StrycAlois píše:V levém horním rohu té tabulky něco takového je: Lt;/RTI> .
z kontextu je pravdepodobne ze
Lt;/RTI> je 1 byte 0x55 co je velke pismeno U v ASCII interpretacii
je to sice pisane v "zhongguo english" ale myslim ze sa da z toho celkom lahko vykluckovat:
sice sa nepise ale myslim si, ze ten modul dookola vysiela 3 spravy ktore vyzeraju nasledovne:
raw hodnoty akcelerometra 0x55 + 0x51 + AxH + AxL + AyH + AyL + AzH + AzL + TH + TL (je to tam v dokumente)
raw hodnoty z "rate" senzora 0x55 + 0x52 + wxH + wxL + wyH + wyL + wzH + wzL + TH + TL
hodnoty naklonu 0x55 + 0x53 + RollH + RollL + PitchH + PitchL + YawH + YawL + TH + TL
tie hodnoty naklonu su udaje ktore by si ziskal zo skutocneho zotrvacnikoveho gyroskopu
ten plosak ziskava hodnoty naklonu dlhodobym filtrovanim "raw akcelerometra", kratkodobym fitrovanim "raw rate senzora" a ich vektorovym suctom
pise aj ze pri 115200 opakuje v slucke 10ms co dava dost casu na vyslanie 115 bytov, tak stihne vsetky 3 spravy
pri 9600 opakuje kazdych 50ms co dava dost casu na 48 bytov, co by mal stale stihnut (3 spravy 33bytov)
POZNAMKA: nielen v modelarskej obci ale aj inde sa choroboplodne nazyva rate senzor gyroskopom, pritom so skutocnym gyroskopom so zotrvacnikom nema funkcne nic spolocne
co sa tyka prepnutia Baud rychlosti pouzi original program alebo skus nasledovne, ma to niekolko moznosti:
predpokladam, ze to bezi na seriovej linke, ak by bola seriova linka "disabled" asi budes musiet pouzit original soft cez IIC prepnut na serial
najprv skus prijat horeuvedene spravy, su len 2 moznosti 115200 a 9600 Bd
ked zistis na com momentalne bezi skus na rovnakej rychlosti vyslat spat spravy:
0x55+0x64 prepnutie na 9600Bd, ma si to pamatat uz na stalo (8bit, 1 stop, no parity)
pripadne skus vyslat iba 0x64, to nie je zrejme ci musi byt aj 0x55
pretoze pise ze poslanie 0x55 spusti kalibraciu nulovej polohy
EDIT: aby som bol uplne presny, tak predtym ako sa """kratkodobym fitrovanim "raw rate senzora""" musi sa samozrejme este tento udaj z rate senzora predtym integrovat v case