Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#796 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:Teď jsem pořídil tu novou baterku s tím zobrazovačem nabití.
Doufám že na tom bude kvalitou lépe jak ta stará.
Ta je tragická.

já raději pořídil úplně standardní LiPa, byly levnější, s lepšími parametry a v celkem osvědčené a ověřené kvalitě ... poté co jsem viděl po rozlousknutí té jinak z venčí elegantní skořápky, jsem si na další baterku od nich netroufl. Nejen že je s ohledem na parametry drahá, ale evidentně spoléhali (alespoň dřív) na to, že když ty brýle prd žerou, tak tam mohou dát tu nejhorší houbu. Jen jsem si na to naletoval tenké kablíky a přismrštil destičku s "růžky", aby mi to drželo hezky v brejlích :)
Přílohy
IMG_5008.jpg
IMG_5007.jpg
Zeek

#797 Příspěvek od Zeek »

Jupí...dorazili fatshark dom2 :) jen jsem si po rozbalení uvědomil...že to nemám čím nabíjet... udávaj tam v návodu nabíjet max 1A a 7,4V...což mě přivedlo k tomu že stejně potřebuju koupit nabíječku na články do drona (250)...poradíte za rozumné peníze co koupit abych mohl nabíjet vše?
JohnP

#798 Příspěvek od JohnP »

Zeek píše:Jupí...dorazili fatshark dom2 :) jen jsem si po rozbalení uvědomil...že to nemám čím nabíjet... udávaj tam v návodu nabíjet max 1A a 7,4V...což mě přivedlo k tomu že stejně potřebuju koupit nabíječku na články do drona (250)...poradíte za rozumné peníze co koupit abych mohl nabíjet vše?

Já mám equilibrium 3.5 . Přijde mi fajn, umí toho mraky, a lze k tomu koupit různé koncovky.
Ty brýle, jsou domin. v2 a hd2 , ty máš které ? ,-)

Já objednal před pár dny V2
Zeek

#799 Příspěvek od Zeek »

To samé co ty...tedy V2 ;-)
JohnP

#800 Příspěvek od JohnP »

Zeek píše:To samé co ty...tedy V2 ;-)

Já je ještě nemám ,-)
tomashr

#801 Příspěvek od tomashr »

Zeek píše:Jupí...dorazili fatshark dom2 :) jen jsem si po rozbalení uvědomil...že to nemám čím nabíjet... udávaj tam v návodu nabíjet max 1A a 7,4V...což mě přivedlo k tomu že stejně potřebuju koupit nabíječku na články do drona (250)...poradíte za rozumné peníze co koupit abych mohl nabíjet vše?

Na 250 vystačíš i s nabíječem "velikostní třídy" 50W, něco jako http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html . K tomu na doma nějaký jednoduchý 12V zdroj (integrovaná řešení se zdrojem 220V bych spíš neradil.

Zcela na okraj, podle podpisu jsi také z Prahy, kdybys měl zájem, tak budu levně prodávat nevyužitou Jamaru X3 (v podstatě "značkovější provedení" výše uvedeného, případně pošli SZ.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od Dejfak »

Tak ta baterie vypadá úplně jinak o proti té staré.
Uvidíš zítra Jindro.
Vybalancová perfektně.
Balančák se dá shovat a kablík je krásně poddajný jak žížala. :D
Mám z ní radost, kvalitou je to úplně jinde.
Tak uvidíme co vydrží.
Přílohy
image.jpeg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od Ancistrus01 »

WoW!
Ta vypadá luxusně.
Tao chytrá technologie na bateriích je naprosto super. Nevím jestli má i tato FatShark baterie například samovybíjení při storagy, samo balancování atd.. Každopádně i indikátor stavu nabití je perfektní :)
Úplně nesnáším situaci když jdu létat a v první minutě mě začnou pípat brýle! :-(
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od Dejfak »

