Jaký vysilač pro termického elektrovětroně?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký vysilač pro termického elektrovětroně?

#76 Příspěvek od LV »

macil píše:Problém graup15 bol v tom, že kúpil FrSky a pritom chcel Futabu. Len si to pred kúpou akosi neuvedomil.

Ale Dalibor už Futabu má roky, predtým Multiplesk a Graupner... Toš tak
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Androxx

#77 Příspěvek od Androxx »

ddano007 píše:Povedz kde, aspoň sa niečo nové dozvieme :roll:

OK, netvrdím, že je to problém všech, je to moje subjektivní hodnocení. Za mě:

1) Bzučení repráků, při zapnutém vnitřním modulu. To mě doma dost štvalo, ale na letišti to neslyším.
2) Taková pofidérní kvalita přepínačů, třípoloháče mají ve stření pozici vůli, stejně tak nějaká vůle na šestipoloháči a trochu nejisté tahové poťáky a trimy. Nevím jak jsou na tom jiná rádia.
3) Na to navazuje i taková viklavost ovládacích tlačítek v těch kolečkách. Když odejdou, tak je holt za kilo vyměním.
4) Displej je sice super, ale jas je regulován pomocí PWM (celkem běžná věc). Problém je, že PWM má poměrně nízkou frekvenci, takže si všímám blikání. Na osciloskopu jsem to ale neměřil.
5) Do popruhu mohli investovat o dvacku víc, aspoň u jejich TOP modelu.

Tohle je můj fakt kritický pohled na věci co by tam šli udělat líp, za "oficiální českou" cenovku by mě to asi štvalo a bral bych spíš toho Graupnera. Je mi ale jasný, že za cenu oktávky nemůžu chtít audinu, asi jsem člověk kterej by ocenil řemeslnost Jeti, ale trojnásobnou investici si zatím neobhájím a cena přijímačů je taky jinde.
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od miglosch »

macil píše:Problém graup15 bol v tom, že kúpil FrSky a pritom chcel Futabu. Len si to pred kúpou akosi neuvedomil.

Toto vůbec není pravda, Dalibor jen chtěl za 15000Kč software na úrovni rádia v ceně 15000Kč, protože koupit si rádio za 15000 ve kterém jsou šablony a omezené možnosti jako u rádia za polovinu, je ponekud tristní (bavíme se stále o větroních, které jsou softwarově nejnáročnější). Někdo začne namítat, že si do toho mohl dát OpenTx, ale to neřeší situaci, protože když si koupím rádio za 15000 se šablonovým softwarem, tak by ten software měl té ceně odpovídat a OpenTx by měla být nadstavba a možnost z toho udělat něco opravdu naprosto neomezeného...
Dalibor bohužel zůstal nepochopen a za uplynulý snad rok a půl se v tom softwaru vlastně nic nezměnilo a to je na tom to nejsmutnější...
Naposledy upravil(a) miglosch dne ned 14.01.2018 18:38, celkem upraveno 2 x.
jio

#79 Příspěvek od jio »

LV píše:Ale Dalibor už Futabu má roky, predtým Multiplesk a Graupner... Toš tak

Speciálně u MPX jsi ale zapomněl napsat, proč na to rádio začal plivat. Tak nějak je opomenuto, že předtím machroval, jak baterky v rádiu nabíjí proudem tuším 1C nebo dokonce vyšším a pak na MPX plival, když mu jeden článek umřel. U nás se tomu říká, že si sám nasr.l do bot.
Takže je vhodné říct i B, když už se řekne A. A u Horuse si stačí najít celou anabázi zde na RCM.
hanyking

#80 Příspěvek od hanyking »

Vybral jsem FrSky Taranis Q X7 a jako příjmač do letadla tohle FrSky G-RX8. mě to bude na elektrovětroně stačit. Budu chodit jen na louky a kroužit termiku ve vektoru 3000 nebo něčím podobným. Dosah to má asi stejný jako jiné vysilače.
Teď jen váhám jestli má smysl kupovat verzi S nebo stačí v základu. Přidaná hodnota co využiju jsou tam jen ty kniply.Takže asi zůstanu u té základní verze za 3litry. Odpověděl jsem si :-D
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od ddano007 »

Androxx píše: OK, netvrdím, že je to problém všech, je to moje subjektivní hodnocení. Za mě:
...

