Avenger TBF F-AZJA
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avenger TBF F-AZJA
Plachta hotová. Mohl jsem ji stáhnout už ráno, což by normálně nešlo, jelikož by pryskyřice nebyla vyzrálá, proto jsem ji zahříval přímotopem v igelitovém tunelu na 40 stupňů C. "pečením" navíc pryskyřice získá na pevnosti.
2x tkanina 30g/m2+ Herex 1,2mm. Plocha 0,5m2 hmotnost 130g. Jen tak pro zajímavost jsem zvážil balzu 2mm zhruba o stejné ploše, jako je plachta a ejhle také 130g. S takto vyrobenou plachtou se mohou potáhnout už křídla a žádné broušení, tmelení.
Zanedbatelná není cena, na plachtu by jsme potřebovali 6 prkýnek balzy 2mm což je zhruba 320kč.
Herex 1,2mm o velikosti 1225x1150 na 232Kč a stačí na dvě plachty a zbyde. 1m tkaniny 100kč 25g epoxi 25Kč trochu barvy,separátoru odhadem 60kč Takže plachta vyrobená tímto způsobem příjde zhruba na 300Kč. a je hotová a bez lepení prkének, s nískou hmotností a vyšší pevností.
2x tkanina 30g/m2+ Herex 1,2mm. Plocha 0,5m2 hmotnost 130g. Jen tak pro zajímavost jsem zvážil balzu 2mm zhruba o stejné ploše, jako je plachta a ejhle také 130g. S takto vyrobenou plachtou se mohou potáhnout už křídla a žádné broušení, tmelení.
Zanedbatelná není cena, na plachtu by jsme potřebovali 6 prkýnek balzy 2mm což je zhruba 320kč.
Herex 1,2mm o velikosti 1225x1150 na 232Kč a stačí na dvě plachty a zbyde. 1m tkaniny 100kč 25g epoxi 25Kč trochu barvy,separátoru odhadem 60kč Takže plachta vyrobená tímto způsobem příjde zhruba na 300Kč. a je hotová a bez lepení prkének, s nískou hmotností a vyšší pevností.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Další část, hotový potah se vloží do negativní formy vyříznuté z extrudovaného polystyrénu. a olaminuje se z druhé strany, tím vznikne sendvič a potah zůstane prohnutý podle profilu.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Potahy hotové, teď budou odpočívat do pondělka zatíženy, jelikož polystyrén po řezání, je mírně prohnutý. Dnes potáhnu laminátem materiál na nosníky a 4žebra
Jak silný vychází potah? Není pak torzní skříň měkká, když je použito jen pár žeber, nebo tam budou ještě nějaká položebra? Jinak nádherná stavba a zajímavé stavební postupy
.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
vlada7 píše:Jak silný vychází potah? Není pak torzní skříň měkká, když je použito jen pár žeber, nebo tam budou ještě nějaká položebra? Jinak nádherná stavba a zajímavé stavební postupy.
Potah má tloušťku zhruba 1,2-1,3 mm a je tvořen uzavřeným sandwichem, který sám o sobě tvoří malou torzní skřín a tudíž již drží ve tvaru profilu. Stejně jako u celokopozitových křídel, je to stejná techniologie, jen nepoužívám drahou formu, jelikož stavím jen jeden kus. V křídlech je již vše, jen budu dodělávat držáky serv a zalepím spojovací trubky.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsem se flákal po nemocnicích, tak teď budu muset zařadit větší rychlost. Pro začátek vnitřní konstrukce křídla, natahání kabelů a žebra klapek.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Málokdo tuší, že plechové letadlo, jako je Avenger mé kormidla potažený "hadrem" a že má tolik šítí.
Vše přeji užasný silvestr a a vše nejlepší v novém roce a jdu slavit.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Tak křídla hotová a napasována na trup hmotnost jedné půlky 930g, takže do předpokládaného 1 kg jsem se vešel, zatím celé éro 5,5 kg, tak snad se do 15 kg vejdu. ¨RCModely píše:Málokdo tuší, že plechové letadlo, jako je Avenger mé kormidla potažený "hadrem" a že má tolik šítí.
Musel jsem předělat kopyto na čumák třípohled neodpovídal fotografii.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
Je to měsíc, co jsem sem dával nějaké fotky. Neflákal jsem se, ale úmorná práce plátování je nezáživná. Napovídá tomu spotřeba polyesterového tmelu 1,5kg. při této práci jsem přišel na mnoho chyb oproti třípohledu a s porovnáním s fotografiemi, takže ještě nějaké drobné úpravy. Nejvíc mě dalo zabrat pasování plechů, a budoucích invazních pruhů na trupu. Pasování podvozků byla už cvrnkačka. te´d mě čeká dodělat motorový kryt. To bych měl stihnout do 16.2. To jdu na operaci páteře. Pak kabina, nýtování a lak. to bych chtěl mít hotové do konce března.
Naposledy upravil(a) RCModely dne pon 05.02.2018 13:33, celkem upraveno 1 x.
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
To byla forma na motorový kryt, do kterého se Fiala Motor FB - 85-2 na "stojáka" vešel těsně.