Dejfak: naze32 s PPM jede (zatím spolehlivě) - používám to v kombinaci s FrSky D4R-II. Řekl bych, že je to dost ověřená kombinace.
Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
tmx: mám Baseflight a zatím bez problemů, ale zatím jsem nelítal venku jen v bytě. Jestli se ti to rozlítlo proti zdi -mohla se špatně provést kalibrace acc ...ale jestli jseš s Cleanflightem spokojenej a tam se ti to zdá ok, tak bych to neřešil 
Dejfak: naze32 s PPM jede (zatím spolehlivě) - používám to v kombinaci s FrSky D4R-II. Řekl bych, že je to dost ověřená kombinace.
ramesses píše:tmx: mám Baseflight a zatím bez problemů, ale zatím jsem nelítal venku jen v bytě. Jestli se ti to rozlítlo proti zdi -mohla se špatně provést kalibrace acc ...ale jestli jseš s Cleanflightem spokojenej a tam se ti to zdá ok, tak bych to neřešil
baseflight urcite funguje.
ja visim v cimre 20cm nad zemi najednou to vystreli do boku, zkousim novejsi verze, kalibruju esc, acc - furt dokola. zkousim zaviset venku, ve dvou metrove vysce se to postavi a v piruetach vysteli do boku.
s cleanflightem na brnk. supr je ten autotune - masina nekmita, lita jak po kolejich a je hodna. ja zustanu u cleanflightu.
cleanflight ma 3 pid_controllery, baseflight 2 pid_controllery. zkouseli jste je nekdo? nejaky porovnani v praxi
Jak mas ulozenou jednotku ? Neco podobneho me delal copter kdyz jsem mel jednotku moc mekce ulozenou. Vaklala se na tom a po zvednuti se hnula na jednu stranu (asi vlivem dratu) a vyrazila na jednu stranu (protoze si myslel ze copter je naklonen a musi kompenzovat)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tady z tech super mekejch ulozeni jsem uz vyrostl jak u gimbalu tak u fc. dirty plato na silentblokach, na dirty platu fc na sroubech.
jen rikam ze jsem baseflight nebyl schopnej rozdejchat, nevim proc. cleanflight na brnk, s mechanikou jsem nic nedelal, nahrati fw, kalibrace esc/acc/mag, odchod na zahradu, autotune = hotovo. kalibraci gyr delam pred kazdym odlepenim od zeme.
jen rikam ze jsem baseflight nebyl schopnej rozdejchat, nevim proc. cleanflight na brnk, s mechanikou jsem nic nedelal, nahrati fw, kalibrace esc/acc/mag, odchod na zahradu, autotune = hotovo. kalibraci gyr delam pred kazdym odlepenim od zeme.
a jak ti chodí v pc ? já jí nakloním vlevo a v PC jde doprava chodí my všechno obráceně udělám kalibracei resetuju a je to pořád stejný , ještě sem se nehnul z místa fakt zjišťuju že zlatý stabilizační jednotky v helinách hodinka práce a lítáto tady ten klump furt nictmx píše: kalibraci gyr delam pred kazdym odlepenim od zeme.
ses trdlo?
na karte Configuration: Board Alignment mam Yaw Adjustment 270stupnu; tzn mam usb konektor doprava = sipka na desce do leva
jinak v CLI: set align_board_yaw=270
uz se to tady resilo
na karte Configuration: Board Alignment mam Yaw Adjustment 270stupnu; tzn mam usb konektor doprava = sipka na desce do leva
jinak v CLI: set align_board_yaw=270
uz se to tady resilo
pres CLI je to myslim jistejsi /verze FW vs verze GUI/
Jak je to s CC3D, je to jako s Naze32
Jde do něj cleanflight nebo baseflight
Je na to nějaký jiný postup?
