Lion elektro

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
vladimir32

Re: Lion elektro

#76 Příspěvek od vladimir32 »

varok píše:Jsem trošku naštvaný. Objednal jsem si ty špendlíky u modellstudia. Přišel mi mail, tak jsem to zaplatil přes net. Poděkovali a zásilka dodnes nikde. Objednával jsem už myslím v pondělí. :evil:

Nevím proč všechno řešíš poštou když za rohem máš Pavla Víta PVmodel .Sedni na autobus a máš to levněji jak poštovné z různých firem .A když nic jiného poradí pomůže doporučí .
varok

#77 Příspěvek od varok »

vladimír32: No to není tak jednoduché jak si myslíte a o tolik levněji mě to nepřijde, než když si to nechám poslat od pecky, ten má pěkné poštovné při platbě předem. Asi 65,- kč dám za autobus taky. Navíc nemám žádný přímý spoj a kvůli takovým věcem se půl dne trajdat po ostravě se mi moc nechce.

Blueangel: No jo, máš pravdu, ale jak už jsem psal, nemám tolik peněz, tak to chci kupovat postupně. Jenže jsem to chtěl vzít z jiného konce, ale postupně zjišťuji, že potřebuji tamto, tamto, pak to atd.
Nějaké nářadí mám, jen jsem dnes koupil lupénkovou pilku, tedy plátky, starý byl prasklý.
Desku na stavbu mám, skalpel nemám, ale lámací nožík snad bude stačit.
Balzu, nosníky, nějaké výřezy taky mám. Potahový papír koupím poto, až budu mít zase nějaké penízky, i zbytek věcí. Já na to fakt nespěchám, jak jsem už několikrát psal. Bočnice už mám nakreslené, tak se do toho dnes odpoledne pustím, včera jsem teprve zjistil, že mám prasklý ten plátek v lupénkové pilce. Žehličku na modely nemám, to snad nebude vadit. Svěrky mám dvě truhlářské malé a potom takové ty malinké plastové jako kolíček. Svěráček nějaký mám, pilku na železo taky, smirek taktéž. Když jsem objednával věci u pecky, tak jsem na ty špendlíky zapomněl, tak jsem je objednal u toho modellstudia. Chuť na stavbu je, zkušeností hodně málo.
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od blueangel »

Prosím tě co máš za plánek já myslím že stavíš klasiku Liona od Haškovce a určitě Jiří frézuje klasiku a ne LION RC V2 Lion což je celý upravený model original je celý z balsy a ne překližky jako je LION RC V2 tak dej vědět co vlastně stavíš .pak v tom budeš mít zmatek na Rc album jsou oba typy.
Přílohy
lion.png
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od jyrry »

Jojo, je to frezovane podle tohoto planu, jedine co je navic je prepazka tesne za hlavici poz.1
Spis jde o to jak to ucesat pro kuzel sklopky, i kdyz pevnou vrtuli by to podle mne taky vydrzelo.
jyrry.webnode.cz
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od blueangel »

Jasně má v tom totiž zmatek kouká na rc Album kde je lion V2
varok

#81 Příspěvek od varok »

Ale mezi těmi verzemi je jen malý rozdíl, co se týče vzhledu, ne? Ten předek jsem už nějak pořešil, i když vzhledově to nebude úplně na 1, ale účel to snad splní.
Verzi RC V2 mají na těch stránkách Hiesbok- letadel modely, ne? Prý je tam jen upravená směrovka a výškovka a mají trošku změny v ocasu a ve špici, jak jsem koukal.
Já mám ten originál podle modeláře.
A to jako ten upravený typ není z balzy ale z překližky? 8O

No jo, ale i v originálu jsou některé díly z překližky, některé přepážky uvnitř trupu a spodní krytí pod křídlem, jestli jsem to dobře pochopil.
Naposledy upravil(a) varok dne ned 31.01.2016 10:08, celkem upraveno 1 x.
varok

#82 Příspěvek od varok »

Jyrry: Raději jsem objednal sklopku, i když zatím jen kužel, ať to mám podle čeho upravit. Chtěl jsem klasickou vrtuli, ale místní odborníci mě od toho odradili, že bych neustále měnil vrtule a hřídelky motoru, tak jsem od toho upustil.
Když budu tedy používat sklopku, na to musí být nějaký speciální regulátor s brzdou, nebo to jde nějak udělat i na obyčejném regulátoru?
Shorty

#83 Příspěvek od Shorty »

U všech reglů, co mám doma, jde nastavit brzda.

