil jsem tedy neautorizovaný servis a tam se dozvěděl, že výměna stojí cca 3.000,- Kč. To mi přišlo stále docela dost, tak jsem se rozhodl, že se o výměnu pokusím sám. Objednal jsem objektiv na ebayi za 496,- Kč a pokus mohl započít...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZWhJwLhOAS8[/youtube]
Pěkný návod. Ale ty jsi měl tu výhodu, že jsi použil destruktivní metodu 
Jinak pokud člověk chce jen doostřit a objektiv nezničit, tak se trojka musí rozebrat docela o dost víc, protože tam skoro není za co chytit.
Oproti tomu 3+ se nemusí rozebírat skoro vůbec, tam je za co chytit.
Jinak pokud člověk chce jen doostřit a objektiv nezničit, tak se trojka musí rozebrat docela o dost víc, protože tam skoro není za co chytit.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:Pěkný návod. Ale ty jsi měl tu výhodu, že jsi použil destruktivní metodu
Ahoj, je to tak jak píšeš, pokud bych ho chtěl jen doostřit, tak ho bez rozebrání nepovolím...
Aktualizovaná tabulka měření vrtulí a motorů, nově doplněná také o měření regulátorů a dvě vrtule:
Opět je tam malé překvapení ve výrazně lepším výkonu regulátoru EMAX 12A. Možná je to částečně dané modernějším signálovým procesorem SiLab vs ATmega8 která je v ostatních dvou, možná FETy (P i N pod 5mOhm Rds)...
Opět je tam malé překvapení ve výrazně lepším výkonu regulátoru EMAX 12A. Možná je to částečně dané modernějším signálovým procesorem SiLab vs ATmega8 která je v ostatních dvou, možná FETy (P i N pod 5mOhm Rds)...
To: DidaJI, taky jsem to řešil.
Na Ebay je těžké vybrat, objektivy jsou univerzální.
Jako GoPro 1-2-3... A když napíšou že je to na GP3, tak to nemusí být pravda. Je to objektiv stejné velikosti, ale né parametrů. a pak to má mizernou kvalitu.
Obraz pak není tak hezký, v objektivech je velký rozdíl.
Nakonec jsem zvolil objektiv z Alibaby bez rybího oka.
Těžko říct jaký je nej.. Z Alibaby jsem se dozvěděl parametry, jako Megapixel atd...
Pak je škoda zabít obraz u kamery za 10.000,- objektivem.
Do čeho bych šel, tak bych vzal tento.
http://www.goodluckbuy.com/gopro-hd-her ... tible.html
Na Ebay je těžké vybrat, objektivy jsou univerzální.
Jako GoPro 1-2-3... A když napíšou že je to na GP3, tak to nemusí být pravda. Je to objektiv stejné velikosti, ale né parametrů. a pak to má mizernou kvalitu.
Obraz pak není tak hezký, v objektivech je velký rozdíl.
Nakonec jsem zvolil objektiv z Alibaby bez rybího oka.
Těžko říct jaký je nej.. Z Alibaby jsem se dozvěděl parametry, jako Megapixel atd...
Pak je škoda zabít obraz u kamery za 10.000,- objektivem.
Do čeho bych šel, tak bych vzal tento.
http://www.goodluckbuy.com/gopro-hd-her ... tible.html
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
sem trdlo vím o tom můžeš mi prosím poslat odkaz kde se to tady řešilo ?tmx píše:ses trdlo?
na karte Configuration: Board Alignment mam Yaw Adjustment 270stupnu; tzn mam usb konektor doprava = sipka na desce do leva
jinak v CLI: set align_board_yaw=270
uz se to tady resilo
Yaw Adjustment 270 ------ 270 tam nastavit nejde jde jen 180 a už mám konečně šipku vlevo a usb vpravo i v PC ale když sní pohnu tak se nakloní vlevo a v Pc vpravo a můžu tam dávat hodnoty jaký chci a je to pořád stejný
dík
A co tam máš za fw? Já mám teda flip32+ ale to je to samé a prostě jsem to vše jednoduše zprovoznil s cleanflight ( zejtra mě čeká zálet).
A pokud ti nejde víc jak 180 tak hoď usb na druhou stranu a napiš misto 270 - 90
A pokud ti nejde víc jak 180 tak hoď usb na druhou stranu a napiš misto 270 - 90
Zenderat píše:A co tam máš za fw? Já mám teda flip32+ ale to je to samé a prostě jsem to vše jednoduše zprovoznil s cleanflight ( zejtra mě čeká zálet).
mám tam 1.6.0. i 90 jsem zkoušel je to pořád stejný