thsoft píše:Měl bych obecnou otázku nastavení nového modelu v taranisu:
Jak správně nastavit každé servo pro nový model ? Napríklad křidélko nastavím páku co nejblíže středové poloze při hodnotě 1500 ms. Poloha však nebude nikdy asi 100% střed takže musím použít offset na stránce vstupy. ....
Je jedno, či je to Taranis, alebo Futaba - Pre nastavenie serva je potrebné nastaviť čo najprecíznejšie mechanický plný rozsah a až následne riešiť stred, expo diff a pod....
Ja to robím tak, že vo vysielači si nastavím chod serva bez mixov a obmedzení, rozzsah chodu +- 100 %,.
Vcelku výhodné je nastaviť ovládanie ne knipel plynu...... nemusím držať knipel keď meram výchylku......
Snažím sa nastaviť mechanicky krajné polohy tak, aby povedzme krídelko chodilo v plnom rozsahu a nikde to nazachytávalo. Stred ma zatiaľ netrápi. Nastavením dlžky pák a tiahel sa snažím nastaviť mechanicky plný rozsah.....
U krídelok je potrebné ešte kontrolovať aj súbeh oboch krídel - aby bola výchylka hore/ dole na obidvoch rovnaká. Ak sa dostanem na rozsah povedzme + 105/-90 je to OK, ale ak tam mám +-60 tak to eeee.
Ak mám krajné polohy ako tak OK - nastavím vo vysielači max výchylky hore / dolu, za ktoré nesmie krídelko ísť.
Ak je to OK nastavím stredy..... U krídelok býva rozsah výchylky s brzdami 30-40 st dole, 80 st hore. Ovládanie krídelka z toho využije povedzme 30 st dole, 40 st hore.....
Pokiaľ to nieje 3D akrobat - potom nedávam symetrickú ani výškovku ... na pritiahnutie mám večšíu......
S mechanickým nastavením sa hrám aj niekoľko hodín a snažím sa to mať čo najlepšie nastavené.
Ak odflákneš mechanické nastavenie - elektricky to síce zkoriguješ, ale vždy to bude "divne" lietať....