Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
zubbik

Nereagující 3GX

#766 Příspěvek od zubbik »

Ahoj, po třech letech od svého posledního příspěvku jsem se rozhodl vložit další. :)

Pořídil jsem si T-Rex 550e 3Gx. Provedl jsem první zálet, resp. vis. V pořádku jsem přistál a rozhodl se poladit nějaké nastavení. To jsem provedl večer, šlo hlavně o úpravy ve vysílači. Druhý den jsem chtěl vyzkoušet nová nastavení, zapnu heli a 3GX nic. Ani ťuk, pouze na příjmači se rozsvítila červená dioda. Zkoušel jsem kde co a nic. Potom jsem se někde tady dočetl, že vyndal všechny kablíky a pak to šlo. Odpojil jsem tedy z 3GX všechna serva, příjmač i napájení, znovu vše zapojil zpět a hle - najednou to šlo.

Měl jsem samozřejmě radost, že to jde, ale nejsem z toho vůbec nadšený, že se tohle stalo. Co když se to stane příště? Nemůže se to stát za letu? Čím to může být způsobeno? Děje se to ještě nekomu?
=zubbik=
raging

Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

#767 Příspěvek od raging »

3GX neměl zřejmě signál;ikdyž je připojen k napájení,tak bez signálu z příjmače ani neblikne.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#768 Příspěvek od OPR »

Takže je tohle o přijimači. Spektrum?
zubbik

#769 Příspěvek od zubbik »

raging píše:3GX neměl zřejmě signál;ikdyž je připojen k napájení,tak bez signálu z příjmače ani neblikne.

Mám Futabu 12Z a příjmač Futaba R617FS, obojí je určitě v pořádku. Připojoval jsem tam na zkoušení extra napájení přímo do 3GX místo regulátoru a teď už nevím, jestli jsem někde neudělal chybu a omylem to nezapnul bez vysílače. Při tom různém přepojování a zkoušení se to možná i mohlo stát. Považuji to za chybu okamžiku a doufám, že se to už nestane. :)
=zubbik=
zubbik

#770 Příspěvek od zubbik »

Ještě jsem nad tím přemýšlel a asi už vím, kde byla chyba. Zapnul jsem vysílač, ale v módu, kdy se nevysílá signál. Udělal jsem pár nastavení a rozhodl se to neplánovaně vyzkoušet. Popadl jsem heli a vysílač, který zůstal zapnutý, vyšel s tím na zahradu, že to zkusím a nic. Zapomněl jsem pravděpodobně na to, že jsem vysílač pustil jen do nastavovacího módu. Tím, jak jsem všechno odpojil a zapojil, vypnul jsem a zapnul i vysílač a tím se vše spravilo. Toto je nejpravděpodobnější varianta. A já jsem už klidnější, že mi nezlobí 3GX...
=zubbik=
raging

#771 Příspěvek od raging »

Byl evidentně bez signálu,pokud u RX u Futaby svítila červená,pak je to jasné.... :!:
OPR
Kontaktovat uživatele:

#772 Příspěvek od OPR »

zubbik píše:Ještě jsem nad tím přemýšlel a asi už vím, kde byla chyba. Zapnul jsem vysílač, ale v módu, kdy se nevysílá signál. Udělal jsem pár nastavení a rozhodl se to neplánovaně vyzkoušet. Popadl jsem heli a vysílač, který zůstal zapnutý, vyšel s tím na zahradu, že to zkusím a nic. Zapomněl jsem pravděpodobně na to, že jsem vysílač pustil jen do nastavovacího módu. Tím, jak jsem všechno odpojil a zapojil, vypnul jsem a zapnul i vysílač a tím se vše spravilo. Toto je nejpravděpodobnější varianta. A já jsem už klidnější, že mi nezlobí 3GX...

