DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování
jdu Ti volat...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
to hravec:
gratulace k 3D
dej vědět jestli fámy o jello jsou pravdivé. A musí se k němu stále montovat ta ani jello "destička" a nebo už rušení vyřešilo DJI jinak
také mne zajímá jaký konektor máš na připojení GoPro
gratulace k 3D
dej vědět jestli fámy o jello jsou pravdivé. A musí se k němu stále montovat ta ani jello "destička" a nebo už rušení vyřešilo DJI jinak
také mne zajímá jaký konektor máš na připojení GoPro
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
provizorní či jak to nazvat to napojení kamery GoPro tam je stále, destička taky... žádné změny.... 
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
- gardenroute
Tome, ta destička je proti interferenci, ne proti jellu. Problémy s jello na 3D Zenmuse jsou dost velké, dnes jsem Petrovi dával doporučené nastavení zisků pro jeho snižení, ideálně je dobré použít i oranžové špunty do uší vtlačené do bílých dumperůtexmur píše:A musí se k němu stále montovat ta ani jello "destička" ...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
crossfirej
VELKÉ PODĚKOVÁNÍ "hravec" a hlavně "MartiZ"
.
Chtěl bych velmi poděkovat "hravec", že se mě jako první ozval na výzvu a dal kontakt na "MartyZ" od kterého jsem se právě vrátil a u který se mě nadmíru věnoval jak už Praktickou ukazkou, tak i možností osobním "ošaháním" jeho Phantom 1 za letu a také za pohodové posezení a probrání problematiky PHANTOM.
Už se těším jak někdy pujdeme všichni 3 zalítat (CROSSFIREJ,MartyZ, hravec).
Velmi zvážím zakoupení Phantom F302 - FC40 + aspon další 3 baterie (asi už zitra nebo v pondělí). Kombinaci Phantom F300 + GO PRO nebo Phantom F305 + GO PRO a další vyšší verze z financních důvodů musím momentálně vyloučit.
Přeci jen jsem původně zvažoval "berušku" za 1600, pak 20.5. koupil za 3000 Galaxy Visitor 2 (Mode2, ted na prodej ) a ted asi bude skok až na 13500 + 3 baterie 2100 "Kčs"
Další investice bude asi vyvažovačka vrtulek, nějaký stabilizovaný držáček kamery FC40 (gimbal je pro mě cenově jen SEN a všem vám ho závidím
) , ochranné oblouky vrtulek.
VELMI MĚ LEŽÍ V HLAVĚ "iOSD" a zobrazování informací o modelu v realném čase na smartphone u vysílačky ....třeba bude nějaké levné BT řešení okolo 500Kč
.
Také musím zjistit co bude potřeba za držáček k F302 když bych si pujčil občas kamerku GO PRO.
Proč Phantom na 5.8GHz s kamerkou (FC40) na 2,4 GHz je do budoucna omezení v rozšiřitelnosti ?
Chtěl bych velmi poděkovat "hravec", že se mě jako první ozval na výzvu a dal kontakt na "MartyZ" od kterého jsem se právě vrátil a u který se mě nadmíru věnoval jak už Praktickou ukazkou, tak i možností osobním "ošaháním" jeho Phantom 1 za letu a také za pohodové posezení a probrání problematiky PHANTOM.
Už se těším jak někdy pujdeme všichni 3 zalítat (CROSSFIREJ,MartyZ, hravec).
Velmi zvážím zakoupení Phantom F302 - FC40 + aspon další 3 baterie (asi už zitra nebo v pondělí). Kombinaci Phantom F300 + GO PRO nebo Phantom F305 + GO PRO a další vyšší verze z financních důvodů musím momentálně vyloučit.
Přeci jen jsem původně zvažoval "berušku" za 1600, pak 20.5. koupil za 3000 Galaxy Visitor 2 (Mode2, ted na prodej ) a ted asi bude skok až na 13500 + 3 baterie 2100 "Kčs"
Další investice bude asi vyvažovačka vrtulek, nějaký stabilizovaný držáček kamery FC40 (gimbal je pro mě cenově jen SEN a všem vám ho závidím
VELMI MĚ LEŽÍ V HLAVĚ "iOSD" a zobrazování informací o modelu v realném čase na smartphone u vysílačky ....třeba bude nějaké levné BT řešení okolo 500Kč
Také musím zjistit co bude potřeba za držáček k F302 když bych si pujčil občas kamerku GO PRO.
