RC paragliding.

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dub
Kontaktovat uživatele:

Re: RC paragliding.

#811 Příspěvek od dub »

Super, tak to se máš na co těšit, hlavně aby to bylo co nejlehčí, ale dost pevné. Jo a hlavně bacha v těch lopasech , výkrutech a jiných smotaninách je to dost citlivé na řízení stačí fakt jen trošku a hlavně musíš být myšlenkama tak 1 vteřinu kupředu aby jsi třeba v začátku lopasu nahoře nepovolil a je vymalováno . Krásně udělaná chyby je vidět v 7min.na videu. Málo plynu a bylo. Ještě že je to single skin :lol: Když jdu do lopasu, tak už vím co budu dělat dál a tak je to pořád dokola. I když to na videu možná vypadá , že je to složenina náhodných prvků a za řidičky se tahá jak mě napadne. No co Ti budu radit přijdeš na to sám. Při těch blbostech se to řídí i plynem :lol:
Naposledy upravil(a) dub dne pát 29.01.2016 14:34, celkem upraveno 1 x.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#812 Příspěvek od johnf56 »

dub píše:Super, tak to se máš na co těšit, hlavně aby to bylo co nejlehčí, ale dost pevné. Jo a hlavně bacha v těch lopasech , výkrutech a jiných smotaninách je to dost citlivé na řízení stačí fakt jen trošku a hlavně musíš být myšlenkama tak 1 vteřinu kupředu aby jsi třeba v začátku lopasu nahoře nepovolil a je vymalováno . Když jdu do lopasu, tak už vím co budu dělat dál a tak je to pořád dokola. I když to na videu možná vypadá , že je to složenina náhodných prvků a za řidičky se tahá jak mě napadne. No co Ti budu radit přijdeš na to sám. Při těch blbostech se to řídí i plynem :lol:

Ma bez baterie 1,20kg a keby som dal sedačku z hlinika ta ma 1kg takže necham tu kovovu .Budem študovať to tvoje videjko :D
dub
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od dub »

S tou kovovou (ocelovou originál) to taky šlo, ale nebylo to ono. Až když jsem udělal sedák z 1-ky dural. plechu, tak to bylo ono. I s baterkou 3 čl. 2200mAh to váží 1,1 kg. Ale každé pro má své proti. S tou duralovou sedačkou to je do bezvětří max 1m/s. Pak už to couvá. V letu když dáš víc plynu tak to má tendenci tahat vrchlík za sebou. Takže rovný let max 1/3 plynu . Také jsem zkoušel (pouze na zemi) připojit k tomu axiku 4 článek . S vrtulí 10/5 byl odběr přes 50 A, tak tam by se ten motor spolehlivě zničil. Tak že max. 3 články :wink: a výkonu je také habaděj :lol:
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
johnf56

#814 Příspěvek od johnf56 »

pre zaujimavosť tu davam tabuľku niekto pisal že paraglajdom sa može lietať iba do citujem: jen blazen do toho pujde kdyz fouka 4m/s nebo je extremni termicke pocasi!!
Přílohy
windgrafik_FLAIR_Original-590x188.jpg
windgrafik_FREE_Original-590x188.jpg
martin z

#815 Příspěvek od martin z »

To 4m/s přece bylo kolegou napsáno v souvislosti s klasickým vrchlíkem, ne pro single skin.
HonzaC

#816 Příspěvek od HonzaC »

Jo to jsem psal ja a navic jsem psal ze se jedna o velky Mpg takze nejdriv si to poradne pecti a pak sem neco pis.:D
johnf56

#817 Příspěvek od johnf56 »

HonzaC píše:Jo to jsem psal ja a navic jsem psal ze se jedna o velky Mpg takze nejdriv si to poradne pecti a pak sem neco pis.:D

Toto je stranka o rc paraglidrovich vrchlikoch tak tu nedavam veci o klasický vrchlikoch tu nemaj co delat.Tiež si poriadne prečitaj a potom tu píš ok.
petrovo

