SPIN + mega - proc tak dlouho trva, nez se motor rozbehne?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Takze tu mam vysledky velkeho experimentu. Zavery jsou prekvapive!

Zkousel jsem regulatory SPIN 44, SPIN 55 a jakysi "noname" od BELa 18A.
Motory jsem mel Mega 16/15/3 a MVVS electric 4.6/1120.

Regulatorry jsem prehazoval vsemozne mezi 3mi prijimaci a 2mi akupacky LiPol 3s.
Vyzkousel jsem snad vsechny kombinace kazdy s kazdym.

Zavery jsou nasledujici:

1) Na prodlevu pred rozjezdem nema vliv ani typ motoru, ani baterie ani prijimac.
2) SPIN 55 ma prodlevu vyrazne mensi nez SPIN 44!
3) Noname regulator nema prodlevu prakticky zadnou.

SPIN 55 sice tedy prodlevu ma, ale je zhruba 2 - 3 x kratsi nez u SPIN 44. Takovato prodleva se v praxi uz da zcela v pohode akceptovat.

Cili otazkou zustava, zda je prodleva u SPIN 44 zpusobena nejakym spatnym nastavenim na JETi boxu (pochybuji - nastaveni obou SPINu jsou totozna). Nebo se jedna jeste o nejaky starsi model (vsiml jsem si rozdilu, ze u SPIN 55 je v nabidce vyberu baterii uvedena i Li-Fe, coz u SPIN 44 neni) a nebo se jedna o zavadu.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od TomasC »

Zajímavé zjištění a pro tebe pozitivní. Jen mě tak napadlo ukazuje JeTiBOX někde přesnou verzi SW regulátoru?
m2
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od m2 »

Hm - zaujimave. Pre upresnenie: moj SPIN 44 aj 66 su verzie bez feritoveho kruzku a ani jeden nema v menu Jeti Boxu polozku LiFe.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Tak z JETI mi odepsali, at jim poslu regulators popisem problemu na opravu. Takze tak ucinim a uvidime.
rohe
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od rohe »

Tak jsem to dneska taky odzkoušel, než jsem šel do vzduchu. SPIN44+Mega Motor 22/30/3 a když dám plný plyn a zpět, tak se motor pustí až když du páčkou nazpět. Když dám pomalu rozeběch, tak se rozjede a aspon necuká. :roll:
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Kamil »

Kamil píše:Ďalší problém sa mi vyskytol s rušením. Asi dvakrát za jeden let to kopne. Včera to bol taký kopanec, že som sa toho naľakal, pristál som a pokiaľ nenamontujem do modelu zvlášť prijímačové batérie, tak do vzduchu s ním nepôjdem - tým si overím, či rušenie spôsobuje naozaj SPIN.
Dal som do modelu prijímačové batérie, vypol BEC a kopanie zmizlo. :!: :!: :!:
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Kamil: Nojo, no. Ale pak je tu otazka proc si kupovat drahy regulator se spinanym zdrojem, ze...? :?
LV
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od LV »

Vzduchoplavec píše:Kamil: Nojo, no. Ale pak je tu otazka proc si kupovat drahy regulator se spinanym zdrojem, ze...? :?

Človek sa učí na vlastných chybách :wink:
...ja tiež
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Kamil »

Vzduchoplavec píše:Tak z JETI mi odepsali, at jim poslu regulators popisem problemu na opravu. Takze tak ucinim a uvidime.
Ešte nemáš žiadnu odpoveď?
sparlinek

#85 Příspěvek od sparlinek »