Jde do něj cleanflight nebo baseflight
Je na to nějaký jiný postup?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
fw viz https://github.com/cleanflight/cleanflight/releases
docs k desce viz https://github.com/cleanflight/cleanfli ... aster/docs
jiny postup neni
docs k desce viz https://github.com/cleanflight/cleanfli ... aster/docs
jiny postup neni
neska se teda litat nedalo, v brylich nebylo krom snehu nic videt. vcera jsem dal gopro ze bych neco natocil, byl jsem u toho nervni a tak jsem odrovnal 3 vrtule gemfan. co nevidet zkusim videa trosku prostrihnout a dat sem.
protoze uz jsem nemel uz zadny gemfam 5x3, dal jsem vrtule hqprop 5x3 - jsou o neco tuzsi.
s gemfam jsem visel na 50% plynu, s hqprop na cca 70% - je to mozny? na plynu mam expo, takze se to chovalo vselijak. vcera jsem sice drbal to jednotky ale nejsem si vedom neceho na tohle tema.
protoze uz jsem nemel uz zadny gemfam 5x3, dal jsem vrtule hqprop 5x3 - jsou o neco tuzsi.
s gemfam jsem visel na 50% plynu, s hqprop na cca 70% - je to mozny? na plynu mam expo, takze se to chovalo vselijak. vcera jsem sice drbal to jednotky ale nejsem si vedom neceho na tohle tema.
tmx píše:neska se teda litat nedalo, v brylich nebylo krom snehu nic videt. vcera jsem dal gopro ze bych neco natocil, byl jsem u toho nervni a tak jsem odrovnal 3 vrtule gemfan. co nevidet zkusim videa trosku prostrihnout a dat sem.
Je to možný, viz moje měření motorů a vrtulí...
Brzo jsem pověsím další aktualizovanou tabulku, kde jsem porovnával ještě i regulátory + nějaké nové vrtule.
to mi hlava nebere, rekl bych, ze tuzsi vrtule bude prece ucinejsi
proč ne? Já to vidím takhle:
Skoro všechny vrtule maj lehce rozhozenou stopu. Tuhá vrtule s rozhozenou stopou je odsouzená k horším výsledkům, protože měkká se do stopy srovná, což u tuhý nejde.
Ale můžu se mýlit
Skoro všechny vrtule maj lehce rozhozenou stopu. Tuhá vrtule s rozhozenou stopou je odsouzená k horším výsledkům, protože měkká se do stopy srovná, což u tuhý nejde.
Ale můžu se mýlit
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Jo, to v tomto případě opravdu můžeš.
Tuhá vrtule má proti měkké tu výhodu, že je tuhá, ale vůbec nemusí být aerodynamicky lepší. Pokud je vrtule tak měkká, že si sama srovná stopu, tak je možné že bude mít menší vibrace, ale nemusí mít vůbec vyšší účinnost.
to didaji: z Tve tabulky vychazi, ze hq maji vyssi tah nez gemfan. jestli to chapu spravne. tak by to melo s hq viset/letet na mensi plyn. ja mam pravej opak, coz ukazuje napr. na krtek2kovu variantu
to krtek2k: asi na tom neco bude ;] btw. stopa s hq je lepsi nez s gemfan.
s hq je quad takovej klidnejsi. pri rychlym pridani plynu s gemfan se na chvilicku rozkmital / = spatne pid/.
zkusim nejak poladit stopu, pustit na novych vrtulich autotune, nejak posunout stred plynu ci co
vypadalo to ze uz budu v klidu litat a zase problem kurna ;[
to krtek2k: asi na tom neco bude ;] btw. stopa s hq je lepsi nez s gemfan.
s hq je quad takovej klidnejsi. pri rychlym pridani plynu s gemfan se na chvilicku rozkmital / = spatne pid/.
zkusim nejak poladit stopu, pustit na novych vrtulich autotune, nejak posunout stred plynu ci co
vypadalo to ze uz budu v klidu litat a zase problem kurna ;[