Futaba 8FG
Re: Futaba 8FG
2x3,4V...6.8V Alarm
A pak velmi rychle k zemi a přistát....velmi rychle!!!
A pak velmi rychle k zemi a přistát....velmi rychle!!!
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
GrisoRSV píše:z obsahu dosavadní diskuse se to jeví jako mimořádně náročný dotaz..?
Tím to nebude, to jen ty to nějak mimořádně nepojímáš. Manuál mluví naprosto jasně a LiPol a LiIon jsou si tak příbuzné, že můžeš nastavit alarm stejně.
Dalibor Ti tu uvedl 6,8V, ale jak taky píše, jakmile začne řvát, tak okamžitě dolů. Já Ti uvedl jasný rozsah, vycházející z manuálu a popsal jsem Ti, že nastavení, které uvádějí je bezpečné. Co k tomu chceš více? Aby jsme přijeli a napípali Ti to?
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
na určitě a srozumitelně podaný dotaz jsem čekal jednu odpověď s číslem...už jsem si to našel. Ď
ja si radsi nastavil upozorneni pri 6,9 V, abych mel klid 
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
GrisoRSV píše:zkuste mi někdo blbuvzdorně napsat hodnotu napětí, kterou si mám nastavit pro alarm jako nejnižší k článku LiIo 2S 2800mAh.
...........z obsahu dosavadní diskuse se to jeví jako mimořádně náročný dotaz..?
Pokud jsi to formuloval takhle, tak z nikoho nevypadne jediné číslo s tím, že tak je to OK.
Jednak nechápu, proč trváš na nastavení absolutního minima alarmu, a taky musíš zohlednit s čím budeš létat.
Když to bude vrtulník, tak s tím přistaneš do 20s. Když to bude subtilní větroň v termice před svahem, tak Ti nemusí stačit deset minut.
Takže já Ti doporučuji obrácený postup. Nastav si alarm 7,1V a pozoruj kolik do nové baterky budeš dobíjet.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně používám upozornění na 7,2V. Stejně to vydrží s rezervou celý den. Lítám nejčastěji na svahu a v termice a to i klidně 2 hodiny v kuse, pak pauzička a zase nahoru. Chci mít prostě jistotu, že i kdyby baterka změkla, tak mám dostatečnou rezervu. Navíc baterku pravidelně kontroluji, tak ji mám pod kontrolou, ale jistota je jistota a i v práci používám pravidlo kšandy a pás.
SOVA is YouR CO-pilot
JMalik píše:GrisoRSV píše:zkuste mi někdo blbuvzdorně napsat hodnotu napětí, kterou si mám nastavit pro alarm jako nejnižší k článku LiIo 2S 2800mAh.
...........z obsahu dosavadní diskuse se to jeví jako mimořádně náročný dotaz..?
Pokud jsi to formuloval takhle, tak z nikoho nevypadne jediné číslo s tím, že tak je to OK.
Jednak nechápu, proč trváš na nastavení absolutního minima alarmu, a taky musíš zohlednit s čím budeš létat.
Když to bude vrtulník, tak s tím přistaneš do 20s. Když to bude subtilní větroň v termice před svahem, tak Ti nemusí stačit deset minut.
Takže já Ti doporučuji obrácený postup. Nastav si alarm 7,1V a pozoruj kolik do nové baterky budeš dobíjet.
Já mám takový pocit, že kdyby si někde našel, že povolené minimum pro Lixx jsou 3V, tak tam nastaví těch 6V.
Budí to ve mě dojem, že mu nejde o včasné varování, ale o stav "aby vysílač vydržel co nejdéle"...
Ahoj všem,
před pár měsíci jsem se stal majitelem FX-20, jelikož je soft stejný jako u 8FG píši svůj dotázek sem.Nevím co znamená na diplayi ve spodní části u prvního obrázku (model Clik2) text SVR #1. U modelu větroň (model Sky) je na tom místě zobrazen letový režim. U dalšího modelu (JAK55) není nic. Na prvních dvou pamětech kde mám motorové modely to není, na všech dalších vyjma větroňů se to zobrazuje. Soft je 4.1, jazyk čeština. Znáte někdo odpověď co to znamená? Díky za odpověď. Pavel.
před pár měsíci jsem se stal majitelem FX-20, jelikož je soft stejný jako u 8FG píši svůj dotázek sem.Nevím co znamená na diplayi ve spodní části u prvního obrázku (model Clik2) text SVR #1. U modelu větroň (model Sky) je na tom místě zobrazen letový režim. U dalšího modelu (JAK55) není nic. Na prvních dvou pamětech kde mám motorové modely to není, na všech dalších vyjma větroňů se to zobrazuje. Soft je 4.1, jazyk čeština. Znáte někdo odpověď co to znamená? Díky za odpověď. Pavel.
http://www.klombrandys.cz/index.php?menu=9&idc=11
zdzd píše:
Já mám takový pocit, že kdyby si někde našel, že povolené minimum pro Lixx jsou 3V, tak tam nastaví těch 6V.
