Kamera Xiaomi Yi

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Blacksite
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamera Xiaomi Yi

#76 Příspěvek od Blacksite »

Jojo ten hdmi vystup jsem aky doted nepochopil. Kde jsi koupil?
Taranis X9D+
vatis

#77 Příspěvek od vatis »

koupil jsem tady: www.beryko.cz
vatis

#78 Příspěvek od vatis »

Tak jsem kameru také přeostřil a musím říct, že to stojí za to. Vycházelo mi to taky pootočit čočkou o cca. 2 mm ve směru hod. ručiček. Za sebe doporučuji :wink:

edit: Jinak práce na cca. 3 minuty :)
skiner

#79 Příspěvek od skiner »

Ja som sa tiez obaval toho, ze to bude potrebne zaostrit, ale mam pocit ze je to vcelku v pohode.
Přílohy
YDXJ0041.jpg
YDXJ0031.jpg
vatis

#80 Příspěvek od vatis »

To vypadá opravdu v pohodě :) nespíš to bude kus od kusu :wink: Mně přišlo video neostré a na fotkách jsem si všiml, že nejostřejší byly vždy po krajích... pomocí HDMI kabelu a televize jsem přeostřil a jsem naprosto spokojený. Jak video, tak fotky jsou ku mé spokojenosti 8) :)
sobi

#81 Příspěvek od sobi »

skiner píše:Ano, su ovela mensie v nizsom rozliseni aby to stihalo.
No nie ze sa vytvaraju ked ich chces prehrat, ale kamera ich vytvori automaticky po nahrati zaznamu.

moja kamera vytvára len mp4 súbory, takže asi to bude súvisieť s tým prehrávaním. s tabletom som sa ku kamere pripojil len pri počiatočnej konfigurácii, videá kopírujem priamo z SD karty.
romanCM

#82 Příspěvek od romanCM »

moja kamera vytvára len mp4 súbory, takže asi to bude súvisieť s tým prehrávaním. s tabletom som sa ku kamere pripojil len pri počiatočnej konfigurácii, videá kopírujem priamo z SD karty.

V menu ovládacího sw je položka Přeview. Pokud je zapnutá, vytváří se mimo mp4 taky ta malá preview videa, co jdou přehrát přes wifi.
Tarot 680 Pro | Phantom 4 | 250 vlastní 3D tisk
old_Mr_Grim

#83 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Pánové, jakým způsobem to lze přeostřit?
Mám jí taky, zatím jsem ji vyzkoušel jen tak zběžně a nezdaj se mi obrázky nějak zázračný. Takový nemastný neslaný. Rozhodně ne takový, jaký tu prezentuje skiner.
romanCM

#84 Příspěvek od romanCM »

old_Mr_Grim píše:Pánové, jakým způsobem to lze přeostřit?.

Rozebrat, jde to trochu ztuha, ale jen na plastove zapadky. Objektiv je fixovany kapkou lepidla, tu odlomis a da se s nim tocit a preostrit. Jak tu psali uz jini, nejlepe pripojit pres HDMI k TV nebo monitoru a mas live video ve vysokem rozliseni. Zaostruj na predmety tak 2 metry od sebe a az to bude ostre, zase kapni tavne lepidlo pro fixaci.
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od jamesgsf »

Není to moc blízko na dva metry? Spíš bych ostřil na větší vzdálenost?
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
vatis

#86 Příspěvek od vatis »

Ja ostril asi na 4 metry a je to ok. A cocku uz jsem znovu nelepil, prijde mi to dost ztuha i bez lepidla, myslim ze se to samo nepootoci :) Jinak kdyz ti cocka nebude v prstech klouzat, staci trochu zabrat a potocit a lepidlo povoli a pak uz ho jen vydrolis ven ;)
romanCM

#87 Příspěvek od romanCM »

Jelikoz ma pouzita optika velkou hloubku ostrosti (clona, velikost snimace atd.) tak ostri od nejake blizke vzdalenosti az temer do nekonecna. Takze pokud chci mit ostre i blizke veci, ostrim na blizko. Vzdalene budou ostre stejne. Ale vzhledem k mizerne male optice je to spis podle oka, teorie z velkych fotaku funguje tak nejak castecne ;)
old_Mr_Grim

#88 Příspěvek od old_Mr_Grim »

Jo díky, už se povedlo čočku rozhýbat. Našel jsem i na YT videa přímo s radama kde co jak abych to nepoškodil. Takže zejtra valim koupit HDMI kabel.
Cetar

#89 Příspěvek od Cetar »

Ahoj, právě mi přišel AV OUT kabel z HK:
https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... Cable.html
Tak jsem to zapojil a ne a ne z toho dostat kloudné video. Mám na tom normálně krimplé konektory, není pájené k ničemu.
Live output ve VirtualDubu vypadá takto: http://prntscr.com/7y246x
A nahrávka vypadá úplně jinak, tam jsou alespoň vidět nějaké detaily...
http://youtu.be/KoHaRlhx4Ck
Zkusil jsem výstup na 2 brýle a EasyCap se stejným výsledkem.

Nevíte, čím by to mohlo být? Vypadá to jak nějaké rušení, ale nic jiného kolem nevede...
Nějaký nápad jak to vyzkoušet nebo opravit?
Díky

!!! EDIT 29.7.2015:
Rozdíl mezi preview a nahrávkou z virtualDubu byl v tom, že ve virtualdubu jsem měl nastaveno Video/Overlay. Správně má být nastaveno Video/Preview.
Také jsem vyřešil problém s kabelem. Má značené kablíky AV- a AV+, takže by člověk řekl, že AV- = ground. Opak je pravdou. Bílý kabel AV- je ve skutečnosti Video a zelený kabel AV+ je ground. Takto šlape jako hodinky ;)
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od ddano007 »

Chlapci, upgradovali ste na najnovsi FW v kamere? Ked spustim SW v telefone ( Android) , navrhuje mi to upgrade, akurat som kdesi na nete cital, ze to potom moze blbnut s tym SW v telefone... Toz ake su vase skusenosti?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“