Kamil píše:
Vzduchoplavec píše:Asi napisu do Jeti (az overim, ze to je v reglu) a zeptam se jich na to. Koupil jsme totizjeste SPIN 55 a pokud to bude delat taky, tak budu docela otraveny. :?
Ešte nemáš žiadnu odpoveď od pána Tinku?
SPINy to robia asi všetky. Ja lietam s modelmi, kde to oneskorenie až tak nevadí, ale predsa. Ďalší problém sa mi vyskytol s rušením. Asi dvakrát za jeden let to kopne. Včera to bol taký kopanec, že som sa toho naľakal, pristál som a pokiaľ nenamontujem do modelu zvlášť prijímačové batérie, tak do vzduchu s ním nepôjdem - tým si overím, či rušenie spôsobuje naozaj SPIN.
Čo sa týka toho kopania: pravidelne lietam asi rok a pol s rôznymi modelmi, s rôznym vybavením, ale také rušenie som ešte nezažil.
A to mám už doma nový SPIN 55. :(

Můj Spin44 kope taky a jednou mi i vymrzl. V Jeti mi poradili použit feritový koužet a udělat 4 závity. Zatím jsem netestoval. Musím opravit zřízené letadlo :-(
F3F, F3B
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Kamil »

sparlinek píše:Můj Spin44 kope taky a jednou mi i vymrzl. V Jeti mi poradili použit feritový koužet a udělat 4 závity. Zatím jsem netestoval. Musím opravit zřízené letadlo :-(
Daj do modelu zvlášť prijímačovú batériu a je po kopaní. Feritový krúžok nepomôže.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Vzduchoplavec »

Odpoved zadnou nemam. Minule pondeli jsem SPINa odeslal do Jeti postou, tak uvidime, jaka prijde odpoved.

Feritovy krouzek by snad trochu pomoci mel. Jeti uz ho ted davaji k novym SPINum standardne. Ale co mi rikali v obchode, tak se neda pouzit ledajaky krouzek - mel by to byt nejaky s konkretnimi parametry.

Co se prijimacovek navic tyce, tak samozrejme to je reseni, ale uplne to zabiji myslenku spinaneho zdroje. Prijimacovky = dalsi vaha navic, dalsi nabijeni navic, dalsi pripojovani navic. :?
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Kamil »

Vzduchoplavec píše:Odpoved zadnou nemam. Minule pondeli jsem SPINa odeslal do Jeti postou, tak uvidime, jaka prijde odpoved.

Feritovy krouzek by snad trochu pomoci mel. Jeti uz ho ted davaji k novym SPINum standardne. Ale co mi rikali v obchode, tak se neda pouzit ledajaky krouzek - mel by to byt nejaky s konkretnimi parametry.

Co se prijimacovek navic tyce, tak samozrejme to je reseni, ale uplne to zabiji myslenku spinaneho zdroje. Prijimacovky = dalsi vaha navic, dalsi nabijeni navic, dalsi pripojovani navic. :?
Ja som SPIN 44 kúpil už s feritovým krúžkom a katastrofa. Myšlienka spínaného BEC je u mňa zatiaľ naozaj zabitá.
Kamil
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Kamil »

Len tak mimochodom. V poslednom čase sa potýkam s problémami u výrobkov firmy Jeti. Nabíjač Char nabíja batériu LiIon a LiPol na 3.7V a koniec, problémy so Spinom viď vyššie, problém s regulátorom Eco 25 v spojení s motorom Dualsky 2830. :x :x :x
Možno treba naozaj prejsť na čínu.
Čo sa týka regulátorov, možno na Roxxy rada 900 - na túto tému mi ešte nikto neodpovedal. :(
m2
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od m2 »

Trochu som laboroval nad SPINom, lebo mi šklbalo aj s IPD prijímačom, čo ma vyvádzalo z miery. Výsledkom bolo zistenie, že ani nie tak prívod k prijímaču, ale predovšetkým prívodné káble serv z prijímača treba udržať ďaleko od antény. Teraz už nešklbe. Je otázne, koľko problémov pripisovaných SPINu sa týka neodrušených serv a kadečoho iného.

Na jar odskúšam SPIN s prijímačom bez procesorového spracovania signálu, sám som zvedavý...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“