1, Áno, na Taranisovi tiež počujem bzučanie z repráku, keď si k nemu dám ucho. Ale inak nie, ani keď ho mám doma večer položeného vedľa seba položeného na stole - ako teraz. A vonku už vôbec nie. Ale zase starší páni môžu už horšie počuť. Čo nič nemení na veci, že by s tým výrobca mohol aspoň na top modeli niečo spraviť, ak je to naozaj tak počuť.
2, Ťahové poťáky na Taranisovi nemám, ani šesťpoloháč. Na prepínačoch, trimroch ani otočných či bočných poťákoch žiadnu vôľu nepozorujem.
Zvyšok neviem posúdiť, nemám X12S.
A toho Graupnera si mal v ruke?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Androxx

#82 Příspěvek od Androxx »

Já slyším nadprůměrně dobře a vysokofrekvenční zvuky mi dlouhodobě otravují život :D Jinak přímo MC-26 jsem v ruce neměl, tou dobou nebyl nikde moc skladem, měl jsem nějakou tuším MZ-24 a ta mi přišla v pohodě, ale za tak krátkou bych si nevšiml neduhů ani na Horusu. Je třeba brát můj názor fakt hodně subjektivně, nemám moc s čím srovnávat a jsem přehnaně kritický, lítat jsem začal loni v květnu s Flysky i6, oproti ní tam nějakej posun je :mrgreen: Určitě ale mám teď s rádiem na delší dobu klid, nerad bych vyvolal dojem že je Horus špatnej. I zpracování je, až na to co jsem psal výše, suprový.

hanyking píše:Vybral jsem FrSky Taranis Q X7 a jako příjmač do letadla tohle FrSky G-RX8. mě to bude na elektrovětroně stačit. Budu chodit jen na louky a kroužit termiku ve vektoru 3000 nebo něčím podobným. Dosah to má asi stejný jako jiné vysilače.
Teď jen váhám jestli má smysl kupovat verzi S nebo stačí v základu. Přidaná hodnota co využiju jsou tam jen ty kniply.Takže asi zůstanu u té základní verze za 3litry. Odpověděl jsem si :-D

Tak ať dobře slouží, za ty peníze je to hodně muziky :wink: A ty páky s halovkama jsou sice fajn, ale spíš pro ten pocit, opravdovej rozdíl v chodu a přesnosti asi pozná málokdo.
miglosch
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od miglosch »

hanyking píše:Vybral jsem FrSky Taranis Q X7 a jako příjmač do letadla tohle FrSky G-RX8. mě to bude na elektrovětroně stačit. Budu chodit jen na louky a kroužit termiku ve vektoru 3000 nebo něčím podobným. Dosah to má asi stejný jako jiné vysilače.

Jen pozor, pokud jsi zvyklej držet knyply ukazováčkem a palcem, tak by ti u té základní verze mohli překážet krajní přepínače, které jsou v takovém případě nepoužitelné (mne osobně to vadilo). Toto už má verze S vylepšené, protože FrSky u této verze umístil přepínače pod úhlem směrem od knyplů (viz obrázek). V ruce jsem ale verzi S neměl, tak přesně rozdíl porovnat nedokážu, ale jinak by toto vylepšení nedělali. Otázka je, jestli to tak nebudou mít do budoucna obě verze, ale to je třeba se zeptat prodejce.
Přílohy
přepínače.JPG
zelkar

#84 Příspěvek od zelkar »

Vybral sis za málo peněz hodně muziky. Osobně souhlasím... Hallovy senzory za dva litry navíc nech fajnšmekrům :)
Na trubce je hromada videí od rimra, začni třeba tímto, až to pobereš tak větroně tady (pokud na to budeš mít trpělivost - Ríša je fakt zdlouhavý :lol: )
FrSky / Dingo, F5J ...
smyk1111

#85 Příspěvek od smyk1111 »

Hlavně že jsi si vybral a přeji ti aby ti vysílač vyhovoval.
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“