Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Konkurence Asanu aneb nové FrSky moduly na HC

#811 Příspěvek od jyrry »

Drondys píše:....

tak jsem se na to juknul..

konfigurace:
D8R II , v jednom analogovem vstupu delic, ve druhem zkratovaci propojka (aby to neukazovalo nejake naindukovane bludy jako bez ni), dale senzor hub a v nem GPS senzor, Vario senzor, alarm pro analog s delicem je prvni na 10,6V a druhy na 10,0V
nechavam zapnuty vysilac
- odpojuji aku v letadle (jsou tam 2 BECy a prijimac je napajeny z obou naprimo), zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji GPS i Vario, odpojuji aku v letadle, zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji zkratovaci propojku (hned to ukazuje 104,8v :-D mam tam nasobitel pro muj proudovy senzor), odpojuji aku v letadle, zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji delic, zacne pipat alarm, odpojuji aku v letadle, stale pipa alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

ok, deaktivuji alarmy, vse zapinam, pak odpojuji aku v letadle, modul v Tx mlci jako hrob :-))))))
jyrry.webnode.cz
Drondys

#812 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:tak jsem se na to juknul..

konfigurace:
D8R II , v jednom analogovem vstupu delic, ve druhem zkratovaci propojka (aby to neukazovalo nejake naindukovane bludy jako bez ni), dale senzor hub a v nem GPS senzor, Vario senzor, alarm pro analog s delicem je prvni na 10,6V a druhy na 10,0V
nechavam zapnuty vysilac

- odpojuji aku v letadle (jsou tam 2 BECy a prijimac je napajeny z obou naprimo), zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji GPS i Vario, odpojuji aku v letadle, zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji zkratovaci propojku (hned to ukazuje 104,8v :-D mam tam nasobitel pro muj proudovy senzor), odpojuji aku v letadle, zacne pipat alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

- odpojuji delic, zacne pipat alarm, odpojuji aku v letadle, stale pipa alarm, pripojuji aku, alarm ztichne

ok, deaktivuji alarmy, vse zapinam, pak odpojuji aku v letadle, modul v Tx mlci jako hrob :-))))))

Pak se u tebe muselo něco změnit, protože to co jsi psal v lednu bylo jiné (pozn. doufám, že popis jiného chování není zapřičiněn dnešním datumem :lol: ).

Mě se to u mého DJT modulu stále chová tak jak jsem už zmínil tj. i když mám nastavené alarmy tak při odpojení napájení přijímače VF modul prostě zůstává mlčet a neaktivuje žádný z nastavených alarmů. Teď jsem to zkoušel znovu viz dále uvedený popis provedených testů.

Modul DJT samozřejmě v telemetrickém režimu. Níže popsané testy byly postupně provedeny se dvěma telemetrickými přijímači jeden D6FR a druhý D8R-II. Přijímače byly napájeny z BEC regulátoru.

Test s alarmem pro telemetrický vstup A2

Na telemetrický vstupu A2 přijímače byl připojen jeden článek NiMH o napětí cca 1,37V.

Na VF modulu by nastaven pouze jeden alarm pro telemetrický vstup A2 při poklesu hodnoty pod 100.

Pokud byl článek NiMH připojen na telemetrický vstup A2 přijímače byla z VF modulu pro tento telemetrický vstup A2 čtená hodnota 106 tj. alarm na VF modulu nezněl.

Pokud byl NiMH článek z telemetrického vstupu A2 přijímače odpojen a namísto něj zapojena zkratovací propojka proti zemi, aby se na vstupu nic neindukovalo a přijímač zůstal napájený z BEC regulátoru tak se alarm na VF modulu rozezněl.

Pokud byl ovšem NiMH článek ponechán stále zapojený na telemetrickém vstupu A2 přijímače a bylo odpojeno pouze napájení přijímače tj. byl vytažen z přijímače pouze konektor vedoucí od BEC regulátoru tak VF modul zůstal mlčet.

