Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrovo

Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)

#751 Příspěvek od petrovo »

To se mi nějak nezdá. Pokud jsi platil poštovné za sledování, tak se sleduje, kdyby tam bylo napsáno cokoliv. No sleduje - když beru něco a jde to přes Švédsko, tak zásilka mi vyběhne až je doručeno do České republiky, mimo však ani ťuk.

Ale klid. Přijde to, jen je ta nejhloupější doba na nákupy z venku. Stejně blbé je to když Čína slaví Nový rok (tuším někdy v únoru....?). To se přeprava zastaví nautrum.

Já mám zboží objednané z HobbyKing Europe, International a Banggood už měsíc a stále jen hláška, že bylo odesláno. Na cestě mám tuším 6 balíků a myslím že je v ruce budu držet někdy po Novém roce.
Naposledy upravil(a) petrovo dne stř 16.12.2015 19:24, celkem upraveno 1 x.
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od master_raa »

Moje posledni zkusenost s Ebay - dostal sem sledovaci kod - nezna ani posta Hong Kong ani CP... po skoro 3 tydnech HK odelano pred 2 dny, CP nic, pak CP zasilka odeslana do CR.

Prevni vec je, ze cinan udela objednavku, dostane kod od posty, ale ta to resi az pri svezeni a odeslani - je to stejne jak v CP. Pred tydnem sem koupil ochranne bryle, prisel mi kod, CP tracking nic a az druhy den odpoledne, az svezli a hodili do systemu.

Taktez u CP je to obcas o lidech. tracking fungoval, ale porad na ceste do CR a to sem se dival kady den. A pak najednou vypsano ze bude dorucovan a zpetne i historie asi 5-ti dnu. Proste se nato nekdo vybodl a dodatlil zpetne, nebo system nekde zdrzel data. Bohuzel mam s CP ne moc dobre zkusenosti, ale to sai bude Ostravou.

Posilat si neco postou v prosinci je sazka do loterie. Pokud to de mimo EU tak je to uplna ruska ruleta, protoze do toho vstupuje stat s dukladnymi celnimi kontrolami a rychlost celniku a deklarace CP - bohuzel vyhoda jen Prahy kde si clovek muze zajit na pobocku vse doresit relativne rychle.

Obecne bych rekl, ze bojednat neco z ciny je tak na mesic s tim, ze se obcas zadari a dorazi to i po 14-ti dnech.
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
Bojkas

#753 Příspěvek od Bojkas »

No já to právě radeji objednal ještě 26. Listopadu a 27. To číňan poslal a 4.12. uz to odletelo z číny. Doufal jsem teda, ze to tu budu mit do vánoc, ale uz s tím nepočítám, jelikož je to v hodnotě 25Euro, takze to asi zdrží ještě celní. :-( :-(

Edit: chci se zeptat, nevíte, jestli ta zásilka byla vlastně odeslaná? Čína píše, že ano, ale česká pošta má pořád jen podání zásilky. Objednal jsem si ještě něco z Holandska a tam to píše, že byla zásilka podána a další řádek, že byla odeslána do ČR. U té z Číny tam ta zmínka není.

Čína: http://fii.cz/efbmt
Holandsko: http://fii.cz/rhcmmtc
Jara11

#754 Příspěvek od Jara11 »

prosím o radu. V minulosti jsem se vždy nějak dostal na sledování. Mám přiděleno číslo : RP414451916SG
a platba byla za: Shipment: International (Registered) Air Mail 751g - 1kg $18.99
Discount:

Netušíte kde se dostat na sledování. Nemohu ani najít seznam objednávek z minulosti. Předělali něco?
Děkuju J.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od Jirka JR »

Tyhle zásilky sleduji buďto na http://www.speedpost.com.sg/index.php?q ... =TrackItem
nebo i na ČP https://www.postaonline.cz/trackandtrace/

