Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
buki

Re: Blade MCPX

#766 Příspěvek od buki »

baui píše:buki, ted jsem se konecne dostal k nejakym poctum na readyheli kalkulacce. Ten 8T pastorek se ti tam podle me nevyplati.

Kdyz pocitam s 11000kV motorem s 85%ucinnosti (podle me optimismus u tehle velikosti), 65T hlavnim kolem a 9T pastorkem, dostanu z toho nasledujici:
.

Já mám kV 13500, teda alespoň to tam píšou. Jinak mě regl vypíná na baterky a né pozvolně ubírá. Ještě to musím zkusit nastavit.
buki

#767 Příspěvek od buki »

baui píše:
becin75 píše:

Chybami a zlozvyky bylo mysleno primarne to, ze musis resit nedokonalosti v pilotazi a pracovat proti mcpx, coz se ti uz treba u velikosti 450 nestane.

Jen se optám, co je řešení nedokonalosti v pilotáži a práce proti mcpx? Nemyslím to nějak špatně, ale fakt nevím co tím myslíš.A docela by mě to fakt zajímalo.Dík
baui

#768 Příspěvek od baui »

buki píše:Já mám kV 13500, teda alespoň to tam píšou. Jinak mě regl vypíná na baterky a né pozvolně ubírá. Ještě to musím zkusit nastavit.

Aha, to mas pak pravdu, neuvedomil jsem si, ze mas tocivejsi motor :wink:

buki píše:Jen se optám, co je řešení nedokonalosti v pilotáži a práce proti mcpx? Nemyslím to nějak špatně, ale fakt nevím co tím myslíš.A docela by mě to fakt zajímalo.Dík

Jde o to, ze mcpx je porad submikro helina se vsemi mouchami. Ma prakticky nulovou setrvacnost, cimz ti eliminuje cas, kdy se skutecne ucis reagovat na vznikle situace. Je to takove bud litas, nebo bouras, ale mezi tim uz neni cas na uceni. Tim nerika, ze neni perfektni na trenink. Naucis se orientace, litat treba kruhy, osmicky a podobne. Vtip je v tom, ze se je nenaucis litat hezky, protoze chyby nevidis. Tohle se pak ucis nanovo, misto abys hned videl, ze tady utikas ze smeru a tamhle padas z osmicky po vrtuli.
Ja ho sam pouzivam jako rozsireni simulatoru, protoze me pady neboli (mimo me evidentni zaliby ve sperkovani do zariveho lesku :D). Ale rozhodne ho neberu jako nahradu simu a uz vubec ne jako primarni nastroj k uceni. Je to sice slozita, ale porad, hracka.
mCPx te ke vsemu nauci padat bez rizika a po dlouhe se ti to na vetsim kousku casem vymsti, az mozek prepne do navykleho padaciho rezimu.
Tom
buki

#769 Příspěvek od buki »

[/quote]
Jde o to, ze mcpx je porad submikro helina se vsemi mouchami. Ma prakticky nulovou setrvacnost, cimz ti eliminuje cas, kdy se skutecne ucis reagovat na vznikle situace. Je to takove bud litas, nebo bouras, ale mezi tim uz neni cas na uceni. Tim nerika, ze neni perfektni na trenink. Naucis se orientace, litat treba kruhy, osmicky a podobne. Vtip je v tom, ze se je nenaucis litat hezky, protoze chyby nevidis. Tohle se pak ucis nanovo, misto abys hned videl, ze tady utikas ze smeru a tamhle padas z osmicky po vrtuli.
Ja ho sam pouzivam jako rozsireni simulatoru, protoze me pady neboli (mimo me evidentni zaliby ve sperkovani do zariveho lesku :D). Ale rozhodne ho neberu jako nahradu simu a uz vubec ne jako primarni nastroj k uceni. Je to sice slozita, ale porad, hracka.
mCPx te ke vsemu nauci padat bez rizika a po dlouhe se ti to na vetsim kousku casem vymsti, az mozek prepne do navykleho padaciho rezimu.[/quote]
Logiku to co píšeš má.S těma nervama s velkou na začátku to jsem již psal,že je to rozdíl.Známej začal s tímto prckem,předtím s ničím nelítal, ani s erama a pak velkou uřídil v pohodě.Mě osobně moc nešly couvačky v invertu,vždy jen zatáčka a pak jsem to hned otáčel, ale s tímhle sem to krásně natrénoval a s velkým to dnes dám jako nic.
baui

#770 Příspěvek od baui »

