DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
-
salamander
Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom RC set kvadrokoptéry 2.4GHz
Dneska som dal dve baterky 2x2200 mAh na podvozok váha 350g , váha s ochr. oblúkmi a baterkami 1124g .
Vo vise 1 m nad zemou bol čas 13 min na doraz . Namiesto oblúkov by mohla byť kamera na držiaku 93g, oblúky majú 80g , lenže bez nich nelietam , zatiaľ som nemal ani jednu zlomenú vrtuľu .
Ale pri lietaní počítam že čas klesne na 10 min čo nie je veľa.
Ak dám FPV , vysielač plus anténa, čas môže byť 8min /teoreticky / čo je tiež bieda .
Čakám na FPV od Telinku a potom uvidím .
Čim väčšia baterka tým väčšia váha a čas lietania sa predĺži nepatrne .
Dávnejšie som skúšal dať baterku 3250 mAh a čas sa predĺžil asi o 2 min zo 7 na 9 min.
Vo vise 1 m nad zemou bol čas 13 min na doraz . Namiesto oblúkov by mohla byť kamera na držiaku 93g, oblúky majú 80g , lenže bez nich nelietam , zatiaľ som nemal ani jednu zlomenú vrtuľu .
Ale pri lietaní počítam že čas klesne na 10 min čo nie je veľa.
Ak dám FPV , vysielač plus anténa, čas môže byť 8min /teoreticky / čo je tiež bieda .
Čakám na FPV od Telinku a potom uvidím .
Čim väčšia baterka tým väčšia váha a čas lietania sa predĺži nepatrne .
Dávnejšie som skúšal dať baterku 3250 mAh a čas sa predĺžil asi o 2 min zo 7 na 9 min.
-
Václav Procházka
To jsem zvědavý, jaký bude přínos těchto vrtulí, kdo je vyzkouší ?
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=71699
Já mám na Phantomu dobrou zkušenost s vrtulemi Graupner 8/5 9/5. S těmi 9/5 se mi to zdá klidnější pro natáčení, hlavně cena 139,- a 128,- za kus.
Já mám na Phantomu dobrou zkušenost s vrtulemi Graupner 8/5 9/5. S těmi 9/5 se mi to zdá klidnější pro natáčení, hlavně cena 139,- a 128,- za kus.
ako som dal nové motory do phantoma, tak som si schválne meral čas bateriek. Mal som nové originál Phantom baterky a Ray-ky. Ray-ky už majú zopár letov za sebou, ale nie tak veľa. Originál Phantom baterky vydržali asi 6 minút a Ray-ky 5 minút. Váha Phantomu bola 1150 g (zenmuse, fpv, kamera). Rozhodne doporučujem originál baterky tam dávať. Niekto tu už opisoval, že neoplatí sa to preťažovať s dvoma baterkami a k tomu mať menej stabilný copter. Tie ochranné obruče sú tiež veľmi dobré, stoja za tú plus váhu.
Konečne je tu už aj nová vrtula Antigravity 9x3, len dosť drahá, ale aspoň na mieru pre Phantom-a
Konečne je tu už aj nová vrtula Antigravity 9x3, len dosť drahá, ale aspoň na mieru pre Phantom-a
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
www.youtube.com/tomi79rv
Zoolx píše:Ohledně baterií... Co říkáte na tuto: http://www.firstpersonview.co.uk/batteries/phantom-high-capacity-2750mah-replacement-battery?
Nezkoušel jste ji někdo?
Z.
Radil bych se držet nějakých ověřených značek. Mimochodem malá rekapitulace. Dokupoval jsem 2 ks 2200 mAh Turnigy, 5 ks 2200 mAh Ray (mám 4 ks, s jednou baterkou mi Phantom zdrhnul) a 2 originální, co byly v setech.
Turnigy jsou tak tlusté, že je do bateriového prostoru tak tak dostanu a z toho na jedné je špatný článek a po ani ne 3 minutách letu řve pípák a musím dolu. Mimo to se ta špatná i špatně nabíjí.
Ray jsou docela v poho, ale jedna má menší výdrž, všechny jsou ale méně nebo více nafouklé.
Origo jsou obě úplně v poho, pořád +- stejná výdrž a jsou tvrdé jako zamlada. Tolik můj postřeh.
-
salamander
Tie Graupnerky 8/5 mám, ale nič moc.
9/5 sa mi pozdávajú ale nemajú zámok, ak majú dieru 8mm tak by sa to muselo dať na lep aby sa nepretáčali. Už ma nebaví to experimentovanie , asi si otvorím obchod na vrtule toľko ich mám .
9/5 sa mi pozdávajú ale nemajú zámok, ak majú dieru 8mm tak by sa to muselo dať na lep aby sa nepretáčali. Už ma nebaví to experimentovanie , asi si otvorím obchod na vrtule toľko ich mám .
Marek_Km: Už jsou dvě na cestě
Vyzkouším, poreferuji...
Teď tu dávám dohromady Phantoma 2 Vision, je to strašně jednoduché, snazší to ani být nemůže... Těch 5200mAh na baterce slibuje dlouhý let... Na kamerce je automaticky krytka, hezké
Jsem zvědav na srovnání. Je mi divné, že by rozdíl byl tak markantní jako např. zde: http://www.youtube.com/watch?v=Ny3-AwvmRtw nebo zde http://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg
Až bude počasí, udělám vlastní test. Tedy, pokud mi do té doby něco neuletí
Hezký večer všem
Z.
