Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Graupner MZ-24 (PRO) HOTT

#826 Příspěvek od jyrry »

sanchez píše:... Dalsi ze u MX. Jsem mel na ch 5. Gyro. Tady je na ch7. vsechny heliny mam s 6ch prijimacema....

A to byl nějaký problém přemapovat přijímač? Od toho to rádio má ty možnosti, takové věci na HoTTovských Rx dělám běžně...
jyrry.webnode.cz
janva9

#827 Příspěvek od janva9 »

jyrry píše:A to byl nějaký problém přemapovat přijímač? Od toho to rádio má ty možnosti, takové věci na HoTTovských Rx dělám běžně...
A to děláš v přijímači nebo ve vysílači?
Ground Penetration Tester
janva9

#828 Příspěvek od janva9 »

Sanchez, ty létáš pádlo?
Jinak stačí v Channel Out Swap nastavit, aby vysílač posílal 7. kanál na 5..
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od jyrry »

janva9 píše:A to děláš v přijímači nebo ve vysílači?

Vysílačem to dělám v přijímači 8)
V menu telemetrie, nevím kolikátá stránka, tam se určí jaký kanál z jakého výstupu poleze. Přijímač samozřejmě při tom musí být zapnutý.
Ve vysílači bych to nedělal (i když to jde), může to udělat bordel v mixech apod. ...
jyrry.webnode.cz
janva9

#830 Příspěvek od janva9 »

jyrry píše:Vysílačem to dělám v přijímači 8)
V menu telemetrie, nevím kolikátá stránka, tam se určí jaký kanál z jakého výstupu poleze. Přijímač samozřejmě při tom musí být zapnutý.
Ve vysílači bych to nedělal (i když to jde), může to udělat bordel v mixech apod. ...
:) Já se zase tomuhle snažím vyhnout. Určitě bych se po přendání přijímače do jiného modelu divil. Samozřejmě stačí udělat reset ale vzpomenout si na to. Jinak tím nastavením ve vysílači jde i některé mixy obejít.
sanchez

#831 Příspěvek od sanchez »

Tak radio funguje jak ma:) ale dotaz...prehrani na anglickou verzi ok. Jen to nebere česke audio ktere neni primo k verzi Pro. Da se nekde splasit? Dik
MarthiR

#832 Příspěvek od MarthiR »

Mám MZ24 a uvažují nad verzi pro můžete mi v jednoduchosti říct co je na pro jiné? Me se totiž nelíbí ta červená barva kolem pak :-(
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Lark

#833 Příspěvek od Lark »

A co se podívat o pár stránek zpět? :D
MarthiR

#834 Příspěvek od MarthiR »

Ja to prave pročítal v praci na mobilu, mě spíše šlo o vlastni projev zda ano prodat MZ24 a koupit pročko nebo zůstat ... Proto sem položil dotaz v jednoduchosti :-) já totiž přemyšlel i nad futabou T14SG ale dostal sem ji do ruky a dekuji nechci, to ovladani menu a celkove se mi proste nelibi, zbytečne šložite
Nu a u PRočka me odpuzuje ta cervena barva .-(
janva9

#835 Příspěvek od janva9 »

Měl jsem doma pár dnů kolegovo PROčko na seznámení. Na fotkách je ta červená taková vyblitá ale ve skutečnosti je krásně sametově polomatná tmavě červená až do bordó. Polomatné jsou i pohyblivé díly knyplů. Mě se líbí moc. :)
Řekl bych, že ze staré zůstala jen základní myšlenka programování a zobrazování. Ostatní je nové. Nevím, jestli je tam jiný displej nebo je to softwerově ošetřené ale je výrazně kontrastnější. Změnily se ikonky ale to jste už určitě viděli na fotkách. Tlačítka se trochu zmenšila a mnohem víc jsem musel používat stylus. Možná ale jen vadila ochranná folie na displeji. Zobrazování se celkově trochu změnilo.
Z programu zmizela asi jediná funkce. Byla zdvojená. Přibylo jich hodně. Nastavování se ještě zpřehlednilo.
Programování jsem prošel jen tak zhruba. Nezkusil jsem třeba logické spínače, co jsem měl v plánu ale už na to nedošlo.
Hlasová telemetrie a uživatelské hlášky. Hlasová telemetrie je součástí mutace firmwaru. Anglický mluví anglicky, německý německy a td. Nejde nahrát zvlášť. Čeština je v plánu ale zatím není. Uživatelské české hlášky připravené v TTSautomate tam fungují. Na objem dat se mi tam podařilo natáhnout patnáct hlášek. Ale na výběr k přiřazení mi to nabízelo jen deset českých a asi třicet anglických a nějaké zvuky.
Já určitě půjdu do upgradu na PRO. Je to už jiná generace toho rádia. Graupner USA slibuje brzké uvolnění programu pro fleš. Někde jsem četl, že se flešuje čtyřikrát plus hlášky. Pokud by se to moc táhlo, tak to přes Trivox pošlu do Německa.
MarthiR

#836 Příspěvek od MarthiR »

Děkuji....
Chcipa

#837 Příspěvek od Chcipa »

Janvo, pekne jsi me navnadil s tim upgradem. Tak jsem se ted dival na stranky Graupneru USA a v komentarich u upgradu MZ-24 PRO pisi, ze pro MZ-24 by mel byt uvolnen do 2 tydnu (zprava z 3.2. - akorat me trosku zarazil termin "online update" :) ). Snad ten upgrade nebude nijak slozity.
janva9

#838 Příspěvek od janva9 »

Myslíš tohle?

Reply 2/3/2017
Graupner
We should have an online update available within the next 2 weeks.

Jsem na to taky zvědavý. Někde jsem četl, že to dodělají po Norimberku. Ten byl předminulý víkend. Mají z toho trochu obavu a nechtějí za to ručit. Asi to není úplně jednoduché. Přehrává se to prý čtyřikrát plus hlášky.
Chcipa

#839 Příspěvek od Chcipa »

Jojo, to je ono.

Ja doufam, ze to pak hned nekdo vyzkousi a da vedet, jestli tam jsou nejaka uskali.
janva9

#840 Příspěvek od janva9 »

Chcipa píše:Jojo, to je ono.
Ja doufam, ze to pak hned nekdo vyzkousi a da vedet, jestli tam jsou nejaka uskali.
:( Tak jsem našel ještě jednu zprávičku z 27.1.17.

Originally Posted by Raven1978 View Post
I spoke with Doug @ Graupner Tech Support about a different issue I had and posed the same question to him. What they are doing is, they are developing an executable file that will be posted on their website to do the upgrade to pro. This is expected to be release by the end of next month. This is not an update but an upgrade which will need to be paid for.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“