Ale zatím tam není. Jak je to čerstvé? Někdy to pár dní trvá.
Jara11

#756 Příspěvek od Jara11 »

Od pondělka, tak uvidím. Děkuju
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
odkudkam
Kontaktovat uživatele:

#757 Příspěvek od odkudkam »

Ahoj.
objednával jšem v pátek z HK skladu a přes speedpost a také není ještě vidět sledování. Většinou po týdnu,týdnu a půl, je vidět sledování na české poště.
master_raa
Kontaktovat uživatele:

#758 Příspěvek od master_raa »

objednano letecky, deklarace 7-10 dni... kod obdrzen

realita odeslano/kod aktivni po cca 5ti dnech od obdrzeni kodu..
Taranis X9D Plus
Foto RC.CERNIK-NET.COM/CS/Gallery.html
Videa RC.CERNIK-NET.COM/CS/VideoGallery.html
PeePoTN
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od PeePoTN »

Ja som naposledy objednával prijímač z HK a na trackingu sa objavil až keď bol balíček na Slovensku a druhý deň som ho mal doma. Keď som z EU skladu objednával tak som to dal bez trackingu a stálo to nejako okolo 1,3 € poštovné namiesto dakych 11 € tuším a prišlo to v poriadku. Zatial sa mi nestalo, že by niečo neprišlo.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#760 Příspěvek od Celeron »

No mě dnes přišlo z Ebay první zboží objednaný 6.1. úplně stejně jako v EU Hobbykingu. Oboje mělo druhý den status Shiped. Jedno šlo přes půl světa a je tu dřív, než ze vzdálenosti cca 900km. :x Jedině, že to poslali přes Hawaii. :roll:
Jirka
Drondys

#761 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:No mě dnes přišlo z Ebay první zboží objednaný 6.1. úplně stejně jako v EU Hobbykingu. Oboje mělo druhý den status Shiped. Jedno šlo přes půl světa a je tu dřív, než ze vzdálenosti cca 900km. :x Jedině, že to poslali přes Hawaii.

Poštovní zásilky bez sledování mají nízkou prioritu podobně jako obyčejný dopis nebo obyčejný balík a klidně se mohou někde po cestě bůhví jak dlouho válet v nějakém překladišti pošty apod. a z pohledu pošty se v podstatě vůbec nic neděje. Pokud byly obě zásilky bez sledování pak samozřejmě záleží na štěstí, která z nich dorazí dříve a ad absurdum se může samozřejmě klidně stát i to, že obyčejná poštovní zásilka z Číny nebo třeba z Austrálie přijde dříve než obyčejná poštovní zásilka třeba ze sousedního města nebo vesnice.
tomashr

#762 Příspěvek od tomashr »

U Hobbykingu EU se dá celkem věřit, že dorazí rychle větší zásilka s poštovným 9EUR. To posílají GLS a je to tu vesměs do týdne, když má člověk kliku a dobře to vyjde z hlediska volných dnů, tak klidně i pouze 3dny, když to nevyjde, tak se to kvůli víkendům protáhne třeba někam k devíti, ale déle to skutečně nebývá prakticky nikdy, průměr je tak 5-6 dní.
U malých zásilek bez trackingu s poštovným lehce přes 1EUR to leckdy do týdne vyjde také, ale protažení někam na 10-14dní je nutno brát za normální.

U objednávky přímo z číny je to o náhodě daleko víc (myslím běžnou poštou, ne různé DHL atd.). Zažil jsem dodání za 4 dny - zjevně klika, kdy to do letadla hodili hodinu poté, co to číňan dal na poštu a nezaseklo se to ani nikde jinde, ale není výjimkou ani 30dní. Pokud se na čeká týden v číně, přijde to někam do EU, pak to týden jde do ČR, tady se to týden válí na celnici (i když to třeba pustí bez cla, tak na to razítko dát musí), tak se celkem není čemu divit...
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“