Elektra - rušení přijímače

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od TomasC »

m2 píše:PPM IPD MZK Octava x SPCM Graupner SMC19

Myslím, že na to jdeš špatně. Osobně to vidím tak, že se jedná o porovnání technologii. IPD je jen statistika, která odhaduje zda je vše OK. PCM je přenos dat, kde kontrolní součet S JISTOTOU potvrdí, zda jsou data OK.
Prostě statistika X matematika.

Pokud bude přicházet rušení na IPD dost dlouho, tak si myslím, že IPD kopne do kormidel až přijde korektní signál, tak se to bude chvilku zpamatovávat. PCM neudělá nic a počká si na dobrý signál nebo FS.

Taky je u PPM technologie rozdíl mezi Graupnerem/JR a Futaba/Hitec. Graupner má jako první kanál plyn, Futaba křidélka. Můj názorje že z principu bude problém v prvním kanálu.

Také jsi neřekl do které fukce to kope. Nejvíc je poznat VOP do potlačena. Někdy pomůže, přehodit servo do jiného kanálu přijímače a namixovat.
m2
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od m2 »

TomasC píše:Také jsi neřekl do které fukce to kope. Nejvíc je poznat VOP do potlačena. Někdy pomůže, přehodit servo do jiného kanálu přijímače a namixovat.

Na okraj: skutočne nechcem PCM, budem meniť rádio, takto by som sa zamkol na Gr.

Čo sa týka kopnutia, zaregistroval som VOP, SOP aj niektoré z priečneho kormidla. V jednom kopnutí sa však vždy jenalo len o jednu plochu, nie o kombináciu alebo nebodaj všdetky kanály. VOP je samozrejme najpoznateľnejšia, ale v tej rýchlosti poznať aj SOP - po kopanci do SOP to chytí hrozivé bočné kmity, ktoré by aj slepý zaregistroval.

Takže kopanec je do ktoréhokoľvek, ale JEDNÉHO kanála v danom momente, ostatné všetko funguje ako má.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od TomasC »

Tušil jsem, že nechceš PCM. Je to dle mě škoda. Perfekně zvládá právě to "občasné" rušení. Klidně proletíš.
m2
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od m2 »

TomasC píše:Tušil jsem, že nechceš PCM. Je to dle mě škoda. Perfekně zvládá právě to "občasné" rušení. Klidně proletíš.

Ja viem, komu nie je rady, tomu nie je pomoci... aj tak ďakujem za všetky pripomienky.

Budem o tom premýšľať, hlavne, ak by sa niekedy naskytla super-výhodná kúpa od niekoho, kto prechádza na 2,4GHz...

Už je v tom aj tak príliš veľa financií, nejde donekonečna kupovať nový prijímač. To by bol po R16SCAN a MZK Octava už tretí s filozofiou "vyskúšam, či pôjde", to mi cez rodinný rozpočet jednoducho neprejde.
m2
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od m2 »

Šesť letov s Lynxom. Rýchlo aj pomaly, vrtule 13x6.5, 13x10, 13x11, baterky 2Ah aj 4Ah, niekoľkokrát Lynx rozobraný a zlova zložený, lety vysoko na oblohe aj nízko nad terénom, ďaleko aj blízko a ani šklbnutie.

Rozdiel proti predošlým letom - obed (predtým večer) a vlhko (predtým sucho). Aspoň je jasné, že kopance nie sú spôsobované sprasenou inštaláciou ani zatracovaným SPINom.

Doplnené po večernom lietaní: štyri lety, bez kopanca. Tak neviem. Kiežby už s tým bol pokoj... Budem dúfať.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“