#818 Příspěvek od petrovo »

Mohli byste mi někdo změřit střed original ochranného koše pro vrtuli? Je to tento koš (28cm, 156g):

Obrázek

Včera jsem objednal u Lindingera, tak abych zatím mohl z nějakého rozměru vycházet. Díky.
johnf56

#819 Příspěvek od johnf56 »

Ked dobre rozumjem tak umna to je od 6 do 6,8 cmna 10palcovku ked daš 9 tak stači 6 podkladam tam podložku z plastu až dostanem tu vyšku.
Přílohy
Dam koš podložku a tak motor
Dam koš podložku a tak motor
100_5360.JPG
Naposledy upravil(a) johnf56 dne ned 31.01.2016 13:15, celkem upraveno 2 x.
martin z

#820 Příspěvek od martin z »

Jestli myslíš ten čtverec, tak ten má něco okolo 8,5-9cm x 8,5-9cm. Když to budu měřit bez otřepů, tak asi 83x89 mm. Blbě se tam dostávám se šuplerou, mám to už namontovaný.
johnf56

#821 Příspěvek od johnf56 »

Napriklad na axi stačila jedna 3mma mam tam 10 palcovku

Stači to či chceš viac
Přílohy
100_5362.JPG
Naposledy upravil(a) johnf56 dne ned 31.01.2016 13:30, celkem upraveno 3 x.
johnf56

#822 Příspěvek od johnf56 »

Petrovo

a čo ten mix už ti ide tak jak ma
petrovo

#823 Příspěvek od petrovo »

johnf56 - Jo, jo - je to v pořádku. Někde jsem udělal renonc. Než jsem ho znovu vyzkoušel, tak proběhlo více "operací", takže nemohu říct přesně čím to bylo. Teď s chladnou hlavou uvažuju, že jsem měl jednoduše prohozené propoje výstupu paramixeru se vstupy na přijímači. Ech, moc to šmodrchám - prostě Aileron nešel na Aileron a Elevon ne na elevon.... :D

Za to oměření ochranného koše díky!

Minulý týden mi přišly z Hobbykingu zábleskové LED moduly. Bral jsem na zkoušku 4 barvy. LED-ky tam jsou méně výkonné, než bych si přál, ale šlo o zkoušku. Vyzkoušel jsem ale starou belu - všechny jsem musel vyreklamovat. Svítily pouze na servotesteru - ale neblikaly. Na přijímači se ani nerozsvítily. Navíc jsem se díval, že ochranné čočky LED-ek byly zborcené. Asi nějaká vadná série - Hobbyking mi bez zbytečných průtahů vrátil peníze. Takže pokud máte někdo "slinu" na tyto moduly, moc bych je teď nedoporučoval od nich brát. Abych nezapoměl - záblesky jsem zamýšlel zezadu na tříkolku.

Obrázek
Naposledy upravil(a) petrovo dne ned 31.01.2016 14:08, celkem upraveno 1 x.
johnf56

#824 Příspěvek od johnf56 »

No terazky to ma na trojkolke a je to dobra pomocka hlavne ked nevieš či to ide k sebe al nie a to sa stava aj ked je padak farebny ta blikačka to rieši za teba. aj ja mam od neho dva kusy ale červeny som odpalil dal som to na dvojčlanek,no prdla iba dioda kupil som ju v elektroniku a už to ide. On to takde kupil u vas v čechach.

Tak to nejak vyzera
Přílohy
100_5364.JPG
petrovo

#825 Příspěvek od petrovo »

Včera jsem se díval u Lindingera a pokud se nepletu, má v akci vrchlík FLAIR. Možná bych ho tu měl raději, než FREE. Přeci jen podstatně větší tolerance zatížení by se mi aktuálně hodila... :roll:

Obrázek
Naposledy upravil(a) petrovo dne ned 31.01.2016 14:28, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“