Antenni system na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Fofan

Re: Antenni system na FPV

#811 Příspěvek od Fofan »

Bacha pletes dohromady prispevky od dvou uzivatelu [emoji1] ale vubec se ti nedivim ani,nejak sme se do toho zamotali
JosefSvejk

#812 Příspěvek od JosefSvejk »

No jo. Beru zpět a omlouvám se. Vždyť jsem psal, že se mi z toho tady už motá květák :roll: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Fofan

#813 Příspěvek od Fofan »

Vsak v pohode rikam ze se ti nedivim [emoji106] Vik_ resi placky a ja zase pruty [emoji1]
OK2BUH

#814 Příspěvek od OK2BUH »

Jenom nesměle podotýkám, že placka může být lineární i cirkulární. Kombinace těchto rozdílných polarizací znamená sama o sobě ztrátu 3dB.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od jamesgsf »

Docela zajímavý kus hardvare za rozumný peníz N1201SA UV RF Vector Impedance ANT SWR Antenna Analyzer Meter Tester 140MHz - 2.7GHz
https://banggood.app.link/MkIl6yyViC

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Seba

#816 Příspěvek od Seba »

Chtěl bych na malou coptéru koupit anténu typu Pagoda, ale nevím jestli je lepší ji dát také na přijimač, nebo je lepší dát čtyřlístek. Máte s tím někdo zkušenost jaká je nejlepší kombinace??? Teď používám na přijimači čtyřlístek společně se směrovou anténou.
ondrascz

#817 Příspěvek od ondrascz »

tam i tam lepe nez kombinace clover + pagoda na jakekoli strane.
romko1

#818 Příspěvek od romko1 »

Priklanam sa k nazoru kolegu ondrascz.
Najlepsia kombinacia pagoda - pagoda.

Tiez som laboroval: pagoda - prijimac a vrtulka trojlista - FPV mikro kamerka samozrejme rovnaka polarizacia,
ziskal som o nieco lepsi FPV obraz (menej vypadkov) oproti kombinacii vrtulka trojlista - prijimac a vrtulka trojlista FPV mikro kamerka.
Chcel som vymenit pagodu na mikrokamerke, avsak nezohnal som nejaku vhodnu s hmotnostou do 0.5g :(
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
ondrascz

#819 Příspěvek od ondrascz »

0.5g Pagodu si nedovedu principielne predstavit. PCB a tlusty koax proste neobelzes.
Seba

#820 Příspěvek od Seba »

Tak jsem vyzkoušel pagodu z BG https://www.banggood.com/Realacc-5_8G-5 ... 40659.html
Dal jsem ji na obě strany a obraz byl asi srovnatelný s anténama AOMWAY, možná nají trošku méně výpadku obrazu, ale nic zásadního. ještě vyzkouším ty z Polska, až je budou mít na Rotoramě. Špatná zkušenost je ale s výdrží,přetáhl jsem je smršťovačkou pro ochranu,ale ani to moc nepomohlo,při průletu brankou jsem jemně škrtl o vršek a vrchní kolečko zmizelo v nenávratnu,čtyřlístek teda vydrží neskutečné srážky,chce to lepší ochranu, smršťovačka fakt nestačí.
Seba

#821 Příspěvek od Seba »

Našel jsem zajímavé antény pro příznivce FPV na frekvenci 1,2GHz. Prozatím jsou na předobjednávku, ale až budou určitě objednám
na zkoušku, bude to znamenat konec obludných květáku, antény mají max 5cm, to by se dalo využít také na velikosti coptér 250, při lítání za překážky, stačí vysílač 150mW a UzhF a je to bez problému s dosahem.
http://www.truerc.ca/shop/antennas/1-3g ... 8-side-fed
tomashr

#822 Příspěvek od tomashr »

Seba píše:Tak jsem vyzkoušel pagodu z BG https://www.banggood.com/Realacc-5_8G-5 ... 40659.html
Dal jsem ji na obě strany a obraz byl asi srovnatelný s anténama AOMWAY, možná nají trošku méně výpadku obrazu, ale nic zásadního. ještě vyzkouším ty z Polska, až je budou mít na Rotoramě. Špatná zkušenost je ale s výdrží,přetáhl jsem je smršťovačkou pro ochranu,ale ani to moc nepomohlo,při průletu brankou jsem jemně škrtl o vršek a vrchní kolečko zmizelo v nenávratnu,čtyřlístek teda vydrží neskutečné srážky,chce to lepší ochranu, smršťovačka fakt nestačí.

Jak už to padlo, tak pagoda by měla mít "kruhovější kruhovou polarizaci", což se může projevit o něco menšími úniky při odrazech atd. U racecopteru těsně nad zemí či dokonce v nějakém "industriálu" to plusem může být celkem reálně a dostupné zkušenosti po potvrzují. Nikdo ale netvrdí, že by pagoda měla mít větší zisk a tedy dosah za optimálních podmínek v přímé linii, to reálně čekat nelze.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od jamesgsf »

Smrštovačkou bych to nestahoval. Ta umělá hmota pak anténu posouvá někam jinam.

Odesláno z mého E5823 a podpis odstraním
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Seba

#824 Příspěvek od Seba »

Tak dnes došly antény na 1.2Ghz, konečně jsou přijatelné velikosti,dělají se taky na 2,4Ghz kdyby měl někdo zájem. Recenze na ně jsou vesměs výborné. Na testování teď není čas,snad v srpnu.
Udělal jsem foto pro srovnání velikosti,vpravo je červená pagoda 5,8Ghz.
Výrobce http://www.truerc.ca/shop/antennas/1-3g ... 8-side-fed
zakoupeno v http://www.getfpv.com/truerc-singularity-1280-58.html
Přílohy
20250940_1039309656204722_380481056_o.jpg
JosefSvejk

#825 Příspěvek od JosefSvejk »

FPV na kmitočtu 1,2 GHz je u nás legální? :o
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“