Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade MCPX

#826 Příspěvek od František Koudelka »

zadni to nedela, sem ho zkusil odpojit a tocit jen s hlavnim a delalo to stejne, kdyz sem odpojil hlavni a tocil se jen zadni tak nic, ja si myslim ze ten hlavni, zkusim pro nej zajet zitra pokud jej budou mit, ale pokud to nepomuze tak nevim, nekdy to dela jen pri malem vykonu ja si nemyslim ze to je proudovou ztratou, spise jako by neco rusilo signal, mozna jiskreni uhliku, kdyz roztocim rotor a vypnu vysilac udela to presne to co mi to dela vypne se motor a serva cuknou do stredni polohy, ja vim ze s tim otravuju ale snazim se na to prijit bez vrazeni penez, jestli se to po vymene motoru nezmeni tak na to kaslu a koupim novej vrtas protze deska je pulka ceny celyho a ten muj vrtas ma dost veci na sobe KO a lepenej je vsude mozne, hodne z vas ten vrtulnik ma ale tenhle problem asi neni moc rozsirenej :?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od František Koudelka »

Tak sem s tim jeste laborovla rotor de volne to uz sem zkousel snad milionkrat, dela to i kdyz se motor toci sam a vypada to na 99procent problem se signalem protoze kdyz bezi hlavni motor a hybu kolektivem nahoru dolu tak to nechodi plynule skube to a dela si to co chce, kdyz hlavni motor odpojim a necham bezet jen vrtulku tak kolektiv chodi perfektne presne dle kniplu....je mozne u 2.4 aby jiskreni uhliku rusilo signal?
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od Gattor »

pokud se to bez ozubeneho kolecka toci volne, pak to bude ten motor. zadni to muze byt taky, ted se mi to prave stalo. odchazel mi zadni motor. projevovalo se to cukanim ocasu v nahodilych intervalech a pak totalni pokles otacek az do vypnuti a zas v nahodilych intervalech a jen na chvilku. baterka pak byla vycucla po 2-3 minutach. vymenil jsem zadek a vse je opet ok. ale kdyz to dela, i kdyz je odpojen, pak to on nebude. bude to ten hlavni motor, kterej to tak zatizi, ze jednotka odpoji motory (na chvilku). pokud jsou v prdylce uhliky, pak to dokaze i vic jiskrit. ale teda spectrum by si s tim uz melo poradit lepe. kazdopadne signal zjistis i tak, ze das throttle holt a budes jezdit kolektivem nahoru a dolu. pokud to bude (nekdy) cukat, je to signal, pokud ne, tak je to bud ten motor neco ridici jednotka. nic jineho to byt nemuze. ale pokud serva pri testu s throttle holdem budou cukat, tak to nemusi byt jen signal, ale i nektere ze serv.
ale hlavni motor je zaklad. vymen ho. na 80% bude pokoj.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od František Koudelka »

pokud necham vse zapojeno a dam throtle hold a hejbu kolektivem nahoru dolu nic neksubne vse perfektni, pokud hlavni motor odpojim a vysilackou jako by tocim rotorem...toci se ale jen ocas tak taky nic, vse chodi naprosto presne podle kniplu...proste pokud se toci hlavni motor....a neni to jen pod plnou zatezi i na videu to je videt to sem tocil jen na zemi tak to skube a kdyz drzim vrtas v ruce tocim hlavnim motorem a hejbu kolektivem nahoru dolu tak si to dela co chce reaguje to pozde, trhave, dam treba zapor a ono to skoci do plusu a hned do minusu a takhle.....na tom motoru jsou taky napajeny dva kondiky....prvdepodobne k odruseni.........sezenu motor a dam vedet, prosel sem asi 4E shopy a nenasel sem ho vsude out off stock :( ...zitra zajedu do shopu a pokud ho nebudou mit tak budu muset pockat
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od Gattor »

kdyby bylo nejhur (protoze to je s postovnym):
http://www.astramodel.cz/cz/katalog/Bla ... 18756.html
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Tsisters

#831 Příspěvek od Tsisters »

Ještě můžeš skusit tady:http://www.ebay.com/itm/Blade-mCP-X-Main-Motor-Pinion-mCPX-BLH3503-/350481363664?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item519a5132d0
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od František Koudelka »

Takze sem doma z obchodu, meli vse co sem chtel, hlavni motorek, spojovacku gripu a chtel sem i jednu baterku abych vyloucil moznost ze uz sou baterky KO ale nemyslim si... jen sem zkusil novy motorek na konektor a roztocil a neudelalo to, hned sem dal zpet stary motor znova roztocil a cukalo to...takze snad to bude vyreseno uvidim az jej namontuju...motorek stal v prepoctu asi 270kc

chtel sem jednu origo baterku, cena 8liber a prodavac mi dal za tu samou cenu dve overlander 260mAh tak sem je vzal na zkousku
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od František Koudelka »

tak, vymenen hlavni motor a spojovacka gripu....vylital sem zatim dve baterky ale to je jak vymeneny, nevynechal ani jednou, po vibracich ani pamatky, v ruce sem to taky mel tahal sem za kolektiv hodne prudce a vse ok....tak snad vyreseno.....rekl bych ze se i prodlouzil letovy cas na origo baterku sem dal sest a pul minuty...ty nove baterie taky vyzkousim ...ma je nekdo?..Overlander 260mAh
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Tak sem si to tady pročetl .... a jen co se na to podívám (nejlépe u Gattora :D ) tak asi není co řešit ... každopádně mSRko jde z domu 8)

P.s.: člověk si jen tak na třičtvrtě roku odskočí ... a už tu lítají komáři bez pádel na vrtuli :idea:
Yoshi.CZ

Heli: T-REX 250 v2, 450 HKGT, T-REX 600E, Gaui 330X
Plane: Toro900, 4site F3P
TX - JR DSX9
Tsisters

#835 Příspěvek od Tsisters »

A to je teprve sranda jak si takového komára splete sršeň a jde po něm :-),stalo se mi to už na zahradě několikrát,zatím se mi vždy nějak vyhnul,by se asi divil co se děje při střetu :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#836 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Tsisters píše:A to je teprve sranda jak si takového komára splete sršeň a jde po něm :-),stalo se mi to už na zahradě několikrát,zatím se mi vždy nějak vyhnul,by se asi divil co se děje při střetu :-)

No a co mají říkat japonci :D Jejich sršni jsou dvakrát větší a agresivnější ...
Obrázek Obrázek
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Tsisters

#837 Příspěvek od Tsisters »

Velký může být kolik chce,ale myslím že po střetu z listím by byl na nepoužitené součástky :-),stále mám na mysli toho sršně,vrťas by to mněl ustát z menším zakolíbáním :-)
Yoshi.CZ
Kontaktovat uživatele:

#838 Příspěvek od Yoshi.CZ »

Nechci být špatným prorokem ale tuhle bestii to neustojí :lol:

Obrázek

Ale jinak se na něj moc těším :wink:
Yoshi.CZ

TX - JR DSX9
Tsisters

#839 Příspěvek od Tsisters »

Ouu a to je nebo bylo fakt živé?Bych před tím utíkal se zmáčklým reidem ať mám za sebou aspoň nějakou ochrannou clonu,ikdyž kdo ví jestli by to té potvoře vůbec nějak uškodilo :-)
baui

#840 Příspěvek od baui »

Raid je ti u téhle příšery na nic, to chce už minimálně brokovnici. To je jak jít s raidem na lov kachen:mrgreen:
Tom
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“