ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
pad
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#751 Příspěvek od pad »

Znovu jsem přehrál firmware, udělal všechny kalibrace (krabka, kompas, TX) a zdá se že OK.

Dá se nějak nastavit aby v acro mode byl zcela vypnut režim stabilizace? Aneb aby po naklonění koptery dopředu nedocházelo po vrácení knyplu zase ke stabilizaci koptery?

A ještě k akro .... v defaultním nastavením kopteru neotočím na záda. Předpokládám, že abych udělal přemet bude nutno upravit už nějaké "pokročilejší" nastavení?

Pro zajímavost obrázek současného stavu koptery, fotka v jiném vlákně zde na rcmanii
download/file.php?id=27481&mode=view
kombat na kopci i s motory :-)
Asek
Kontaktovat uživatele:

#752 Příspěvek od Asek »

V acro modu se to má chovat tak jak popisuješ, tedy po uvolnění kniplů zůstat v aktuální poloze (nakloněná) a přemet by neměl být problém. Měly by se uplatnit jen gyra, nikoli akcelerometry. Pokud ti to nejde, máš asi stále stabilize. Když se připojíš k mission planeru, ukazuje ti to v letových modech fakt acro?
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
pad
Kontaktovat uživatele:

#753 Příspěvek od pad »

Asek píše:... ukazuje ti to v letových modech fakt acro?

Ano, ACRO (žádný simple ani super simple mod) a je znát, že ovládání je "ostřejší"
Naposledy upravil(a) pad dne úte 03.12.2013 21:27, celkem upraveno 1 x.
kombat na kopci i s motory :-)
jirka_d

#754 Příspěvek od jirka_d »

tomashr píše:Jinak fungovat to bude, asi stejně jako 2.5.2 ze stejného zdroje, která je OK, ale množství práce k rozchození je dost velké... Docela by mě zajímalo, zda jsou informace na GLB nepravdivé (tam výslovně píší, že to je 2.6 bez kompasu atd) anebo zda jsou pravdivé a jen mi omylem poslali blbou verzi APM :(

Dneska mi dorazila z ebay taky tato verze 2.6 a je bez kompasu na desce. Kabel mám Na GPS 6 pinů, 6 vodičů, 4 jdou na konektor GPS-5pinů a 2 na 4 pinový konektor na I2C.
Zítra budu zkoušet, jestli to funguje.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#755 Příspěvek od Tyrano-cz »

Obávám se, že budeš mít to stejný jako já, i když bych ti samozřejmě přál, aby to tak nebylo. Zkus připojit desku do počítače a asi zjistíš, že tam kompas je, jen je napájen na jiném místě než je běžné. A co se týká toho konektoru, tak asi zjistíš, že na tom do GPS jsou prohozený dva vodiče Tx/Rx. Tak jsem docela zvědav.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
jirka_d

#756 Příspěvek od jirka_d »

Díky za info, alespoň vím na co se zaměřit když GPS nebude makat
Sofin

#757 Příspěvek od Sofin »

Chlapi, mohli by jste ty desky nafotit a hodit sem fotky? alespoň by se hned vidělo, jestli jsou stejné a jak je to s tím kompasem.
jirka_d

#758 Příspěvek od jirka_d »

Tady jsou fotky mé APM 2.6

[album]3388[/album]
[album]3389[/album]

Tak jsem nahrál soft a testoval. Opravdu na desce kompas není. Sice si to při otočení změní data YAW, ale zase se vrátí na původní hodnotu. Tam se něco přimíchává z akcelerometrů. Po připojení desky GPS a kompasu už to funguje jak má. Pootočením se změní i údaje na YAW a zůstanou nastavená dle otočení desky.

Ještě mám dotaz. V pytlíku u GPS jsem měl přiložené tyto hajzlíky
[album]3390[/album]
k čemu to je?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#759 Příspěvek od jamesgsf »

to je domeček na gps
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
jirka_d

#760 Příspěvek od jirka_d »

Už jsem na to taky přišel, jen si pohrát. Ale díky
Sofin

#761 Příspěvek od Sofin »

jirka_d píše:Tady jsou fotky mé APM 2.6

Tady je pěkně vidět, že tam ten čip kompasu chybí, možná ho někdo dodatečně odpájel :) . Od kterého prodejce jsi to objednával?
jirka_d

#762 Příspěvek od jirka_d »

Ještě jsi mohl dodat, že jsem si ho vymazal ve Photoshopu. Rozdíl mezi verzí 2.5x a 2.6 je právě v tom neosazeném magnetometru. Žádná jiná změna tam není.
Objednávané to je z Ebay.
Sofin

#763 Příspěvek od Sofin »

jirka_d píše:Ještě jsi mohl dodat, že jsem si ho vymazal ve Photoshopu. Rozdíl mezi verzí 2.5x a 2.6 je právě v tom neosazeném magnetometru. Žádná jiná změna tam není.
Objednávané to je z Ebay.

Tím jsem nemyslel tebe, ale prodejce. Možná to opravdu z těch desek 2.5.2 které mají v zásobě odpájejí a pak prodávají jako 2.6 Já osobně bych dal přednost variantě aby byl kompas na řídící desce i na externí s GPS a mohl jsem si propojkou vybrat který chci použít.
jirka_d

#764 Příspěvek od jirka_d »

Já už mám verzi 2, jedna z prvních, ta má na sobě GPS a SD kartu, pak verzi 2.5 a chtěl jsem vidět jaký bude rozdíl u 2.6. Kdybych ji předem viděl na vlastní oči, tak ji nekoupím. Deska GPS je na můj vkus hodně velká, dráty k desce krátké, vůbec to k sobě neladí.
Teď už bych taky dal přednost desce s kompasem a dle potřeby si ho vypnout, nebo zapnout.
Crempa

#765 Příspěvek od Crempa »

Cau, taky mam desky z goodluckbuy eBay. Verze je to 2.6 tj. bez kompasu, GPS jsem spojil pres pridanou kabelaz s deskou bez problemu (zadne prohozene kable). Chce to trosku laborovat jak orientovat kompas a hlavne tu orientaci spravne nastavit v mission planneru aby souhlasil smysl otaceni z akcelerometru s tim co dava kompas. GPS deska je velka krava s tim souhlasim, hromada mista, kuprexitu a konektory zbytecne navic...

Mel bych ale taky dotaz, nekde nekde na rcgroups jsem v minulosti narazil na zmensenou orezanou verzi APM, ale uz to nemuzu najit, vim ze mel borec prototyp a uvazoval o nejake maloseriove vyrobe. Chtel bych si to dat na mini H-quad. Jo a externi kompas s GPS nejaka zmensena verze netusite zda lze sehnat? Urcite se delaji mensi revize, treba blade 350 qx ji ma... diky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“