Proč Phantom na 5.8GHz s kamerkou (FC40) na 2,4 GHz je do budoucna omezení v rozšiřitelnosti ?
Naposledy upravil(a) crossfirej dne pát 27.06.2014 21:18, celkem upraveno 2 x.
Coptera Traxxas Aton, Letadlo BETA 1400 .
-
Václav Procházka
ta destička je proti interferenci Nepřipadá mi, že by to ty interference odstranilo, stále v přenosu jsou. Když k video vysílači připojím separátní malou kameru, obraz je absolutně čistý. Sice mám ve video cestě Mini iOSD, ale zkoušel jsem to i bez něj a interference tam byly taktéž. Zkoušel jsem to s destičkou i bez.
Občas ta 3 osa YAV během letu ustřelí do boku, což mě štve. Podobné zkušenosti mají i jiní uživatelé ze zahr. diskuzí. Co je fakt velký opruz, je ten USB úhlový konektor.
Občas ta 3 osa YAV během letu ustřelí do boku, což mě štve. Podobné zkušenosti mají i jiní uživatelé ze zahr. diskuzí. Co je fakt velký opruz, je ten USB úhlový konektor.
- gardenroute
Raději našetři na nějaký BL gimbal, byť laciná Čína, cokoliv jiného jsou vyhozené peníze, tím myslím "......nějaký stabilizovaný držáček......"crossfirej píše:...nějaký stabilizovaný držáček kamery FC40 (gimbal je pro mě cenově jen SEN a všem vám ho závidím![]()
Tady máš opět velmi nejasno, doporučuji Ti si to tady (a dříve citované odkazy) pořádně prostudovat. DJI iOSD systém slouží pro zobrazeni telemetrických dat ve formě OSD dat klíčovaných do video signálu přenášeného pomocí FPV přenosu do analog. monitoru, nebo videobrýlí. Tedy žádný smartphone... A vůbec to nemusí být iOSD od DJI, ale obecně jakýkoliv OSD systém, který data z NAZA jednotky "umí", nebe aspoň nějaké základní údaji i mimo NAZA, např. odebíraný proud, příp. data z vlastní GPS...crossfirej píše:...."VELMI MĚ LEŽÍ V HLAVĚ "iOSD" a zobrazování informací o modelu v realném čase na smartphone u vysílačky...
Naopak Vison řada má přenos telemetrie do smartphone svým vlastním proprietárním systémem. To ale není žádné "iOSD"
Protože je to uzavřený systém s otočenými kmitočty, nic moc kamerou (to jsou vyhozené peníze), pokud to nekupuješ jen kvůli vlastní koptéře.crossfirej píše:Proč Phantom na 5.8GHz s kamerkou (FC40) na 2,4 GHz je do budoucna omezení v rozšiřitelnosti ?
Myslím, že Tvé neznalosti (iOSD a smartphone) částečně plynou i z toho, že asi sám nemáš pořádně ujasněno, na co to vlastně chceš ? Video, foto, akrobacie, jen tak relax poletování atd.. Všechno to má své aspekty, a stroj pořízený (vybavený, dovybavený) pro foto nemusí být to samé co pro video, nebo jen pro poletování...
Pokud jasno nemáš, doporučuji Ti si opravdu koupit holou P1 nebo P2, naučit se létat a chovat s tím, a poté to dovybavit vším, co budeš potřebovat. Můžeš tak ušetřit, a začít naopak s málem. Takto jsem to všichni tady obvykle dělali, alespoň ti, co mají již něco nalétáno.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 28.06.2014 11:34, celkem upraveno 3 x.
- gardenroute
No Venco, co dodat, tento týden jsem měl na toto téma již několik velmi dlouhých telefonátů s některými z Vás, naposledy dnes s Petrem (Hravec). Já se zrovna rozhoduji, že tuto kapitolu (H3-3D ve stávajícím provedení) zatím asi vynechám, a ponechám si i stávající H3-2D. Ony "microburst" (YAW mikrozáchvěvy) o kterých píšeš, se stejně musí řešit postproces stabilizací jako u H3-2D...Václav Procházka píše: ta destička je proti interferenci Nepřipadá mi, že by to ty interference odstranilo, stále v přenosu jsou. Když k video vysílači připojím separátní malou kameru, obraz je absolutně čistý. Sice mám ve video cestě Mini iOSD, ale zkoušel jsem to i bez něj a interference tam byly taktéž. Zkoušel jsem to s destičkou i bez.