Ta origo malá byla fakt tragická.
Už jako nová byla tězce nevybalancovaná a jeden článek byl tak měký že padal o 50% oproti duhému
Musel jsem to pořád dobíjet i během létání.
Tato vypadá lépe.
Ale uvidíme co po několka nabitích.
Nevýhoda je, že je opravdu drahá.
Líbil se mi ten indikátor a kapacita.
Hlavně když mám FacePlate
Nejdřív jsem chtěl použít 2s myslím od Foxy, ty ten indikátor mají také.
Ale jsou hrozně dlouhé, musel bych ji rozebrat a předělat.
Ukutit držáček na popruh atd...
Když jsem si to spočítal, tak ta origo vyšla o 360,- dráž.
Tak mi ji jako dones mikuláš :lol:
Zase z toho mám radost, pokaždé když to vemu do ruky.
Tak snad to bude dobré.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#805 Příspěvek od jindraj »

Dejfak píše:Ta origo malá byla fakt tragická.
Už jako nová byla tězce nevybalancovaná a jeden článek byl tak měký že padal o 50% oproti duhému
Musel jsem to pořád dobíjet i během létání.

no přesně na tohle jsem s tou původní 2x spadnul ... normálně mě jeden článek odpochodovával za letu tak že brýle 2x píply a buch ... černo. ... pak jsem dobíjel třeba jen 200mAh ... peklo

tak jsem zvědav jak vypadá ta nová ... si ji zítra prohlídnu :)
holmer83

#806 Příspěvek od holmer83 »

Mám taky jednu tu starou baterku u Doms V2 a už od začátku se sice vybíjí všechny články souměrně, ale nikdy jsem do ní nedostal více než 400mah. Nakonec jsem to vyřešil tak, že mám někde v kapsy danou Zippy 2S 2,2Ah od ní tenkej napájecí kabel do brýlí a na tu jedu celej den :) Není to sice vrchol ergonomie, ale pro mě ideální řešení.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
JohnP

#807 Příspěvek od JohnP »

holmer83 píše:Mám taky jednu tu starou baterku u Doms V2 a už od začátku se sice vybíjí všechny články souměrně, ale nikdy jsem do ní nedostal více než 400mah. Nakonec jsem to vyřešil tak, že mám někde v kapsy danou Zippy 2S 2,2Ah od ní tenkej napájecí kabel do brýlí a na tu jedu celej den :) Není to sice vrchol ergonomie, ale pro mě ideální řešení.

Plánuju to stejně :-)
tomashr

#808 Příspěvek od tomashr »

Ancistrus01 píše:WoW!
Ta vypadá luxusně.
Tao chytrá technologie na bateriích je naprosto super. Nevím jestli má i tato FatShark baterie například samovybíjení při storagy, samo balancování atd.. Každopádně i indikátor stavu nabití je perfektní :)

Fajn to je, ovšem jen dokud to funguje :-( Viz známé aféry s Robbe LiXXX do Futab 8FG a 14SG :cry: Osobně si myslím, že u technologie určené pro uživatele, kteří prakticky bez výjimky stejně musí mít modelářský LiXXX nabíječ, je vhodnější vytažení balančního konektoru a nabíjení s využitím inteligence nabíječe.
tomashr

#809 Příspěvek od tomashr »

Tak jsem se rozhodl a objednal Attitude V3, dnes dorazily.
Opravdu je třeba zapomenout na staré verze, je to překopané v podstatě do podoby Dominator V2. Přijímač je modulární, záměnný s dominatorem, v ceně dostanete 40ch 5.8GHz s race band. Nemám tu jiné brýle pro srovnání, ale co si vybavuji, tak mi to opravdu přijde jako Dominator, jak koneckonců potvrzují i specifikace. Každopádně jsem si je pro své oči sladil během pár sekund a to přitom patřím k lidem, kteří s brýlemi mívají potíže - to je slibné.

Jediná nepříjemnost (bohužel se ale nedá mluvit o překvapení) je baterka - s prominutím bullshit. Rozbalancovaná už od dodání, právě se s ní trápí iCharger. Snad se ji podaří srovnat aby fungovala spolehlivě, že bude mít menší kapacitu, než by bylo záhodno bych ještě zkousl, ale aspoň při té menší kapacitě by chodit mohla. Nicméně tohle je ostuda, dodaná baterka je skutečně velmi blízko bodu, kdy by se dalo mluvit vyloženě o nefunkčnosti :-( A podle předchozích příspěvků to není náhoda.
ST
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od ST »

To je ta černá? Nebo už ta novější s tim indikátorem?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“