Tak tuhle závadu znám také. A víte co je nejhorší? Že se občas opakuje :lol:

Taky mám ještě jeden problém. ZApnu napájení paluby přez přijimačovku, počkám až se vše načte a zkalibruje. Popadnu heli a jdu s ní na plac. Cvaknu hold .... a ono nic. Přitom serva jedou vše OK jen nejde roztočit rotor. Všechno špatně, zpátkyn a stromy. Ono by to ještě chtělo připojit pohonnou sadu. A jak ve mne vždycky hrkne ce se děje .... :lol:
zubbik

#773 Příspěvek od zubbik »

OPR píše:Tak tuhle závadu znám také. A víte co je nejhorší? Že se občas opakuje :lol:

No mě se to ještě nestalo. Proto mi to nedocvaklo, i když příjmač svítil červeně. A to, že 3GX bez signálu vůbec nereaguje, jsem nevěděl. Až se mi to stane příště, hned budu vědět, na čem jsem. :)
=zubbik=
saint21

#774 Příspěvek od saint21 »

Ahoj lidi prosím o pomoc. Dneska si vrtulník rozmyslel, že spáchá sebevraždu. Šel na bok a třískl sebou o zem z ničeho nic to je jeden problém bohužel na rukách to nebylo. Další je to, že nemůžu kloudně seřídit 3G. Chyba není v technice,ale určitě u mne, ale už si bohužel nevím rady. Tady přikládám moje nastavení http://3g.doelauw.nl/?s=1335801870 prosím o konzultaci co mám blbě. Nejvíce mě rozčilují propady vrtulníku při letu. Z křivky plynu jsem si hrál, ale to nepomohlo teď ji mám 90-85-80-90-100 idle1 pitch je přímá na idle1. Postě se mně občas stane, že vrtulník se propadne tak o 40cm k zemi já musím zarvat za kolektiv a dostat ho zpět a pak to tancuje. Výkon se neztrácí. Pak je další věc, že se mi to při startu na zemi furt nějak mrská, ať upravuji swashplate return speed nebo ne teď je to s tím nastavením asi nejlepší, ale není to furt ono i přes stažení hodnot vrtulník na zemi blbne. Hlavně to tlačí nahoru aile servo to jsem vypozoroval, jde nahoru podstatně víc a více kompenzuje jako ostatní. Vše děkuj za odpověď.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
raging

#775 Příspěvek od raging »

Vrať tam tovární nastavení na 500,poťáky ail,elev dej na 11 hod. a znovu pořádně projeď dle manuálu nastavení DIR.
saint21

#776 Příspěvek od saint21 »

Poťáky na 11 hodinách mám, a nastavení dir než jsem šel lítat jsem kontroloval a snad je dobře akorát to tovární nastavení tam není. Je jeden fakt a to že než jsem, šel lítat tak poťáky byli na 12 hodinách a já jsem začal prvně drbat do nastavení přes PC než na poťáky a pak jsem to rozhodil asi celý.
DX9
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#777 Příspěvek od Fenius »

Pred niekoľkými mesiacmi som tu písal o probléme s piruetami a interakciami cykliky. Tento víkend som oprášil t-rexa a čo to na 3G poladil a odpoveď je jednoduchá. Príliž vysoký bell mix - pri tom úplne logicke, nie?
OPR
Kontaktovat uživatele:

#778 Příspěvek od OPR »

Dozajisté míry ano. Tedy jen do té míry, zda doopravdy onen elektronický mix dělá skutečně to co má v popisu práce. A jestli ho neovlivňuje i jiná složka/y.
Popřípadě způsob montáže.
saint21

#779 Příspěvek od saint21 »

Tak duvod sebevrazdy odhalen. Preruseni spojeni nebo spis spatny kontakt mezi 3g senzorem a jednotkou.
DX9
Junker83

#780 Příspěvek od Junker83 »

Ahoj všem,
mám takovej menší problém po aktualizaci na 3GX 2.1.Když heli obracím vzhůru nohama,tak mi heli začne klopit na stranu.Nevíte,jestli se to nastavuje někde v 3GX,aby to nedělalo?
KDS AGILE 5.5 (SPIRIT), KDS AGILE 7.2 (SPIRIT PRO) , TARANIS X9D+,Futaba T8FG
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“