Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

#826 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Ted mne napadlo - co kdyz mi to pipa diky pripojenemu senzor-hubu .... ??? Tenkrat jsem to zkousel bez nej, ted i kdyz jsem odpojil napetove delice a senzory, senzor-hub tam zustal... jeste to zkusim uplne odpojit.

Tohle by měl být problém na straně VF modulu. V okamžiku kdy VF modul prostě kompletně ztratí spojení s přijímačem tak by mělo být úplně jedno jestli je k tomu přijímači připojen senzor hub nebo ne, ale není vyloučeno, že to mají ve firmware prostě zmrvené a když senzor hub posílá nějaké pakety přes přijímač do VF modulu tak se modul možná na své straně přepne do nějakého jiného režimu a tím se chová jinak, a to pak na straně VF modulu ovlivní i případnou aktivaci/neaktivaci alarmů v případě náhlé ztráty spojení s přijímačem z důvodu výpadku napájení přijímače.

Pokud to bude tím senzor hubem tak to mohou lidé co jim to bude vadit u FrSky zkusit reklamovat, protože tohle by mělo být považováno obecně za chybu. Taková záležitost jako je aktivace alarmu při kompletním výpadku spojení z důvodu výpadku napájení přijímače by neměla být závislá na tom zda je či není použit senzor hub. Existují FrSky telemetrické přijímače, na které ani senzor hub nejde vůbec připojit.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od jyrry »

Tak v sobotu probehl letovy test s pripojenym GPS senzorem a Vario senzorem. Co jsem stihal juknout na displej, P-38 to valil nejvic 98 km/hod (no nic moc, tipovali jsme to na vic) a byl 75m vysoko ve chvili, kdy jsme tipovali alespon 100m ... Chuze se zapnutym modelem je celkem realne kolem 4km/hod ... :-)
Ale - zacinam zvazovat na tyhle hratky zobrazovaci bryle, pripadne akusticke hlaseni, u pomalejsiho stabilniho era by to asi slo, ale takhle to je adrenalin sam o sobe :-D
Prinejmensim to chce pouceneho ctenare vedle sebe ....
jyrry.webnode.cz
siki
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od siki »

jyrry píše:...Prinejmensim to chce pouceneho ctenare vedle sebe ....

Nebo alespoň něco takového http://www.rcgroups.com/forums/member.php?u=65963. Chtělo by to ta data, co tam jen tak "utíkají do větru" zaznamenat a poté nějak zpracovat. Nový fw pro DHT-U už umí zaznamenávat na SD a jak jsem tak pročítal různé články, tak by snad šlo šoupnout do modulu jakousi vychytávku a posílat data např. do mobilu pomocí bluetooth nebo pomocí jiný vychytávky data ukládat na SD. No a pokud by se data už zaznamenala, tak by bylo potřeba je nějak zpracovat. Ale tohle všechno je pro mě velká neznámá avšak myslím, že by si s tím tady na fóru jistě někdo poradil :-)
Šiki
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#829 Příspěvek od ddano007 »

to jyrry: ako si spokojny s tou GPSkou? ja som ju skusal asi dva ci trikrat, ale sialene dlho sa chytala a rychlost merala tak kazdych niekolko desiatok sekund :?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od jyrry »

ddano007 píše:to jyrry: ako si spokojny s tou GPSkou? ja som ju skusal asi dva ci trikrat, ale sialene dlho sa chytala a rychlost merala tak kazdych niekolko desiatok sekund :?

no, jeste nemuzu rict nic poradneho, letel jsem s tim jen jednou a to jsem byl vyvaleny z cislicek a prepinani na FLD-02 :-)
Az bude trochu pocasi, vyrazime alespon ve dvou a pak dam vedet.

siki: no, zaznam by byl supr, vsak on to nekdo vychyta... mne by stacilo napichnout se na data co lezou z DHT do FLD-02 a logovat je, pak v klidu precist. Treba nekdy, ale ted zacina byt letove pocasi a ja mam v dilne 2 era co musi do mesice do luftu, at s teletele nebo bez :-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#831 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:...Prinejmensim to chce pouceneho ctenare vedle sebe...

