Myslim, ze se shodnem na tom, ze at uz Losi, LRP, Kyosho, HPI nebo Traxxas, vse jsou to dobre znacky.
Za me osobne muzu potvrdit Traxxas, HPI a i Kyosho. Porovnavat to moc dobre nejde, aspon pro me, protoze od kazdyho jsem mel uplne jiny auto. Kyosho buggy, Traxxas SC a od HPI placku. U vsech mi ale modely vydrzely opravdu hodne. Traxxas nejvic - ty modely jsou vylozene delany do terenu a na hrubsi zachazeni. Pokud clovek vymeni kriticke dily (ramena, skid platy, shock towery) za znacku RPM, tak pak uz je to opravdu bytelna zalezitost a kotrmelce to vydrzi hrave.
Berte na vedomi, ze auto je dodane v nejake vybave a na to je stavene. Takze pokud vymenite motor za viceotackovy, auto bude jezdit rychleji ale take dostavat vic na prdel uz jen tim namahanim. A pak at se kazdy stavi na hlavu, ze mu treba poloosy nevydrzi. Casto staci jen zmenit trosku nastaveni nebo dat u spojky vetsi prokluz a poloosy drzi bez problemu dal. Znam bohuzel spoustu lidi, kteri spojku utahli prakticky na krev a pak se divili a divili. Kupodivu, i ja to tak delal u prvniho modelu. Moje blbost, kdyz pak byly kusy poloos "vykousany".
Himoto jsem mel jen v ruce, nevlastnil jsem ho. Diky zkusenosti s jinymi znackami bych do toho nesel. Uz proto, ze tu staci prohledat forum a spousta lidi na to nadavala. Nadava nekdo na Traxxas nebo HPI, ze je to kram? Ne, protoze je to zaruka kvality. At si nekdo nadava, ze je to drazsi apod. Za kvalitu se ale plati, nebudme naivni.
Ad 2WD nebo 4WD - souhlasim, ze 4WD je pro zacatek jednodussi. Lepe brzdi, dobre zataci a vyjizdi zatacky, ovladatelnost celkove je jinde. S 2WD je to podstatne horsi, musite mit cit na plynu a ano, brzdeni je horsi. Ale to neznamena, ze to nebrzdi

2WD ma proste svoje specifika a je dobry si to zkusit nebo od nekoho pujcit, aby to clovek chapal.
4WD ma ale i nevyhody, aby si tu tazatel nebo nekdo jiny nemyslel, ze je to dokonaly. Vetsi udrzba - vice poloos, diferencialu, atd. Ono se to nezda, ale delat udrzbu na jednom diferencialu nebo 3 je kapku rozdil

Nehlede na to rozmontovani, sezere to spoustu casu. Pro nekoho to ale muze byt plus, nauci se dobre auto stelovat (svornost difu nebo jiny olej atd.) a posune ho to naopak dal.
Pokud puvodni tazatel ani nevi, jestli ho to chytne, tak doporucuji najit nekoho v okoli a zajit s nim parkrat ven a pujcit si to. Nez rovnou investovat 10k.