TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

Re: TBS Discovery a jeho klony

#811 Příspěvek od jamesgsf »

Tak za ty peníze bych koupil radši ty 4x tu co jsem posílal
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Androy

#812 Příspěvek od Androy »

tak ted uz je mi vsechno jasne :-) ale jeste bych rad dostal odpoved na predchozi otazku a ta zni...

"muzete mi nekdo vysvetli proc u TBS maji 2 kamery vedle sebe? jednu jako fpv a druhou GoPro ? preci staci jen jedna na ni muzes preci jet FPV a zarovat nahravat"
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od Dejfak »

U TBS PRO je to jasné, gimbal a statická kamera.
U klasického Disca bych to viděl na to že spoustě pilotum vadí létat přes Gopro kvůli rybími oku. Zvlášť u starší kamer. U deskových kamer můžeš měnit objektivy a většinou to má i hezčí obraz jak video Out z GoPro, z GoPra leze docela hnus.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Androy

#814 Příspěvek od Androy »

Dejfak píše:U TBS PRO je to jasné, gimbal a statická kamera.
U klasického Disca bych to viděl na to že spoustě pilotum vadí létat přes Gopro kvůli rybími oku. Zvlášť u starší kamer. U deskových kamer můžeš měnit objektivy a většinou to má i hezčí obraz jak video Out z GoPro, z GoPra leze docela hnus.

aha to me nenapadlo dik za vysvetlivku ;-)
Troll

#815 Příspěvek od Troll »

Každá kamera je vhodná ne něco jiného.FPV kamera se sice nahrávat dá, ale obraz je bídný a na nějaké prezentace nevhodný. Zato FPV kamery mají minimální latenci ( zpoždění ) . Proto jsou super na řízení. GoPro má skvělý obraz na nahrávání, dá se použít i na řízení ale objektiv na to není ideální.Má hodně malou ohniskovou vzdálenost a tak se i blízké objekty zdají být daleko. Což dost znesnadňuje řízení i když zvyknout se na to dá. Ta ještě horší věc ale je, že záznamové kamery mají zpoždění. Obraz co vidíš v brýlích je opožděn oproti realitě asi tak o 0.15 sec. Průměrně. To se zdá být málo, ale je to strašně moc. Pokud budeš léta s letadlem ve volném prostoru, tak to ještě jde . Pokud ale budeš létat s copterem někde v blízkosti překážek, tak v reálném čase uvidíš to, co už bylo . Ty vidíš sloup dva - tři metry před sebou, ale ve skutečnosti je copter už ve sloupu. :lol: To je ten hlavní důvod, proč se používají dvě kamery. No a pak další důvod a tím je stabilizace záznamové kamery na gimbalu. Pak z toho lezu pěkné obrázky a ne žádné roztřepané video na které se nedá koukat. jenomže když budeš stabilizovat FPV kameru, tak se to nedá dost dobře řídit. Nepoznáš náklon , sklon a dokonce ani směr.
ananas

#816 Příspěvek od ananas »

No a ještě výstupní video z Gopro na přímé napojení AV je méně kvalitní jak 700line FPV kamera takže i video co koukáš v brýlích je lepší teda aspoň podle osobní zkušenosti a to mám Gopro 3+Black... no a ta latence jak psal Troll
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Ancistrus01 »

ananas píše:No a ještě výstupní video z Gopro na přímé napojení AV je méně kvalitní jak 700line FPV kamera

Tak to jsem nevěděl, dík zas jsem o něco chytřejší.
PetrVIVIVI

#818 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Ještě k těm baterkám. Já mám letový čas na zippy compact 3S 4000mAh 12minut a 8 minut ostřejšího létání. Letovka je 1400g s fpv.