Ta sklopka se používá hlavně kvůli tomu, že pokud je motor vypnutej, tak vrtule tolik nebrzdí. Na větroni je to vždycky lepší, ale nemyslím si, že je hlavní důvod lámání vrtulí. Mám Sopwita i Il- 2. Obě přistávají na břicho a ještě jsem vrtuli nezlomil.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od jyrry »

varok píše:... ten upravený typ není z balzy ale z překližky? ...

Ju, většina dílů včetně bočnic a dna trupu je z překližky. Balza je nahrazena topolovkou 3mm.
Cena topolovky (ze které je ten Lion V2) je totiž cca 1,50 Kč/dm2 kdežto u balzy je to několikanásobně víc. Stačí si vydělit cenu prkénka jeho plochou v dm2 .

Já frézuju překližkové jen to co má překližkové originál. Jen místo tvrdé balzy na hlavici používám prkénka WAWA.
jyrry.webnode.cz
varok

#85 Příspěvek od varok »

Aha, takže v obchodu hiesbok nebo jak se to jmenuje mají model ošizený na stavbě a navíc většina dílů je z levnější překližky, né balsy? 8O Čeho jsem si všimnul já neznalec, tak mají přední špici dutou, originál ji má plnou a ocasní část má originál z plné balsy, ale u té verze RC V2 ji mají jakoby z lišt, i když to je tak asi udělané výřezem.
A oproti jiným stavebnicím, které jsou poctivě z balsy, tak to potom mají hodně drahé.
Fedys

#86 Příspěvek od Fedys »

U Hiesboka jsem našel ORIONA a ne LIONA. Vypadá to, že si pleteš pojmy. Proč myslíš, že je topolovka ošizená? Když v jiném vlákně se přiznáváš, že ani neznáš druhy překližek ? Máš nějaké rychlé soudy, vzhledm ke svým zkušenostem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od jyrry »

a) http://david2.webnode.cz/products/lion- ... tavebnice/
b) na odkazu vidím že v té stavebnici opravdu zrovna moc balzy není
c) topolovka není ošizená, to tu nějak nečtu, píše se tu něco jiného
d) nechal bych si ty soudy pro sebe a snažil bych se poradit
jyrry.webnode.cz
varok

#88 Příspěvek od varok »

Fedys píše:U Hiesboka jsem našel ORIONA a ne LIONA. Vypadá to, že si pleteš pojmy. Proč myslíš, že je topolovka ošizená? Když v jiném vlákně se přiznáváš, že ani neznáš druhy překližek ? Máš nějaké rychlé soudy, vzhledm ke svým zkušenostem.

Jak psal jyrry, mají tam i Liona. nepsal jsem nic o tom, že by topolová překližka nebyla kvalitní. Myslel jsem to tak, že když stojí ta topolová překližka řekněme 1,50 za dm2 jak psal jyrry a balsa vyjde řekněme na 5kč za dm2, nevím kolik. Jiné stavebnice od jiných firem jsou třeba z balsy, sem tam něco překližka, tak stojí třeba taky 1500,- kč.
Ale nevím kolik materiálu kolem toho mají u toho hiesboka.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od jyrry »

varok píše:....

Ten Lion V2 není u Hiesboka ... :wink:
Ale jinak souhlasím.
jyrry.webnode.cz
Fedys

#90 Příspěvek od Fedys »

Cena některých stavebnic je i pro mě trošku záhada vzhledem k tomu, co je nakonec v krabici :) . Poradit můžu, pokud můžu, ale jsou tu zkušenější a hlavně rychlejší :D
Jde o to, že s Hiesbokem jsem se několikrát osobně potkal a neměl jsem pocit, že by chtěl něco šidit. Jeho stavebnice považuji za povedené.
Jinak držím palce, ať se stavba daří.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“