Guppy

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od vandurat7 »

Clear sky,glider fly..
BEN

#77 Příspěvek od BEN »

Po pročtení vlákna a prohlídnutí fotek ze stavby jsem se ve své stařecké nerozvážnosti ukecal, že Guppy je to, co by jsem chtěl. Po neděli začnu obcházet kšefty a shánět materiál. Začnu tou uhlíkovou trubkou. VOP bude oddělávací, křídla na planžetu. Mám skromný dotaz na řešení kabiny, její zhotovení a uchycení. Z plánku to není zřejmé a také z fotek co jsem našel jsem nic nevykoukal ani nevyčetl /řeč neznaje/. Už se těším na další fotky ze stavby. [/img]
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od vandurat7 »

kabina se dělá z pet falšky. Taky se na to těším. Nejdřív se musí uděla z nějakého polystyrenu,který se při vaření neroztaví. Na ten se natáhne kus té PET flašky a strčí do vroucí vody.
Uchycení na straně u křídla-kabina má přes křídlo přetah,v kterém je díra,a tou se poté protáhne uchycovací šroub. A vepředu- to jsem ještě nevykoumal,ale podle fotek co jsem viděl,to tam drží asi jen silou vůle :lol:
Clear sky,glider fly..
Danndy
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Danndy »

Ja som petku nahrieval fénom.Uchytenie som riešíl tak,že som urobil orámovanie kabínky z balzy.Do predu som nalepil kolík a do motorovej prepážky urobil dierku.Kolík pekne zapadne do diery a zadnú časť kabínky prichytím skrutkou.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od vandurat7 »

Tak tady jsem náhodou našel na youtubku video,kde chlapec potahuje gupyho.

http://www.youtube.com/watch?v=Ey8-ICNI ... re=related

Já s folii ještě nikdy nepracoval,vždycky jen vlies,ale jak jsem to zkuknul,asi změním směr
Clear sky,glider fly..
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od vandurat7 »

Tak dneska jsem dolakoval křídlo (zaponem) a zbývá už jen nanést barvu.Dnes jsem ale i bez barvy šel zkusit jak klouže,bez RC jen s aku. Do čumáku jsem dal kromě baterky ještě 100g olova,a aji tak to letělo do vrchu. To ve mě vzbudilo takovou nechut a odpor dál pokračovat s modelařením,nebo minimálně s tímto modelem,a už se mi v hlavě honí myšlenky že ho prodám a koupím ARF větroně od LSmodelu.
http://img709.imageshack.us/img709/8561/p7040098.jpg

Líbí se někomu ?
Clear sky,glider fly..
ingwarr

Re: Guppy

#82 Příspěvek od ingwarr »

tiež si pripravujem material na stavbu Guppy, i keď som trošku upravil niektoré rozmery, trup som predĺžil o 30mm vpredu, a taktiež vzadu o 30mm rozpätie 1740mm váham pri hĺbke krídla či 150mm alebo 170mm kvôli hrúbke u profilu LHK06-8.1/2.4 ktorý sa dá použiť síce už od hĺbky 115mm.
Verím že bude lietať, ak sa dodrží negatív na koncoch krídiel.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
DaggyMAC

#83 Příspěvek od DaggyMAC »

Tu máš ďalšie fotky zo stavby Guppyho 2 aj s popiskami: https://picasaweb.google.com/1051847270 ... 140/Guppy2
ingwarr

#84 Příspěvek od ingwarr »

Ďakujem DaggyMAC, fotogaleria je vynikajúca, lepšie vidieť ako len písať ako sa čo robí, material doma, už len chuť, a môžem začať.
Futaba FC-16, Frsky Taranis +, Fun Cub, Easy star, Easy glider4, Filip600T, kopia Tourist elektro,
Bellko

#85 Příspěvek od Bellko »

Ahojte, už dlhšie rozmýšľam nad tým, že si niečo postavím. Stále som nevedel čo, ale hneď ako som si túto tému prečítal, je mi to takmer jasne :) Ale mám jednu dilemu, hľadám niečo na také to pohodové, pomalé lietanie, no chcem aby to malo krídelká. Je veľký rozdiel v minimálnej rýchlosti s klasickým krídlom a s hotliner krídlom?

Vopred ďakujem.
Surgical

#86 Příspěvek od Surgical »

Bellko píše:Ahojte, už dlhšie rozmýšľam nad tým, že si niečo postavím. Stále som nevedel čo, ale hneď ako som si túto tému prečítal, je mi to takmer jasne :) Ale mám jednu dilemu, hľadám niečo na také to pohodové, pomalé lietanie, no chcem aby to malo krídelká. Je veľký rozdiel v minimálnej rýchlosti s klasickým krídlom a s hotliner krídlom?

Vopred ďakujem.

Rozdíl v minimálce bude odviset především od celkové letové hmotnosti a odvozeně od plošného zatížení. U větrůňka 1,5m rozpětí pak jde o gramy...
Bellko

#87 Příspěvek od Bellko »

Takže vravíte, že tam dám hotliner krídlo :) Len teraz som narazil na jeden problém v pc nemám žiadny dxf wiever a žiadny free som na internete nenašiel a tak isto som nenašiel žiadny pdf plán na hotliner krídlo, nevedeli by ste mi poradiť nejakú stránku na ten plánik v pdf?

Ďakujem.
Surgical

#88 Příspěvek od Surgical »

Bellko píše:Takže vravíte, že tam dám hotliner krídlo :) Len teraz som narazil na jeden problém v pc nemám žiadny dxf wiever a žiadny free som na internete nenašiel a tak isto som nenašiel žiadny pdf plán na hotliner krídlo, nevedeli by ste mi poradiť nejakú stránku na ten plánik v pdf?

Ďakujem.

Guppy Hotliner Wing http://www.mediafire.com/?52l98djjcj2926x

Je to PDF 1:1 rozdělené pro tisk na A4 listy.... (apropo 5 vteřin hledání v googlu)
Bellko

#89 Příspěvek od Bellko »

Ja som to naozaj nemohol nájsť, asi ste lepši googlič ako ja :D Ďakujem.
Bellko

#90 Příspěvek od Bellko »

A ako tak pozerám tak už vyšiel aj Guppy 2, ale plány na sťiahnutie ešte nie sú, alebo sa mýlim?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“