Velmi zajímavý test nových baterek od multistaru přímo na discovery. Sice jenom ve visu ale rozdíl je teda znatelný.

https://www.youtube.com/watch?v=AEtGMrB ... u&index=18
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
krtek2k

#819 Příspěvek od krtek2k »

Mě se líbí , jak někdo kdo to nemá , a neletěl s tím , nemá s tím zkušenosti , přesně ví , že ti co s tím lítaj a zkušenosti maj , tu pravdu prostě nemaj.
Tak se příště neptej , když sám víš co je nejlepší.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Troll

#820 Příspěvek od Troll »

Androy píše:.....tak mi vysvetli proc na ofiko strankach pisou a maji 4S 4500 30C+ myslis ze to je reklamni trik ? nemyslim si... a videl jsem videa kde to bralo okolo 30 A... a i na dost strankach jsem cetl ze doporucuji 30C+ ja sem si to nevymyslel :-)

hlavne cim vic mas cecek tim je vic agresivni coptera myslim to treba pri startu kdyz das hned plnej knedlik... nebo ve vzduchu to uz je jedno a kdyz mas min C tak neni tak efektivni vim to z vlastni zkusenosti aspon u RC aut a tohle si myslim ze bude to samy... pac tady bude mit taky pekny odber ... kdyz pises ze ma pri plnym plynu 21A tak x4 motry je 84A + jeste zere neco okolni komponenty tak ti to muze dat kolem 100A si troufam rict nevim... to je nepretrzity 100 A dejme tomu ale jak jsem psal kdyz das od spodu hned plnej tak se ti Amper muzou zvednout na dvojnasobek to je cca 10s a to je nejdulezitejsi pokud z ni chces vymacknout co nejvic... proto u baterky pisou jeste burst 60C 10s.... a vic cecek neni na skodu mas zaruku ze model poleti 100% na plny vykon baterka se ti nehreje/nenafoukne a vydrzi... jasny kdo to pouziva jen na FPV tak mu staci nejakych 20C a ja to budu mit jak na FPV tak aj trosku na blbnuti :-)

snad sem to trosku vysvetlil... pokud se pletu muzete mi to vyvratit rad se poucim...

Ach ty svatá prostoto :roll: . Přesně takhle uvažuje někdo, kdo o věci nemá ani páru. Neřeš céčka, postav nějaký copter ( jakýkoli, za pár kaček a s levnou baterkou 20C :lol: ) polétej a pak uvidíš, že není vše co se kde dočteš tak úplně pravda a hlavně zkus eliminovat obchodní informace podporující prodej nějakého super mega giga výrobku. " Kupujte jedině 60C baterky - a jenom ty naše. Jsou nejlepší, kdo je nemá jakoby nežil a jeho copter je plečka která ani vlastně nemůže letět " . :lol:
paegas123

#821 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj nemá někdo výkres 1:1 v PDF na Discovery? Projel jsem to tu celý ale žádné odkazy nefungujou. Chtěl bych to vyřezat růčo proto PDF a pokud by to bylo ají s plošňákem tak by to bylo lepší.
Má cenu se do toho vubec pouštět nebo je to slepá ulička a raději koupit klon od rákosníků nebo origo od TBS.
paegas123

#822 Příspěvek od paegas123 »

Tak plánek už mám to je v pohodě když jsem si ho po dlouhé době snažení vytisknul 1:1 a dívám se na to tak by mě docela zajímalo jestli půjde tento rám provozovat pro běžné lítání. Chci tím říct to jestli půjde provozovat bez předních kamer. Respektive když na určené míst tj dozadu dám alespoň 3S 5000mAh aku nebude to dost těšké na zadek? Co jsem se díval tak sice těžiště je dost vzadu ale ta aku má tak 450g. Není teda nakonec nejlepší na běžné létání bez kamer ,klasickej F450 rám?
Díky
PetrVIVIVI

#823 Příspěvek od PetrVIVIVI »

Tak ji das nahoru nebo dolu do těžiště.
Phantom 4 / DJI Inspire 1 PRO / Phantom 3P
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od Dejfak »

Dovolil bych si říct, že na běžné létání je Copter k ničemu.
Když bez kamery, tak na akrobačku
Když s kamerou, tak natáčet na odhad
Nejlépe však s FPV
Na normální létání to moc není, max na to, že se naučíš létat kolem sebe. Jakmile to odketí 20m daleko, tak budeš ztracen. A po čase tě to přestane bavit. Tak se chce rozmyslet co s tím chceš v budoucnu dělat. Jestli ti to stačí holé, nebo jestli tam časem dáš gimbal atd....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
paegas123

#825 Příspěvek od paegas123 »

Tak určitě časem tam chci něco pověsit jenže teď né, a jde mi o to jestli když budu mít teď klon Discovery bez kamery tak jestli to dokážu právě bez té kamery vyvážit i s velkou aku.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“