Nebo čtenáře v podobě hlasového výstupu. Pro ty co zvládají nějaké to bastlení by se dal pro tento účel použít třeba hlasový výstup probíraný v tématu ARDUINO a FrSky Telemetrie viz tento odkaz.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:....... třeba hlasový výstup probíraný v tématu ARDUINO a FrSky Telemetrie ....

ja vim, po ocku to sleduju ... jeste si s PICama netykam natolik, abych zvladnul tu seriovou komunikaci :-) A ucit se neco noveho (Arduino...) .... to ne, na to nejak neni cas ... je more jinych zabavnich akci, ktere mam rozdelane ....
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od jyrry »

ddano007 píše:to jyrry: ako si spokojny s tou GPSkou? ja som ju skusal asi dva ci trikrat, ale sialene dlho sa chytala a rychlost merala tak kazdych niekolko desiatok sekund :?

po dnesku tak nejak potvrzuju ...
zkousel jsem ero rozbehnout po vetru, kolik to tak bude mastit - nalet z dalky, rovny let tak cca 300m, pak otocka a zpatky proti vetru. Na konci toho pruletu to ukazovalo neco kolem 60-70, teprve po dokonceni otocky nazpatek to ukazalo 102 km/hod ... Jako by to data melo namerena ale nestihalo je to posilat dolu ...
jyrry.webnode.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od ddano007 »

Tazko povedat, ja som cez vikend flashol do TG9x Open9x ( ten priamo podporuje tu GPSku), reku ci neni zavada v tom FrSky displeji, ale ani s Open9x sa to nezlepsilo B-( Skor mi to pripada ako nejaka habadura v GPS ci HUBe, ako keby bud vypadavalo meranie, komunikacia HUB - GPS alebo komunikacia z HUBu do TX. FrSky na moj ironicky dotaz len uviedli papierove parametre... No, keby som nieco nove vybadal, dam vediet, ale najbizsie dva tyzdne sa k lietaniu s GPSkou nedostanem :-(
Drondys

#835 Příspěvek od Drondys »

Na dlouhou prodlevu v občerstvování dat z GPS senzoru okolo 4s na displeji si stěžuje třeba diskutér meniu v diskusi na RC Groups viz tento odkaz

meniu píše:Today I tested GPS and FLD-02. I am a little bit bad. Refreshment speed takes a long time around 3-4 seconds. This can be somehow improved?

a hned na další stránce v tom vlákně viz tento odkaz mimo jiné oznamuje Chase Wu z firmy FrSky uvolnění beta verze firmware pro DHT-U moduly s SD slotem, ve kterém už je k dispozici SW podpora logování dat na SD kartu.

Hned pod tím zmiňuje meniu, že dostal informace od FrSky o tom, že pomalé občerstvování dat by mohl způsobovat senzor HUB verze V1 a v takovém případě se doporučuje upgrade firmware senzor HUBu na verzi V2.

Takže pokud máte pomalé občerstvování dat z GPS a je možné, že máte senzor HUB verze V1 tak zkuste uprade firmware senzoru HUBu na V2 a rychlost by se mohla zvýšit. Popis upgrade senzoru HUBu je uveden v dokumentu viz tento odkaz.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#836 Příspěvek od ddano007 »

Drondys: diky za tip, aku verziu HUBu mam netusim, kupoval som ho cca mesiac dozadu. Subjektivne sa mi zda ten refresh podstatne dlhsi, nez 4s, a velmi nepravidelny, ale je pravda, ze pri lietani cas bezi rychlejsie 8) Kazdopadne, ked sa k nemu dostanem, tak vyskusam upgrade. Este raz diky.
chorche

#838 Příspěvek od chorche »

No a jelikoz nejsou jeste ani na HiModelu tak stale cekame. Navic plne zobrazeni pouze na DHT-U na FLD-02 s omezenim (ono je to dost krkolomny na obou). Predokladam ze nejlip to bude umet interpretovat T9x s neofiko FW.
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
siki
Kontaktovat uživatele:

#839 Příspěvek od siki »

Což o to, dočkali jsme se už před víc jak měsícem (psal jsem to sem). Akorát je pořád problém s dostupností. Mimochodem, zkoušel jste už někdo ten datalog na SD kartu u DHT-U? Sám ho nemám, ale jen tak pro zajímavost...
Šiki
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#840 Příspěvek od lakotamm »

Zdravím.
Rozhodol som sa kúpiť si frsky - tie prijímače od Jeti sú nejak drahé...
Takže pýtam sa - je vhodná doba na kúpu Frsky - resp. neschyluje sa k nejakej lepšej verzii? Chcem si kúpiť DHT-U a čítam tu niečo verzii s SD kartou...

Ďalej - aký je rozdiel medzi týmito 2 prijímačmi?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... etry_.html
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... etery.html

Neviete či Frsky hlási stratu signálu ako Jeti Duplex?

Sú tie kábliky k DHT-U na pripojenie ku výstupným pinom na vysielačke bezpečné? Pripadá mi že je tam veľké riziko vysunutia...

Vďaka za odpovede.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“