Odpovědi na začátečnické otázky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
prikrylm

Re: Odpovědi na začátečnické otázky

#781 Příspěvek od prikrylm »

Toto? =>
Přílohy
bind.png
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Karel1

#782 Příspěvek od Karel1 »

Děkuju moc, super.
Karel1

#783 Příspěvek od Karel1 »

Mohu se ještě zeptat kam co zapojit.Model má jen směrovku ta ovládá i natáčení předního kolečka a dvě kridelka. Phrehazuji to sem tam a nedaří se mi
BoBik_CZ

#784 Příspěvek od BoBik_CZ »

Jednoduše řečeno musíš každé servo zapojit do správného kanálu (výstupu) přijímače. Neznám Tvůj vysílač, ale předpokládám že je šablonový. Takže pokud vytvoříš nový model a nehrabeš se v přiřazení kanálů, tak by měl vše posílat na správné kanály. Tedy směrovku na směrovku, křidélka na křidélka atd.

Trošku mi nesedí Tvůj popis, že model má jen směrovku a křidélka. To nemá výškovku? Dále píšeš, že má příďový podvozek. Takže větroň to asi nebude, že? Tak nejspíš i motor.

Uvědom si prosím, že kvalita odpovědi může být jen taková, jako je kvalita dotazu. Zkus tedy prosím napsat jaký máš model a co přesně nefunguje. Popis "nedaří se mi" opravdu nevystihuje podstatu problému. Zkus to řeba nafotit nebo natočit video. Na tom už by se dalo stavět.
Wormsnake

#785 Příspěvek od Wormsnake »

Jak píše kolega výše popiš lépe problém dostaneš třesnou odpověď.

Skus odpojit vše a vrť kniplem směrovky a přepojuj směrovku kanál po kanálu až se chytne. Zkontroluj správný směr reakce.
Opakuj postup pro další kormidla.
Poslední motor, velmi doporučuji sundat vrtuli!!! Aby tě náhodou neposekala nebo se nepoškodila...

Vrtuli pak vrať dávej bacha na orientaci a tah s správným směrem...
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Karel1

#786 Příspěvek od Karel1 »

Omlouvám se za špatný popis.Model je Typhoon od air tech,je přiložen návod bez popisu. Přijímač
E-Fly art tech i vysílač.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#787 Příspěvek od DAF »

Já ti doporučím, abys doplnil do profilu místo, kde se pohybuješ a pak požádej, aby se ti ozval někdo z okolí a ten ti osobně poradí co a jak, zkontroluje zapojení a seřízení a případně ti model zalétne a naučí tě základům řízení. Takhle se budeš trápit třeba celý rok a výsledek bude nejasný.
P.S. Pokud budeš bydliště opravdu doplňovat, tak opravdu nejlépe do profilu, ne sem do příspěvku. Při příštím dotazu tahle informace zapadne a nikdo už jí hledat nebude a kolotoč se bude znovu opakovat.
Naposledy upravil(a) DAF dne čtv 04.02.2021 12:43, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
BoBik_CZ

#788 Příspěvek od BoBik_CZ »

Prosímtě, já na Tebe fakt nechci být zlý, ale co si myslíš, že Ti máme na základě Tvé poslední odpovědi poradit?

Navíc mi Google nenšel žádnou firmu Air tech. Našel mi buď Airtek hobbies nebo Art-Tech.

Ale na základě Tvého předchozího popisu bych si i tipnul, že se jedná o tohle: http://www.rc-m.cz/detail/rc-letadlo-ar ... c-letadla/

Mám pravdu?

Jestli ano, pak bych být Tebou věnoval značnou pozornost jedné větě v popisu modelu. Konkrétně mám na mysli tohle: "Model je určený pro pokročilejší a zkušené piloty"

Jsi si jistý, že splňuješ definici pokročilejšího a zkušeného pilota? Skoro se mi chce říct "buď rád, že to nedokážeš zapojit". :(
BoBik_CZ

#789 Příspěvek od BoBik_CZ »

Wormsnake píše:Poslední motor, velmi doporučuji sundat vrtuli!!! Aby tě náhodou neposekala nebo se nepoškodila...

Vrtuli pak vrať dávej bacha na orientaci a tah s správným směrem...

Ono to skoro vypadá, že to vrtuli nemá. :lol:

Prostě ideální letadlo na modelářské začátky. :roll:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#790 Příspěvek od DAF »

Jestli sis skutečně pořídil do začátku Eurofightera, tak opravdu potěš koště! Sorry, ale typický omyl začátečníků - "dyk je to přece řízený!". Zkus se porozhlédnout po něčem, co létá lépe samo, než když to někdo řídí. Až to zvládneš, opravdu zvládneš!, vyndej ze skříně tohle a bojuj.
Hitec Aurora 9X
dratek

#791 Příspěvek od dratek »

Občas s kolegou DAFEM nesouhlasím ale tentokrát naprosto jednoznačně souhlasím.Pokud jsi rozhodnutý že do toho půjdeš sám bez zkušeného kolegy tak rovnou odepiš 4000Kč protože to dozajista pohřbíš. Taky jsem nažhavený na tyhle éra ale dodnes si netroufám ho koupit a to jsem postavil už docela dost EDF poletovadel z EPP ale cena všech dohromady bylo jich cca 10 nedosahovala ani ty 4000Kč co jsi dal ty za 1 Moje 1.EDF bylo s kartonu a naučilo mně to trochu udržet to ve vzduchu takže chceš li EDF bez základu s nějakou samoletkou tak začni s kartonem samovýrobou,je to laciné, rychle hotové a nemusíš se bát s tím praštit
DAF
Kontaktovat uživatele:

#792 Příspěvek od DAF »

dratek píše:... Moje 1.EDF bylo s kartonu a naučilo mně to trochu udržet to ve vzduchu takže chceš li EDF bez základu s nějakou samoletkou tak začni s kartonem samovýrobou,je to laciné, rychle hotové a nemusíš se bát s tím praštit

Pokud ještě nic nestavěl, byl bych pro ARF set. Nebo něco podle osvědčeného plánu a raději s dohledem. Ale aby se pustil do výroby bublin bez jakéhokoliv základu - technika na zpracování materiálu, znalost technologie zpracování ad., to by také nemuselo dopadnout dobře. Ale pravda, že vlastnoručně vyrobených věcí si, aspoň dle mých zkušeností, člověk váží víc, než těch jenom koupených.
Hitec Aurora 9X
Karel1

#793 Příspěvek od Karel1 »

Přátelé já si to nekoupil nejsem blázen. Byl to dárek.Jen jsem to postavil a vystavím.Mám malou rtf Cessnu z EPP a učím se a jednou třeba přijde den kdy to vyzkouším.Kazdopadne děkuji za všechny rady které jsem dostal a ještě dostanu. Člověk se musí pořád učit. Děkuji a všem pěkný víkend.
dratek

#794 Příspěvek od dratek »

No vida Karle1 stačilo to napsat hned popořadě a bylo to vyřešeno rychleji. Takže až dozraje doba dej vědět jak jsi dopadl
Karel1

#795 Příspěvek od Karel1 »

Ano ještě jednou se omlouvám všem, mohl jsem to napsat hned. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“