Hura, prvni problem se stridakem :? Byl jsem si pres obed zablbnout na parkovisti a pri druhe baterce mi po zapojeni baterky motor jen poskocil a chcipl. Zkusim znovu - to same. Na treti zapojeni se rozjel v klidu. Dalsi baterka a cela hra se opakuje.
Podezrivam zatim spatny kontakt signaloveho dratu od prevodniku, tak snad to nebude nic vaznejsiho.
Tom
buki

#771 Příspěvek od buki »

baui píše:Hura, prvni problem se stridakem :? Byl jsem si pres obed zablbnout na parkovisti a pri druhe baterce mi po zapojeni baterky motor jen poskocil a chcipl. Zkusim znovu - to same. Na treti zapojeni se rozjel v klidu. Dalsi baterka a cela hra se opakuje.
Podezrivam zatim spatny kontakt signaloveho dratu od prevodniku, tak snad to nebude nic vaznejsiho.

Mě se dráty od převodníku za letu uklepaly, tak jsem je připájel normální trafopájkou.Jinak jsem zjistil, že pokud jsem měl regl přilepený k desce oboustrankou po celé ploše, tak se mi asi hřál a vypínal motor.Po předělání je pohoda.Už se mi to ani jednou nestalo, že by vypnul dříve, než dojdou baterky.
seltino

#772 Příspěvek od seltino »

tak už mám objednáno na konverzi. motor,regl a steeve konverter co má buki. Dá se koupit někde u nás ten pastorek, nebo musím koupit taky ze zahraničí?
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
buki

#773 Příspěvek od buki »

seltino píše:tak už mám objednáno na konverzi. motor,regl a steeve konverter co má buki. Dá se koupit někde u nás ten pastorek, nebo musím koupit taky ze zahraničí?

9 pastorek jsem použil z modeláckého serva co se dělala Tesla Kolín.Modul vypadá na 03 a díra je 1,5.
Stačí kápnout zelený Loctite. Jde hladce a zuby to nebrousí.
baui

#774 Příspěvek od baui »

Devítky mám doma ještě dvě, modul .3 a díra na 1.5mm.
Tom
seltino

#775 Příspěvek od seltino »

super, to bychom se mohli baui zase nějak domluvit :)
škoda že mě to nenapadlo dříve, mohl jsem se k tobě stavit, jel jsme v neděli přes brno, když jsem jel z EXFC
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
baui

#776 Příspěvek od baui »

Jop, to určitě můžeme, za nějaké to drobné výpalné 8) Ale budeš muset počkat na prostředek příštího týdne, zítra v noci mizím z republiky.
Původní plán na dnešek byl spravit to mCPx a otestit, ale nějak se do toho přimíchalo bezvětří, 25 stupňů, podvečer se západem sluníčka a minikokos....tak zase nic :roll:
Tom
seltino

#777 Příspěvek od seltino »

v poho nespěchá to, stejně nějakou dobu potrvá, než mi dojdou ty krámy na přestavbu... Tak se pak ozvi, nějak to vymyslíme :)

nevíte co se stalo s rakonheli? chtěl jsme si koupit další RKH kousky na prcka a stránky už několik dní nechtějí najet :(
Tsisters

#778 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj,chci se jen zeptat.Mám mCP X cca týden a nějak se mi postupně začíná rozkládat jako mrtvola na sluníčku.Něco jsem různě pořešil,ale dnesta mi vypadla ocasní tyčka z úchytu v těle vrťase,vypadá to že tam je jen tak nasunutá.Řešil jste to někdo nějakou inovací?Lepit se mi to zrovna moc nechce,bo jak bych ji náhodou někdy zlomil tak nevím jak bych ji pak odvrtával.
Přeji všen hezký večer :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
seltino

#779 Příspěvek od seltino »

Ahoj já vypadávání ocasu řešil tak, že jsem tam zasunul malý klínek z dřevěného párátka a byl z vypadáváním ocasu konec. Po čase se mi ovšem díra zvětšila, takže to mám vyřešené teď, že mám ocasní tyčku na straně kterou zasouvám do rámu oblepenou pruhlednou lepící páskou. Ocas mi drží a ani se mi nelámě, protože v místě kde je nejvíce namáhán je oblepen tou páskou..

Je to sice taková prasečina co nemá s modelařinou co dočinění, ale u mě to zafungovalo, od té doby co jsme to oblepil jsem ocas nezlomil ani mi nevypadnul...
Tsisters

#780 Příspěvek od Tsisters »

Supr taky řešení,jsem už myslel že celý ocas vynením za novou uhlíkovou tyčku,kterou upravím,tak jen dám trošku izolepy :-).Teď mi nejvíc vadí,že jak trošku víc zablbnu a popáčkuju,tak jdu rovnou k zemi,doufám že to bude slabou kapacitou baterky
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“