TBS Discovery a jeho klony

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Androy

Re: TBS Discovery a jeho klony

#796 Příspěvek od Androy »

Troll píše:Honit se za co nejdelšími letovými časy používáním větších a větších baterek je bláhové. Daleko lépe si polétáte s lehčím strojem a i těch 100g je poznat. :wink: Zvláště u stroje jako TBS, ( to má mít v originálu něco kolem 1200-1500g) to není o nejdelším čase na světě, to je stroj na něco úplně jiného než půlhodinové rekordy. Už jsem to tady mockrát psal ( a nejenom já) , ale bohužel k tomu poznání musí dojít každý sám. Je jenom málo těch, co si dají poradit od nás, co už jsme ty slepé cestičky prošli. :(

jooo v tom mas asi pravdu... jinak koukal sem jaky by melo byt rozmezi komplet vahy u TBS a pisou 800-1600g z toho by mela baterka vazit max 460g koukal sem na tu orig baterku od TBS ta ma 4S 4500mAh a vahu 433g coz by byla parada ale ta cena :-/ :-D je fakt ze asi tech cca 10-12 min bohate staci

btw mam jeste jeden velikej dotaz muzete mi nekdo vysvetli proc u TBS uvadeji 2 kamery jednu jako fpv a druhou GoPro ? preci staci jen jedna na ni muzes preci jet FPV a zarovat nahravat
Naposledy upravil(a) Androy dne ned 21.09.2014 10:39, celkem upraveno 1 x.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#797 Příspěvek od jamesgsf »

Doporučil bych ti tuhle baterku docela dobrej poměr váha kapacita. Co mám zippiny tak to je je vše okolo půl kila a více ve 4S. Osobní zkušenost nemám s těma multistarama nemám. http://hobbyking.com/hobbyking/store/__56840__Multistar_High_Capacity_4S_5200mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack.html
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Androy

#798 Příspěvek od Androy »

jamesgsf píše:Doporučil bych ti tuhle baterku docela dobrej poměr váha kapacita. Co mám zippiny tak to je je vše okolo půl kila a více ve 4S. Osobní zkušenost nemám s těma multistarama nemám. http://hobbyking.com/hobbyking/store/__56840__Multistar_High_Capacity_4S_5200mAh_Multi_Rotor_Lipo_Pack.html

joo to by bylo fajn ale je strasne slaba ma malo C-cek :-/ ale tak jsem hledal na netu a nasel sem uplne spickovou pro TBS je primo delana :-D http://www.helicam.cz/obchod/akumulator ... 80c-66-6wh

ta vaha je uplne luxusni a C-cka taky... joo a o cene ani nemluvim taky v poho je vlastne jeste lepsi nez udavana na offiko strankach TBS tahle je levnejsi a vykonejsi ;-)

takze tahle baterka je pro me jasna volba co na to rikate ? :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#799 Příspěvek od ST »

Jsi tak trochu úplně mimo, v těchto kapacitách Ti stačí baterka s 20C. Kolik si myslíš , že má coptéra komplet odběr ? Moje Discovery má při plném plynu necelých 21A.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od Ancistrus01 »

ST píše:Jsi tak trochu úplně mimo, v těchto kapacitách Ti stačí baterka s 20C. Kolik si myslíš , že má coptéra komplet odběr ? Moje Discovery má při plném plynu necelých 21A.

Né tak trochu, úplně :idea: :lol:
Androy

#801 Příspěvek od Androy »

Ancistrus01 píše:jsi tak trochu úplně mimo, v těchto kapacitách Ti stačí baterka s 20C. Kolik si myslíš , že má coptéra komplet odběr ? Moje Discovery má při plném plynu necelých 21A.

tak mi vysvetli proc na ofiko strankach pisou a maji 4S 4500 30C+ myslis ze to je reklamni trik ? nemyslim si... a videl jsem videa kde to bralo okolo 30 A... a i na dost strankach jsem cetl ze doporucuji 30C+ ja sem si to nevymyslel :-)

hlavne cim vic mas cecek tim je vic agresivni coptera myslim to treba pri startu kdyz das hned plnej knedlik... nebo ve vzduchu to uz je jedno a kdyz mas min C tak neni tak efektivni vim to z vlastni zkusenosti aspon u RC aut a tohle si myslim ze bude to samy... pac tady bude mit taky pekny odber ... kdyz pises ze ma pri plnym plynu 21A tak x4 motry je 84A + jeste zere neco okolni komponenty tak ti to muze dat kolem 100A si troufam rict nevim... to je nepretrzity 100 A dejme tomu ale jak jsem psal kdyz das od spodu hned plnej tak se ti Amper muzou zvednout na dvojnasobek to je cca 10s a to je nejdulezitejsi pokud z ni chces vymacknout co nejvic... proto u baterky pisou jeste burst 60C 10s.... a vic cecek neni na skodu mas zaruku ze model poleti 100% na plny vykon baterka se ti nehreje/nenafoukne a vydrzi... jasny kdo to pouziva jen na FPV tak mu staci nejakych 20C a ja to budu mit jak na FPV tak aj trosku na blbnuti :-)

snad sem to trosku vysvetlil... pokud se pletu muzete mi to vyvratit rad se poucim...
Naposledy upravil(a) Androy dne ned 21.09.2014 12:27, celkem upraveno 1 x.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od Ancistrus01 »

