3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D tisk modelů letadel

#76 Příspěvek od JirkaA »

torao píše:takže EDGE za 1300 mi přijde drahý....

Tak to dělej levněji, to je tvoje svobodná volba. Stejně jako je svobodná volba toho inzerenta určit si vlastní cenu a jako je svobodná volba kupujícího to za ty peníze vzít nebo nevzít.
Poznámka moderátora: Myslím, že ekonomických rozborů bylo dost, v technické části fóra se laskavě věnujte technické stránce tisku letadel. Nesouvisející věci budeme pokládat za offtopic a admin ani moderátoři nemají rádi zbytečnou práce.
OK2WY
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od stepacz »

a to jsme ještě nenakousli autorské poplatky :-), ale to nechme být...
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od petrcorrado »

tak tedy jedna technická, když to tu někteří tisknou z PLA jak je to pak s výdrží na sluníčku třeba, nebo když to zůstane v autě pod zadním sklem? Chápu když to bude z PETG, ale to PLA? Při 60 stupních měkne, nebo ne?
therccustomjets.cz
customwings.cz
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od stepacz »

dopadne to špatně, v létě je potřeba to hlídat, záleží hodně i na barvě, clear vydrží nejvíc a některý PLA jsou celkem odolný na teplo, v našich končinách to není velký problém...
tomashr

#80 Příspěvek od tomashr »

Bohuzel mam overeno - pri stavbe me109 jsem zapomnel kridlo na balkone a ta mrcha zemekoule se otocila na slunicko. Krasny oblouk na vyhozeni :-( Ale to bylo prime slunce na tmavy nastrik, jinak to takovy extrem neni. Nicmene navleky ze stribrneho Mirelonu jsou zcela na miste...
Patas_
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Patas_ »

Mně se osvědčila ta stříbrná folie co je v každé autolékárně, prostě to do ní zabalím když je vedro na place. Až domakají ty advanced PLA matroše co změní strukturu po vytištění tak to bude úplně v klidesu.
twint

#82 Příspěvek od twint »

Panove tisknul nekdo letadla z 3Dlabprint na Rebelovi s Repetierem firmware?
Edge se mi vazne libi, ale nerad bych ho koupil a pak zjistil ze to na rebelovi nevytisknu.
Diky
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od stepacz »

http://www.thingiverse.com/thing:1875834 tady testovací vzorek, na Rebela můžeš použít přímo Gcody... pokud je v pořádku HotEnd/Extruder musí to fungovat, nebo další možnosti dle návodu...
tomashr

#84 Příspěvek od tomashr »

twint píše:Panove tisknul nekdo letadla z 3Dlabprint na Rebelovi s Repetierem firmware?
Edge se mi vazne libi, ale nerad bych ho koupil a pak zjistil ze to na rebelovi nevytisknu.
Diky

Já to mám osobně vyzkoušeno a je to trochu problém. Rebel s Repetier ve smyslu kompatibility fw problém není, ověřeno a pohoda. Problém ale je, že klasický celokovový hotend Rebela o něco hůře tiskne PLA a co je horší, problém se násobí u "thinwall". Je to nejspíš problém kolem rychlosti retrakce a prvního okamžiku tisku nové vrstvy, na absolutní většině tisků se neprojeví ani náznakem, ale na tenké stěně křídla právě docela ano. Je to opravdu specifikum, já jsem po delší praxi z Prusou (a minimálně dva měsíce jsem měl Rebel a i3 vedle sebe paralelně) stále více přesvědčen, že v celkovém pohledu je Rebel minimálně proti i3 mk1 lepší tiskárna, ale zrovna tahle jedna konkrétní věc vychází opačně a to výrazně.

Jak píše stepacz - zkus testovací tisk, ono se to může dost lišit podle kusu, ne všechny Rebely navíc mají úplně stejné hotendy atd. Ale pokud narazíš na problém, tak to bohužel úplně překvapující nebude.
twint

#85 Příspěvek od twint »

diky , vyzkousim. tisknu jen z PLA, v hotendu mam teflonovou trubicku, tak by to jit melo. aspon se ukaze jak mam sestelovanou tiskarnu
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od stepacz »

Ano jak psal Tomáš, problém může být v extruderu/HotEndu, ale pokud pořídíte tento kit http://e3d-online.com/Prusa-i3-Upgrade-Kit tak to pojede super :-)
Jardátor

#87 Příspěvek od Jardátor »

Moje obouchaná epp extra už dosluhuje a ten EDGE vypadá nádherně,tak by ji mohl na jaro vystřídat,tisk už mám trošku přislíbený.Jaké jsou letové vlastnosti tohoto krasavce,není to moc velký "divoch"?Dogfightera od MPX zvládám v pohodě,ale pořád jsou to jen "bublinky",tak mám trošku obavu ať ho hned nerozflákám! :)
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od stepacz »

tady dvě videa jedno z USA a jedno z Czech Heaven Budkovice...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EDppqGm-x0I[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xbSbGKh9tG8[/youtube]
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od TomasC »

Udělal jsem pár zkušebních tisků křídla Mustangu: http://www.thingiverse.com/thing:1005335

A zřetelně jsem narazil....

Na povrchu křídla mám malé prohlubně. Principiálně nevím, kde se berou, ale je tam jasná souvislost s rychlostí tisku.
Mechanika posunu X a Y se mi moc nezdá. Naskočí to na povrchu křídle, ať je s osou X rovnoběžné nebo pod úhlem 45 st.

Stačí snížit rychlost tisku na tiskárně v průběhu tisku na 60% a pruhlubně se skoro vytratí, jsou ale nepodstatné. Pokud zrychlím, tak se prohlubně zvětšují.

Nějak vnitřně podezírám extruder, nebo nějaký problém s akcelarací, ale nevím, jak si to potvrdit. Máte tip na nějaký zkušební model? Kostka je zcela bez problémů.

Už jsem měl podezření dříve, že něco není dobře.

Tiskárna RebelHotend
Přílohy
IMG_9695.JPG
IMG_9696.JPG
IMG_9697.JPG
stepacz
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od stepacz »

předpokládám, že řemeny máš dotažené bez vůle a zubatici v extruderu taky, při tisku zubatice nepřeskakuje ani motor extruderu?
jak jsou ty vlnky, mají stejnou tloušťku stěny jako rovné části?
Tohle tě asi taky předpokládám napadlo, pokud je to v elektronice, tak to nevím..., nebo zkusit přidat proud na trimrech pro motory...
ale je vidět, že je to pravidelné/cyklické
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“