Počkáme, jak se DJI s GoPro nakonec dohodnou s nástupem GP4 (2.7K/60fps, 4K/30fps) ohledně licenčních poplatků za ten systém dock konektor, což nakonec vypadá na reálnou příčinu onoho paskvilu...
Naposledy upravil(a) gardenroute dne sob 28.06.2014 11:35, celkem upraveno 1 x.
mne asi v pondelok má prísť P2 H3-3D, ale čo som tu už prečítal, tak o to mi viac klesá nadšenie z neho...
gardenroute: tie oranžové špunty som si zaobstaral ešte za čias keď som s P1 začínal a GoPro kameru trebalo zbaviť jello efektu. Nemyslel som si že ich budem musieť po takej dobe zase vyťahovať... Som veľmi zvedaví na tú zostavu a čo za obraz tam bude... Ak to nebude ono, tak sa spoliehám na dobré rady od Vás!
gardenroute: tie oranžové špunty som si zaobstaral ešte za čias keď som s P1 začínal a GoPro kameru trebalo zbaviť jello efektu. Nemyslel som si že ich budem musieť po takej dobe zase vyťahovať... Som veľmi zvedaví na tú zostavu a čo za obraz tam bude... Ak to nebude ono, tak sa spoliehám na dobré rady od Vás!
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
- gardenroute
Já bych se toho zase tak neobával, jde spíše o to, že to pro někoho, kdo má ve stávajícím řešení nainvestováno mnoho, mnoho desítek tisíc korunek může být problematické rozhodování. Je tam řada problémů, které můžou lidi zvyklé na poměrnou spolehlivost, funkčnost a kvalitu u P1 a H3-2D odradit, řada z těch věcí je ale řešitelná.tomi79rv píše:mne asi v pondelok má prísť P2 H3-3D, ale čo som tu už prečítal, tak o to mi viac klesá nadšenie z neho... @gardenroute: tie oranžové špunty som si zaobstaral ešte za čias keď som s P1 začínal a GoPro kameru trebalo zbaviť jello efektu. Nemyslel som si že ich budem musieť po takej dobe zase vyťahovať... Som veľmi zvedaví na tú zostavu a čo za obraz tam bude... Ak to nebude ono, tak sa spoliehám na dobré rady od Vás!
Jak už jsem mnohokrát psal, s vyjímkou délky letového času to např. pro mě nemá moc smysl to upgradovat, spíše pokukuji po něčem takovém, o čem píši ve vedlejším vlákně (kompaktní hexa od Walkera Tali H500), předpokládám, že na to bude muset DJI reagovat
Apropo Moraváci, nelítal jste dnes někdo v tom Prostějově, aspoň zdálky to ze vzduchu mohlo být docela zajímavé...
Panove moc se omlouvam, pokud to zde jiz zaznelo, ale vim ze to mate v malicku tak snad nebude vadit kdyz se znovu zpetam. Letam se strojem na bazi Phantom V1 - tedy uplne zakladni klasicky Phantom. Prosim co vse potrebuji upgradovat abych tam rozchodil H3-3D? Bojim se toho ze i desku > to by me zabilo casove. Testim ted nejakou cinskou kopii H3-3D ktera maka celkem schopne, tak bych ji prodal dal a koupil Zenmuse a tim uzavrel evoluci sveho stroje
Diky predem - ja bych s tim neprudil, ale ani kdyz zadam do Googla "phantom v1 with h3-3D" mi to nic poradneho nenajde...dikes!
- gardenroute
Myslím ten dnešní ranní odstřel toho areálu...hravec píše:myslíš toto? http://youtu.be/9Dd9VlAKG-o
- gardenroute
Opouštíš Spidex, nebo tím "...strojem na bazi Phantom V1 ..." myslíš Spidex se vnitřnostmi z P1 ?ditri píše:...Letam se strojem na bazi Phantom V1 - tedy uplne zakladni klasicky Phantom. Prosim co vse potrebuji upgradovat abych tam rozchodil H3-3D? Bojim se toho ze i desku > to by me zabilo casove. Testim ted nejakou cinskou kopii H3-3D ktera maka celkem schopne, tak bych ji prodal dal a koupil Zenmuse a tim uzavrel evoluci sveho stroje...
