Názor na vrtulník Ricco
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Re: Názor na vrtulník Ricco
Ahoj tuší někdo proč se tunilo hlavní kolo na Maxirovi s volnoběžkou? A půjde to naroubovat na o něco novější Ricco?
http://www.duzi.cz/shop01/index.php?mai ... ucts_id=86
http://www.duzi.cz/shop01/index.php?mai ... ucts_id=86
Snad šlo o to, že pouzdro volnoběžky bývalo z plastu. Dnes už je i v základu duralové a tak už toto asi nemá smysl tunit. Pokud jde o Ricco, tak hl. kolo je stejné.
Trex 500FB, MaxiRicco DFC, Blade 180CFX, Blade mCPX BL, Blade CPX
Alu pokud jde o toto, http://www.duzi.cz/shop01/index.php?mai ... ucts_id=94
tak to mohu jen doporučit - bezva vychytávka. Je to v akci a na furt
tak to mohu jen doporučit - bezva vychytávka. Je to v akci a na furt
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Aha ja právě kupoval novější Ricco a tam alespoň v mé stavebnici byl domek volnoběžky duralový. Nic méně já s tím domkem mám hodně velké problémy. Ten domek je sešroubovaný z horního a spodního kusu - ale já ty šrouby nemohu vůbec utáhnout. Jakmile jen zvolna přitáhnu tak se mi stáhne ložisko pod volnoběžkou a nejde mi volně otáčet s hřídelí. Proto se na ten tuning ptám.
Každopádně ten unašeč nebude plně kompatibilní s hl. kolem od Tondy (je na 3 šroubky). No a podle obrázku se mi zdá, že ani hl. kolo nepůjde uspokojivě použít, protože se zřejmě jedná o starší verzi s kratším zubem na vrtulku (3mm) namísto současných 4mm. Těch starších kol mám z Tondovy verze ještě 4ks a z Martinovy verze (na 3 šroubky) 2ks - ty mají dokonce vsazený duralový věneček na pohon vrtulky. K tomu mám i patřičné pastorky (těž jsou se zubem 3mm tj. kratší) na kardan 4ks. Vše rád daruji.
Myslím, že prodloužení na 4mm nezanedbatelně zvýšilo odolnost věnečku i pastorku vrtulky...
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Děkuji za informaci.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro doplnění o co jde. Mám problém s tím stáhnutí těch dvou domků na hlavním kole. Tu mezeru je dobře vidět na té tmavé fotce kde prosvítá skvira kterou musím nechat. Pokud to utáhnu tak se kolo přestane volné točit a čím víc přitáhnu, tak to zakousnu úplně.
Stačí odbrousit kousek té vnitřní trubičky. Máš ji dlouhou, nevejde se mezi ložiska, rozepře je a ty se zablokují. Ale nepřežeň to. Pak by měla hřídel axiální vůli.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
No ono obrousit jsem jednu zkoušel ale po stažení se to stejně kousalo. A právě že jsem ji podbrousil až tak až to bylo už moc. Tenkrát jsem usoudil že to žádný vliv nemělo, koupil novou a létám dál s tím že to nemohu dotáhnout. Ale zkusím se na to podívat ještě jednou. Zdenku děkuji.
Ještě mne napadá jiná možnost - nějak blbě Ti tam sedí volnoběžné ložisko, které se stažením zdeformuje a kousne. Nenapadá mne ale žádná možnost jak to vyzkoušet.
Snad jedině naplno to sešroubovat bez hlavní hřídele, jen s trubičkou a vyzkoušet, jestli není mezi ložisky natvrdo. Pokud ne, tak je její délka OK a bude to něčím jiným.
Taky jsem kdysi musel seškrábnout elox uvnitř domku volnoběžky. Eloxem povrch nakynul, volnoběžkové ložisko tam šlo moc ztuha a nedalo se dorazit až na dno. Volnoběžka pak nešla vůbec zavřít.
Snad jedině naplno to sešroubovat bez hlavní hřídele, jen s trubičkou a vyzkoušet, jestli není mezi ložisky natvrdo. Pokud ne, tak je její délka OK a bude to něčím jiným.
Taky jsem kdysi musel seškrábnout elox uvnitř domku volnoběžky. Eloxem povrch nakynul, volnoběžkové ložisko tam šlo moc ztuha a nedalo se dorazit až na dno. Volnoběžka pak nešla vůbec zavřít.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Ano, toto je můj tajný typ od začátku. Ono jak to vázne, ta volnoběžka si před sebou tlačí hranku a pouzdro volnoběžky je pak celé tak nějak divně deformované a ta volnoběžka se mi zdá, že tam pak nesedí úplně rovně..... Mrknu ještě na to.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Jinak co se týká vzletové hmotnosti tak jsem sem vůbec nedal svoje hodnoty. A to jsem to vyprovokoval
S baterkou 3S 1.0Ah vychází vzletovka 393g.
S baterkou 3S 1.0Ah vychází vzletovka 393g.
- dagx
- Kontaktovat uživatele:
Kolik prosimtě váží ta original kabina? Já prozatím práce odložil.Mám jiné starosti.
Zatím jsem po odstranění desítek gramů na krásných 420g s baterkou
. Takže zpět na začátku.Zvážil jsem kabinu a váží 35g,takže tenhle experiment se moc nepovedl.Nějak jsem při výrobě zapoměl řešit tu váhu kvůli které jsem to dělal
.Já snad zkusím něco z papíru.
Pádlovka bude asi vždy o něco těžší.Je tam spousta materiálu navíc.Takže až doladím tu kabinu,nebude to snad tak zlé.
Zatím jsem po odstranění desítek gramů na krásných 420g s baterkou
Pádlovka bude asi vždy o něco těžší.Je tam spousta materiálu navíc.Takže až doladím tu kabinu,nebude to snad tak zlé.
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
http://dagx.rajce.idnes.cz/
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Omluvuju se za bordel na stole ale motuju Snipera
Kabinka váží 12g.
Kabinka váží 12g.
Maxirovská má 9g...