Test s alarmem pro RSSI

Na VF modulu byly nastaveny pouze dva alarmy (oba pro RSSI) při poklesu hodnoty pod 70. Jeden alarm byl nastaven pro Rx RSSI a druhý pro Tx RSSI.

Pokud byl přijímač připojen a nebyl zastíněn byly z VF modulu pro RSSI Rx a Tx čtené hodnoty okolo cca 100.

Pokud byl přijímač v zapnutém stavu zastíněn např. uzavřením do mikrovlnky (samozřejmě bez zapínání mikrovlnky) tak, že úroveň signálu klesla pod nastavenou mez pro alarmy tak se alarm na VF modulu rozezněl.

Pokud byl přijímač v zapnutém stavu nezastíněn tj. úroveň signálu byla nad nastavenou mezí pro alarmy a bylo odpojeno napájení přijímače vytažením konektoru vedoucí od BEC regulátoru z přijímače tak VF modul zůstal mlčet.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od ČKALOV »

Mám DHT-U a stejné jako jyrry.
Drondys

#814 Příspěvek od Drondys »

Tak zatím je stav zhruba následující.

Modul DJT (Drondys: koupeno před cca šesti měsíci)
Po vypnutí napájení modul mlčí i když je alarm nastaven.

Modul DHT (Vasek: koupeno minulý měsíc)
Po vypnutí napájení modul mlčí i když je alarm nastaven.

Modul DHT (Jyrry: koupeno myslím, že ještě dříve než já)
Po vypnutí napájení modul signalizuje když je alarm nastaven.

Modul DHT-U (Čkalov: koupeno v lednu 2012)
Po vypnutí napájení modul signalizuje když je alarm nastaven.

Můj modul DJT se chová stejně jako DHT modul Vaska.
Mezi moduly DHT od Jyrryho a Vaska je rozdílné chování.
Modul DHT-U Čkalova se chová stejně jako se chová modul od Jyrryho.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od ČKALOV »

Mám ho od konce ledna, koupenej na giantcod.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#816 Příspěvek od jyrry »

hmmm, trochu gulas ....
kdyz jsem to zkousel poprve, fakt to mlcelo, ale uz si nepamatuju co jsaem tomu tenkrat delal.
Zato vim, ze jsem v tom smeru nedelal nic, co by mohlo neco zmenit a presto se modul ted ozve, kdyz mu seberu prijimac .....
jyrry.webnode.cz
Drondys

#817 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:hmmm, trochu gulas ....
kdyz jsem to zkousel poprve, fakt to mlcelo, ale uz si nepamatuju co jsaem tomu tenkrat delal.
Zato vim, ze jsem v tom smeru nedelal nic, co by mohlo neco zmenit a presto se modul ted ozve, kdyz mu seberu prijimac ...

Můj modul DJT se v tomto ohledu chová stále stejně tehdy jako i teď jak jsem to již popsal a jak soudím s předchozí diskuse tak se podobně chová i modul DHT o Vaska zatímco tvůj DHT ne.

Možná, že se u tvého DHT modulu rozvinula ve firmware za tu dobu nějaká umělá inteligence, která se bez tvého vědomí tajně napojila na nějakou wifinu a stáhla si přes internet aktualizaci aniž o tom víš. Zatímco ve Vaškově DHT modulu se ještě rozvinout nestačila, protože on má ten modul teprve krátce zatímco DHT-U od Čkalova to i přes to, že ho má krátce stihnul jako ten tvůj modul (holt byl víc namakanej už od výrobce). Můj DJT modul jsem zatím používal jen výhradně doma pro testovací účely a zřejmě se mu ještě nepodařilo navázat spojení na žádnou wifinu v okolí a Šikiho DFT modul měl možná zase ještě příliš zastaralý firmware, u kterého ještě rozvinutí umělé inteligence nepřipadalo v úvahu. :lol:
siki
Kontaktovat uživatele:

#818 Příspěvek od siki »