Tento problém řeším tady již nějakou dobu asi jen já, situace je nyní taková, že ani distributor ani prodejci nic neví, nicméně ti nikdy nic neví, i když komunita to již dávno ví
Ale nyní je situace taková, že mám z několik nezávislých zdrojů (lidé z RCG a PP) potvrzenu plnou funkčnost H3-3D s "board upgrade" pro P1, který já mám (na desce je GCU pro stávající H3-2D i PMU v2), tzn. není nutno nového GCU v2, který je přibalen k 3D Zenmuse. Nechtělo se mě to moc věřit, nicméně jsem byl ujištěn, že je to funkční. Jinak by to byl ostatně problém, musel bych vracet do P1 starý board, a to by se mě nechtělo.
Nicméně nyní stejně tuto evoluci asi vynechám, dokud si nevyřeší ten paskvil s chybějícím dock konektorem, nechce se mě ho dodělávat do nového gimbalu v záruce, s tím šíleným šlahounem do USB bych tedy asi nelétal.
Apropo, čím myslíš "...cinskou kopii H3-3D..."
Ahoj.
Nene Spidex neopoustim. Jen bych chtel uzavrit jeho vyvoj na nejakem stupni a pak pripadne postavit nejaky jiny copter. Nebo koupit. Mam to postavene jako dost sevrenou a kompaktni platformu a nechci jit do uprav kdy to vzdy slozite rozeberu a slozim. Ted kdyz jsem tam dal gimbal - tak to ma vlastne dvoji stabilizaci jednu puvodni od Spidexu druhou co ma gimbal takze videa jsou nad ocekavani dobra (duvod pro H3-3D), jen tady klasicke problemy phantomu vrtule v zaberech ale to se da poladit...Takze bych to chtel ukotvit na nejake pouzitelne fazi kdy se bude delat jen udrzba lozisek a baterek pokud to nesleti...preci jen to ma jiz neco nahrkane moznosti jsou dnes dal, asi..Bohuzel borci co delali Spidex neplanuji nejakou 3D verzi a novy Spidex se mi moc nelibi -resp tam neni nic co by me nejak motivovalo ke koupi. Spise bych to videl na kamose co ma CNC + bezne veci co se daji koupit a vlastni stavbu. Po zkusenostech s prestavbou bych nejradeji kuchnul Phantoma 2 protoze Phantomacke vnitrnosti jsou neznicitelne a odladene...ale to az nekdy casem..
Jestli tomu tedy rozumim tak pokud mas board upgrade > jen to zapojis misto H3-2D (tvuj pripad) pokud nemas board upgrade pouzijes PMU v2 ktery je soucasti setu. Tedy DJI pamatuje na uzivatele P1 a nenecha je ve stychu - jest tak? Pak by to bylo schudne.
Jinak gardenroute - co se tyka evoluce, je ti nevim. Na spidexu byl vcelku slapajici 2D gimbal, ted to 3D co tam ma nahozene... - nejsem si jisty jake to ma vsechna pro a proti. Rozhodne tim hodne zmizel i posledni pocit ze ma clovek stroj pod kontrolu. Me vadilo trosku kmitani 3osy pri letu rovne na GPS kdyz to gps srovnava. To ustalo, ale nesedi mi uplne nataceni toho typu zaberu kdy mas objekt a ty kolem nej rotujes jako bys k nemu byl privazany na lane (coz je pomene hodne zaberu kdyz tocis). Jestli to pred tim bylo vcelku obtizne kopteru uridit at krouzi presne > tady mi to prijde dost kostrbate. A pri techto zaberech zase 2D gimbal vetsinou nema zadny problem chovat se klidne. Pak u toho "follow" modu clovek nikdy nevi, jestli gimbal pri otaceni jiz jde s copterou nebo ji teprve dobiha (snad je to srozumitelne) - takze nevis jestli uz mas a zaber brzdit abys stihl zastavit na koncove pozici ci ne. Jestli tedy nejaky nazor k tomu primo pro tebe > nechal bych si P1 v tuningu jak ji mas ty ta bude litat veky a koupil P2
- pokud tocis casteji a je to tvoje hobby > 2 coptery se vzdycky sejdou pro sichr aa treba s tou jednou muzes jit do rizikovejsich zaberu a druhou nechas na jistotu - tedy defakto podobne reseni co volim ja...jedina otravna vec jsou baterky ktere nesedi.