Teď tu dávám dohromady Phantoma 2 Vision, je to strašně jednoduché, snazší to ani být nemůže... Těch 5200mAh na baterce slibuje dlouhý let... Na kamerce je automaticky krytka, hezké
Jsem zvědav na srovnání. Je mi divné, že by rozdíl byl tak markantní jako např. zde: http://www.youtube.com/watch?v=Ny3-AwvmRtw nebo zde http://www.youtube.com/watch?v=9GWFfBEbkZg
Hezký večer všem
Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
-
Václav Procházka
Zoolx píše:Marek_Km: Už jsou dvě na cestěVyzkouším, poreferuji...
Hezký večer všem
Z.
Ty testy na porovnání, je potřeba dělat objektivně. V tom jednom testu visí GoPro 3 pod kamerou Vision, takže se projeví více vibrace na čip u Gopro3.
GoPro 3 Black natáčí výborně, nějak se mi to porovnání moc nezdá. Také je dobré si přečíst ty komentáře pod videjky
-
Václav Procházka
Spíše jsem zvědavý na GoPro3+ kterou jsem pořídil místo GoPro3 Black. Ještě jsem toho moc nenatočil, abych udělal hodnocení v porovnání, bylo hnusné počasí.
Také se mi to nezdá. S těmi vibracemi kvůli umístění GP Hero pod kameru Vision je to pravda. Navíc hw má GP Hero 3+ o dost lepší parametry, než vnitřek té kamery u Phantomu Vision. Teď už jen počasí, abych to sám odzkoušel 
Dal jsem na GP Hero polarizační filtr. Jednak kvůli ochraně, za druhé kvůli obrazu, za třetí by to částečně mohlo pomoci eliminovat případné jello. Uvidíme.
Měl jsem teď kufr s Phantomem na 4denní cestě po Slovensku, ale jeli jsme od Bratislavy do Košic a zpět kolem Tater stále v dešti a mlze
Z.
Dal jsem na GP Hero polarizační filtr. Jednak kvůli ochraně, za druhé kvůli obrazu, za třetí by to částečně mohlo pomoci eliminovat případné jello. Uvidíme.
Měl jsem teď kufr s Phantomem na 4denní cestě po Slovensku, ale jeli jsme od Bratislavy do Košic a zpět kolem Tater stále v dešti a mlze
Z.
-
Václav Procházka
Jello efekt - gelovatění obrazu, je spíše záležitostí vibrací - které odstraní silenbloky závěsu kamery. Nejsem si jist, jestli na tento efekt bude mít vliv polarizační filtr.
Polarizační filtr odstraní odlesky a může vylepšit barevné podání, ale odstranění gelovatění obrazu díky polarizačnímu filtru, mi připadá jako hloupost.
Polarizační filtr odstraní odlesky a může vylepšit barevné podání, ale odstranění gelovatění obrazu díky polarizačnímu filtru, mi připadá jako hloupost.
Právě, že ne. Mohl by mít. On totiž částečně cloní, funguje (kromě odfiltrování odlesků) i jako ND filtr, sníží průchod světla. Někdo o tom psal na jiném foru. Uvidíme.
Mrkni třeba na toto: http://www.youtube.com/watch?v=12psgQFBNbU Možná to zase taková hloupost není
Jen to počasí aby vyšlo.
Z.
Mrkni třeba na toto: http://www.youtube.com/watch?v=12psgQFBNbU Možná to zase taková hloupost není
Jen to počasí aby vyšlo.
Z.
-
Václav Procházka
Mé zkušenosti s želé efektem, byly vždy spojené s vibracemi. Pokud jsem vibrace kamery odstranil, gelovatění obrazu zmizelo. Polarizační filtr vím jak funguje a vibrace kamery určitě neodstraní
Na to konkrétním videu je vidět, že vibrace na koptru má.
Na to konkrétním videu je vidět, že vibrace na koptru má.
Samozřejmě, že je primárně želé od vibrací, o tom není sporu. Princip "přiclonění" je jen jeden způsobů, který může částečně problém eliminovat díky jiným časům elektronické uzávěrky kamery. Nic víc.
V pondělí mi budou montovat Zenmuse H3-2D Gimbal, měnit motory za T-motor Antigravity, takže pak snad už zůstane filtr pouze na vylepšení obrazu o odstranění odlesků. Snad...
Vrtule vyvážím až mi přijde vyvažovačka, ta je zatím na cestě...
Z.
V pondělí mi budou montovat Zenmuse H3-2D Gimbal, měnit motory za T-motor Antigravity, takže pak snad už zůstane filtr pouze na vylepšení obrazu o odstranění odlesků. Snad...
Vrtule vyvážím až mi přijde vyvažovačka, ta je zatím na cestě...
Z.
Polarizák ti je jen zmírní při slunečném dnu kdy se projevují nejvíc.. když je zamračeno nemusíš je mít pak příde jasný den a ejhle kde se vzali
ale polarizákem se to už jen dočistí ale stejnak první musíš vyvážit co jde.. vrtule, motory popř. zkontrolovat unašeče..
a polarizák by měl pomoci proti odleskum od vrtul.. nemusíš mít jello ale pripadá ti to že ho máš právě kvůli těm odleskům co dělají pruhy..
jinak zkoušel někdo už to Gopro Black + natáčet na 4K jak to vypadá?
a polarizák by měl pomoci proti odleskum od vrtul.. nemusíš mít jello ale pripadá ti to že ho máš právě kvůli těm odleskům co dělají pruhy..
jinak zkoušel někdo už to Gopro Black + natáčet na 4K jak to vypadá?
-
Václav Procházka
2,7 a 4k jsem zkoušel natáčet s GoPro3+ pouze doma v místnosti. V PC to přehraji v GoPro studiu. Zatím nemám grafickou kartu patřičného rozlišení, pro nativní přehrání. Kvůli tomu jsem si i pořídil kvalitní rychlé micro SD karty, které používám pro Lumix GH3, který nahrává ve Full HD 1920x1080/50p datovým tokem 72Mbit/s.