Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#796 Příspěvek od MartinMartin »

Jinak těch 7 ciklů je opravdu málo. Na neupraveném nabíječi vydrží baterky tak něco kolem 4 měsíců kdy je letová doba pod 5min a jsou v pr..li a to létám tak akorátně ne ani moc ale ne ani málo jinak už mám ojednané baterky Turnigy 160mA 30C nabýjecí proud mají uvedený 10C což je pěkná blbost to nemůžou v pohodě snášet to je nabýjecí proud 1,6A ale skoušet to na profi nabýječce nebudu bude je dál nabýjet nabýječem celectra a ještš upraveným na malí proud a pak můžu poreferovat jak jsou na tom když je sjedu na profi nabýječce po čtvrt roce atd..
VláďaW

#797 Příspěvek od VláďaW »

Martine díky za odpověď. Ještě prosím na jaký příkon jsi použil odpory?
Mini Titan E325S ARFTF, Blade 130X, Blade mCPx, Blade nano CPX, Blade mSR X, DX8
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#798 Příspěvek od MartinMartin »

tak to ti opravdu přesně neřeknu prostě prach obyčejné malé odpory a pokud by se prodavač ptal tak řekni že tam teče proud 300mA ale v těch malích hodnotách toho na výběr moc není to jsem oprvdu neřešil
Tondapirko

DUREMAX

#799 Příspěvek od Tondapirko »

Koupil jsem teď baterky DUREMAX 155mAh 15C - tak ty by mohly nabíjení eflite nabíječkou vydržet. Jedna vyjde jen asi na 230Kč a zdá se mi, že lepší parametry jsou na výkonu Blejda vidět. Trochu je problém nacpat lipolku do držáku Blejda, ale jde to - musí se sundat samolepka s nápisem!
ASW 28, Graupner elektro junior, Blade MCX, Blade MSR
vejfuk

#800 Příspěvek od vejfuk »

MartinMartin: nabíjet je ve vyjmenovanych slovech..?
Nic ve zlym...
marman
Kontaktovat uživatele:

#801 Příspěvek od marman »

Já zkusil Extreme 150 mAh 15C. První dojem z provozu lepší než u Eflite, ale první kus se poroučel po cca. 10 cyklech :-( Ještě mám další dva kousky nejeté, u nich si už dělám "hrábě" na lístek, abych věděl, kolik přesně mi vydrží, pokud ta první nebyla náhodou vadná...
O výsledku provozu budu informovat.
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od MartinMartin »

Omluvte mě za chyby mám trochu problémi s pravopisem :oops:
jinak jednu duremax 155mA 15C mám taky a bohužel taktéž není stavěná na proud 300mA je totiž ještě o něco horší než origo e-flite nabíjí se na takových 120mA už jako nová takže jen keci a tvrdá taky moc není baterky testuji na nabíječi Schulze takže mám trochu přehled a sem tam nějakou sjedu jinak nabíjím na upravené e-flite teď se mi všechny baterie nabíjí +- na nějakých 80mA samozřejmě jsem je nabájel pár měsíců i neupraveným nabíječem doba letu jak jsem psal kolem 5min spíš ale míň.
Uvidí se jak se budou chovat ty Turnigy 160mA když se budou od začátku nabijet šetrně.
romko1

#803 Příspěvek od romko1 »

Konecne dorazili kabliky na baterky. Takze som nabijal origo E-flite baterky 120mAh 14C s Accucel-6. Nastavil som nab.prud 0.1A (necele 1C) a za cca. 30 minut bateria nabita na 4.2V...
Setovu uz nebudem pouzivat...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
flee

#804 Příspěvek od flee »

romko1 píše:Konecne dorazili kabliky na baterky. Takze som nabijal origo E-flite baterky 120mAh 14C s Accucel-6. Nastavil som nab.prud 0.1A (necele 1C) a za cca. 30 minut bateria nabita na 4.2V...

A jak jsi vůbec s nabíječkou spokojen ? Mám zatím mSR a chtěl bych si koupit heli 450, do budoucna možná něco většího. Bohužel se v nabíječkách ani v elektrotechnice nevyznám, přijde mi i možnost to nabíjet normální nabíječkou lepší než upravovat originální e-flite.
romko1

#805 Příspěvek od romko1 »

flee píše:
romko1 píše:Konecne dorazili kabliky na baterky. Takze som nabijal origo E-flite baterky 120mAh 14C s Accucel-6. Nastavil som nab.prud 0.1A (necele 1C) a za cca. 30 minut bateria nabita na 4.2V...

A jak jsi vůbec s nabíječkou spokojen ? Mám zatím mSR a chtěl bych si koupit heli 450, do budoucna možná něco většího. Bohužel se v nabíječkách ani v elektrotechnice nevyznám, přijde mi i možnost to nabíjet normální nabíječkou lepší než upravovat originální e-flite.

Mam len Accucel-6 (5A max.) a som s nou spokojny...na moje hobby (modelarcinu) uplne postacujuca...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
demolátor

#806 Příspěvek od demolátor »

Zdravím, bladu msr se moc nechce dělat levou zatáčku(pokud vím tak je to tím, že při otáčení se vrtulníčku kolem své osy pomáhá zadní vrtulce servo pro let dopředný a dozadný, a u levé zatáčky zrovna servo ubírá let dopředu). Tím párem se vrtulníčku nechce dělat pěkná táhlá levá klopená zatáčka.Doma to ani nevadí ale venku vrtulníček letí do levé zatáčky jak šnek.
Mám pravdu??? :roll:
Jak se to řeší???
Na videu od e-flite to dělá obě zatáčky nádherně plynule a ostře. 8O
Mockrát díky za poučení neznalého. 8)
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od MartinMartin »

demolátor píše:Zdravím, bladu msr se moc nechce dělat levou zatáčku(pokud vím tak je to tím, že při otáčení se vrtulníčku kolem své osy pomáhá zadní vrtulce servo pro let dopředný a dozadný, a u levé zatáčky zrovna servo ubírá let dopředu). Tím párem se vrtulníčku nechce dělat pěkná táhlá levá klopená zatáčka.Doma to ani nevadí ale venku vrtulníček letí do levé zatáčky jak šnek.
Mám pravdu??? :roll:
Jak se to řeší???
Na videu od e-flite to dělá obě zatáčky nádherně plynule a ostře. 8O
Mockrát díky za poučení neznalého. 8)

tak pokud máš počítačové radio DX6i nebo DX7 není problém to nastavit mixi pokud jiné rádia tak se smiř s tím že to prostě tak je a že to tak lítá
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#808 Příspěvek od MartinMartin »

flee píše:

Tak accucel-6 vlastním také a jsem s ní plně spokojen na 450 ti bohatě stačí jelikož se tam létá na 2200mA 3S a ty používám v akrobatech jinak ale na nabíjení článků do mSR není moc vhodná jelikož neumí nabíjet 1S lipo takže se musí nabíjet více baterek naráz což není pro ně dobré jelikož niky nebudou přesně stejně vybité takže se budou rozcházet čím dál víc jelikož nabíječ bude silnější přebíjet a NIČIT!!! jedině udělat napojení na balancovací konektor což je zbytečně složité a vyjde to nastejno jako upravený nabíječ jen by bylo vydět na displeji jak jsou na tom což zjišťuji na nabíječi schulze kterí umí i 1S lipo
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#809 Příspěvek od Lukash »

Odkdy neumí accucel nabíjet 1S???
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od AdamProg »

Jasne ze umi :)
Sice sem uz Accucel 6 prodal, ale nabijel sem sni 1s do EasyCopter V6.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“