Aby to bylo kompletní, tak můj DFT ze září 2010 mlčí taky. :)
Šiki
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od jyrry »

No zcela urcite jsem nedelal upgrade, techhle veci se bojim a musim do toho dostat odvahu a chut...
Asi jsem neco delal jinak, ale uz to asi neporovnam co konkretne...
Ale hlavne ze to maka, doufam ze bude letove pocasi; tesim se na to, ze konecne budu vedet jak vysoko a jak rychle ... :-)
jyrry.webnode.cz
Drondys

#820 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:No zcela urcite jsem nedelal upgrade, techhle veci se bojim a musim do toho dostat odvahu a chut... Asi jsem neco delal jinak, ale uz to asi neporovnam co konkretne... Ale hlavne ze to maka, doufam ze bude letove pocasi; tesim se na to, ze konecne budu vedet jak vysoko a jak rychle ... :-)

Záhadou je ovšem proč to Vaškovi u stejného typu modulu DHT nemaká a přitom ho má novější než ty ?

Pokud jde o můj modul DJT tak možná zkusím upgrade firmware, ale potřeboval bych se nejprve ujistit, že budu mít co nejnovější firmware a přitom vhodný pro DJT modul.

Na webu FrSky jsem jako nejnovější pro DJT našel firmware fdd_tx_rev2_build110314.frk ze dne 14.3.2011 tj. více než rok starý, a to se mi zdá přeci jen příliš staré a mám obavu, že bych tam mohl nacpat ještě něco horšího než tam je teď.

Novější firmware vhodný pro DJT modul jsem na webu FrSky nenašel, ale protože vím, že na webu FrSky často nejsou aktuální informace tak se chci zeptat jestli někdo nevíte třeba z nějaké diskuse na RC Groups o nějakém novějším firmware ovšem vhodném pro modul DJT ?

Například firmware pro modul DHT-U i když je novější není použitelné pro DJT. Takže by to chtělo nějaký novější firmware, ale pro DJT modul jestli tedy vůbec nějaký novější firmware pro DJT existuje.
siki
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od siki »

O novějším fw pro moduly DJT a DFT nic nevím a to pravidelně RCGroups pročítám. Tím ale na 100% nevylučuji, že mi něco uniklo.
Šiki
Drondys

#822 Příspěvek od Drondys »

siki píše:O novějším fw pro moduly DJT a DFT nic nevím a to pravidelně RCGroups pročítám. Tím ale na 100% nevylučuji, že mi něco uniklo.
Šiki

Podle popisu je ta rok stará aktualizace firmware fdd_tx_rev2_build110314.frk ze dne 14.3.2011 vhodná pro DJT i DFT moduly. Je ke stažení v balíku viz tento odkaz. Ty jsi psal, že máš DFT modul ze září 2010. Takže je hodně starý a ta aktualizace je vůči tvému modulu novější. Pokud jsi svůj DFT modul zatím ještě neaktualizoval tak to s tímto můžeš zkusit a otestovat jestli se ta vlastnost co tu diskutujeme po té aktualizaci opraví. Popis postupu aktualizace je uveden viz tento odkaz.
siki
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od siki »

Aktualizováno už mám dávno. Modul po odpojení aku mlčel před aktualizací i po aktualizaci.
Šiki
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od jyrry »

Ted mne napadlo - co kdyz mi to pipa diky pripojenemu senzor-hubu .... ???
Tenkrat jsem to zkousel bez nej, ted i kdyz jsem odpojil napetove delice a senzory, senzor-hub tam zustal... jeste to zkusim uplne odpojit.
jyrry.webnode.cz
Drondys

#825 Příspěvek od Drondys »

siki píše:Aktualizováno už mám dávno. Modul po odpojení aku mlčel před aktualizací i po aktualizaci. Šiki

Tak to ani nebudu zkoušet když to stejně nepomůže. Počkám až na nějakou novou verzi firmware pro DJT v budoucnu.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“