Budí to ve mě dojem, že mu nejde o včasné varování, ale o stav "aby vysílač vydržel co nejdéle"...
To pak ano.
Letadlo nebo vrtulník bude mít na kaši, ale z vysílače vyndá nepoškozenou baterku
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
nastavil jsem to na 7,2V. potřebuji rezervu. šlo mi o včasné varování pro typ LiIo neuvedené v manuálu, tj. o hodnotu získanou stejnou logikou, jako hodnoty u baterií v mauálu uvedených...
narazil jsem na komplikaci s programováním. chtěl jsem v typu modelu motorového pološníku nastavit na samostatný třípolohový přepínač dvojité výchlky na dvou kanálech tak, aby na krajní poloze byla hodnota 75%, na střední 100% a na druhé krajní 125%. Na druhý třípolohový přepínač jsem chtěl nastavit exponenciální výchylky pro tytéž kanály tak, aby na krajní poloze nebyly žádné exp, na středu 30% na druhé krajní poloze 60%. Tak abych podle potřeby mohl zapínat dvojí výchlky a do nich i exponenciály, resp. abych si zkoušením našel ideální nastavení. ale díky tomu, že jsou tyto funkce sdružené v jednom menu, to nejde. nastavení exp zasahuje i do nastavení dualr. Jde to zjednodušeně tak, že pro 75% žádná expa nensatvím a pro 100% a 125% výchylku expa nastavením tak, že soubežně s nastavením expa nastavuji i dualr, protože jsou na sobě závislé v jednom menu. narazil jste na to někdo? a dá se to nějak odrbat? jednoduše..? tak jednoduchá záležitost? to přece nemůže být problém...?
narazil jsem na komplikaci s programováním. chtěl jsem v typu modelu motorového pološníku nastavit na samostatný třípolohový přepínač dvojité výchlky na dvou kanálech tak, aby na krajní poloze byla hodnota 75%, na střední 100% a na druhé krajní 125%. Na druhý třípolohový přepínač jsem chtěl nastavit exponenciální výchylky pro tytéž kanály tak, aby na krajní poloze nebyly žádné exp, na středu 30% na druhé krajní poloze 60%. Tak abych podle potřeby mohl zapínat dvojí výchlky a do nich i exponenciály, resp. abych si zkoušením našel ideální nastavení. ale díky tomu, že jsou tyto funkce sdružené v jednom menu, to nejde. nastavení exp zasahuje i do nastavení dualr. Jde to zjednodušeně tak, že pro 75% žádná expa nensatvím a pro 100% a 125% výchylku expa nastavením tak, že soubežně s nastavením expa nastavuji i dualr, protože jsou na sobě závislé v jednom menu. narazil jste na to někdo? a dá se to nějak odrbat? jednoduše..? tak jednoduchá záležitost? to přece nemůže být problém...?
Naposledy upravil(a) GrisoRSV dne ned 12.02.2012 23:31, celkem upraveno 1 x.
- Jan Chalupa
- Kontaktovat uživatele:
pavelll píše:.Nevím co znamená na diplayi ve spodní části u prvního obrázku (model Clik2) text SVR #1. ... Soft je 4.1, jazyk čeština.
V anglické verzi manuálu k firmware 3.0 se to jmenuje VPP (Variable Pitch Propeller). Nevím, jak může znít český překlad, aby to dalo SVR. Že by VR bylo VRtule? Ale co je to S?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: Futaba 8FG
Jan Chalupa píše:pavelll píše:.Nevím co znamená na diplayi ve spodní části u prvního obrázku (model Clik2) text SVR #1. ... Soft je 4.1, jazyk čeština.
V anglické verzi manuálu k firmware 3.0 se to jmenuje VPP (Variable Pitch Propeller). Nevím, jak může znít český překlad, aby to dalo SVR. Že by VR bylo VRtule? Ale co je to S?
Stavitelná?
OK2WY
- Jan Chalupa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re: Futaba 8FG
Ehm, v noci mě to také napadlo. Stydím seJirkaA píše:Stavitelná?
GrisoRSV píše:nastavil jsem to na 7,2V. potřebuji rezervu. šlo mi o včasné varování pro typ LiIo neuvedené v manuálu, tj. o hodnotu získanou stejnou logikou, jako hodnoty u baterií v mauálu uvedených...
Problém je v tom, jak to chápeš a chceš dělat. U těchto futab něco jako D/R nebo Expo není. Zde je komplexní nastavení chodu serva včetně dvou dříve uvedených parametrů. Nastav to jako jsamostatné průběhy a přepínej je.
zdzd Ď. dělám to podle zvyku z graupneřích věciček. a několik let jsem se tomu nevěnoval. navedete mě na menu a podmenu, ve kterém to mám hledat..? event stranu manuálu?