Androy píše:tak mi vysvetli proc na ofiko strankach pisou a maji 4S 4500 30C+ myslis ze to je reklamni trik ? nemyslim si... a videl jsem videa kde to bralo okolo 30 A... a i na dost strankach jsem cetl ze doporucuji 30C+ ja sem si to nevymyslel :-)

Ale 30C neznamená, že to dá 30A! A ano je to pouze reklamní trik (né trik, spíš si krijou zadek, aby to pak někdo na ně nesvedl!) Ale baterka 4500 30C dá až 135 A !!! (papírově)

Do tohohle se nepouštěj! Nebo ti to ještě ve vzduchu bouchne :lol: Nejdřív si radši o tom něco nastuduj :D
qeex

#803 Příspěvek od qeex »

C je kapacita, 20C u 5000mah baterky je 100A, proto ti 20c baterka bude v pohode stacit
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od Dejfak »

Kapacitu baterky vynásobíš Céčky
Takže 4s 4500mA 30C je (4.5 kapacira x 30C ) = 135A
Doporučuje se brát poloviční proud, tedy pro tuto baterii by byl ideální odběr 67.5A
Což pro Discovery která bere max kolem 30A je až zbytečné, čím vyší C tím je baterie tvrdší = těžší.
Já mám u Disca nanotechu s 45C
Mám to ale kvůli tomu že má až 5C nabíjecí proud, takže ji mohu rychle dobít.
Baterie s 20C bude mít dobíjecí proud kolem 2C což je u 4000mA, 8A nabíjeci proud.
A zase je dobré je dodržovat polovinu pro dlouhou životnost baterie, ideál tedy 4A
Takže když mám Nanotech která má 5C dobíjecí proud, tak bych tu 4000mA mohl nabíjet 20A pro šetrnost ji nabíjím 10A tedy polovinou.
Nikdo ale nebude nabíjet 4000mA baterii 4A :-)
Spíš to ber jako vysvětlení.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Androy

#805 Příspěvek od Androy »

Ancistrus01 píše: Ale 30C neznamená, že to dá 30A! A ano je to pouze reklamní trik (né trik, spíš si krijou zadek, aby to pak někdo na ně nesvedl!) Ale baterka 4500 30C dá až 135 A !!! (papírově)

Do tohohle se nepouštěj! Nebo ti to ještě ve vzduchu bouchne :lol: Nejdřív si radši o tom něco nastuduj :D

vim ze 30C neni 30A lol :-D btw proc by to melo bouchnout ? :-D vesmes je ta baterka stejna jako na TBS 30C burst 60C 10s vsak od toho jsou regulatory aby regulovali napeti... a neni na skodu mit vic C modelu to nevadi a baterce to spis ulehci pac jak jsem rikal aspon se nenafukuje/nehreje a vydrzi vic cyklu...

jo a jeste neverim ze coptera ma celkovy odber 20 amper... to ti udava max na jeden motor takze musis x4 takze ti to da nejakych 80 amper coz je pro tuhle baterku idealni

a jak udava dejfak tak pro 4500 30C by mel byt polovicni odber takze zase idealni pro tuhle baterku...
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#806 Příspěvek od Ancistrus01 »

Androy píše:jo a jeste neverim ze coptera ma celkovy odber 20 amper... to ti udava max na jeden motor takze musis x4 takze ti to da nejakych 80 amper coz je pro tuhle baterku idealni

20A dohromady! :roll: Uplně v klidu... Klidně i 16A!
btw. s tím výbuchem to byla vtip, i když bych se v tvém případě ani nedivil....
Androy

#807 Příspěvek od Androy »

20A dohromady! :roll: Uplně v klidu... Klidně i 16A!
btw. s tím výbuchem to byla vtip, i když bych se v tvém případě ani nedivil....[/quote]

haha dik ze mi veris :-D tak mi teda vysvetli jakozto amaterovy proc se davaji regulatory 20A na kazdy motor kdyz celkovy odber ma coptera 16amper? to by bohate stacilo na kazdej motor dat regulator s 5 amper ne ? a ses celkem na 20 amper :-)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#808 Příspěvek od Ancistrus01 »

Androy píše:Haha dik ze mi veris :-D tak mi teda vysvetli jakozto amaterovy proc se davaji regulatory 20A na kazdy motor kdyz celkovy odber ma coptera 16amper? to by bohate stacilo na kazdej motor dat regulator s 5 amper ne ? a ses celkem na 20 amper :-)

Musíš počítat s tím, že visení je oněch 20A celkem, tedy 5A na motor, ovšem při nějakém prudkém manévru to může skočit třeba na 40-50A celkem, ovšem to je pro 20C baterku pořád v pohodě :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#809 Příspěvek od ST »

Já lítám s Discovery celkem dost a nešetřím to. Díky OSD vidím aktuální spotřebu při různých režimech letu, a opravdu se přes těch 21A nedostávám. Když si dáš 30A regly, tak to je na jistotu, ale zase Ti leze hmotnost nahoru.

Nejdřív ale musíš s něčím začít lítat, aby si pochopil souvislosti.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od jamesgsf »

Souhlasil 20c staci když vemu 5000 s 20c tak je to 5x20 to je 100A teoreticky i když to je opravdu teoretická rovina u čínských baterek myslím ze dostačující. Je to taky o ceně.
Naposledy upravil(a) jamesgsf dne ned 21.09.2014 17:04, celkem upraveno 1 x.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“