Ta cinska kopie H3-3D ma to alexmos desku primo na zadni strane gopro (kompaktni ale gimbal se blbe ladi protoze USB je vrazeny primo do casti co ladis), ma to kabely z motoru jako vetsina jinych gimbalu (duvod proc to chci dat pryc) vazi to 190gramu bez kamery.
Nene Spidex neopoustim. Jen bych chtel uzavrit jeho vyvoj na nejakem stupni a pak pripadne postavit nejaky jiny copter. Nebo koupit. Mam to postavene jako dost sevrenou a kompaktni platformu a nechci jit do uprav kdy to vzdy slozite rozeberu a slozim. Ted kdyz jsem tam dal gimbal - tak to ma vlastne dvoji stabilizaci jednu puvodni od Spidexu druhou co ma gimbal takze videa jsou nad ocekavani dobra (duvod pro H3-3D), jen tady klasicke problemy phantomu vrtule v zaberech ale to se da poladit...Takze bych to chtel ukotvit na nejake pouzitelne fazi kdy se bude delat jen udrzba lozisek a baterek pokud to nesleti...preci jen to ma jiz neco nahrkane moznosti jsou dnes dal, asi..Bohuzel borci co delali Spidex neplanuji nejakou 3D verzi a novy Spidex se mi moc nelibi -resp tam neni nic co by me nejak motivovalo ke koupi. Spise bych to videl na kamose co ma CNC + bezne veci co se daji koupit a vlastni stavbu. Po zkusenostech s prestavbou bych nejradeji kuchnul Phantoma 2 protoze Phantomacke vnitrnosti jsou neznicitelne a odladene...ale to az nekdy casem..
Jestli tomu tedy rozumim tak pokud mas board upgrade > jen to zapojis misto H3-2D (tvuj pripad) pokud nemas board upgrade pouzijes PMU v2 ktery je soucasti setu. Tedy DJI pamatuje na uzivatele P1 a nenecha je ve stychu - jest tak? Pak by to bylo schudne.
Jinak gardenroute - co se tyka evoluce, je ti nevim. Na spidexu byl vcelku slapajici 2D gimbal, ted to 3D co tam ma nahozene... - nejsem si jisty jake to ma vsechna pro a proti. Rozhodne tim hodne zmizel i posledni pocit ze ma clovek stroj pod kontrolu. Me vadilo trosku kmitani 3osy pri letu rovne na GPS kdyz to gps srovnava. To ustalo, ale nesedi mi uplne nataceni toho typu zaberu kdy mas objekt a ty kolem nej rotujes jako bys k nemu byl privazany na lane (coz je pomene hodne zaberu kdyz tocis). Jestli to pred tim bylo vcelku obtizne kopteru uridit at krouzi presne > tady mi to prijde dost kostrbate. A pri techto zaberech zase 2D gimbal vetsinou nema zadny problem chovat se klidne. Pak u toho "follow" modu clovek nikdy nevi, jestli gimbal pri otaceni jiz jde s copterou nebo ji teprve dobiha (snad je to srozumitelne) - takze nevis jestli uz mas a zaber brzdit abys stihl zastavit na koncove pozici ci ne. Jestli tedy nejaky nazor k tomu primo pro tebe > nechal bych si P1 v tuningu jak ji mas ty ta bude litat veky a koupil P2
Ta cinska kopie H3-3D ma to alexmos desku primo na zadni strane gopro (kompaktni ale gimbal se blbe ladi protoze USB je vrazeny primo do casti co ladis), ma to kabely z motoru jako vetsina jinych gimbalu (duvod proc to chci dat pryc) vazi to 190gramu bez kamery.
Naposledy upravil(a) ditri dne sob 28.06.2014 14:25, celkem upraveno 3 x.