Délka letu.

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Odpovědět
Zpráva
Autor
Troll

Re: Délka letu.

#76 Příspěvek od Troll »

4S a větší vrtule není dobrý nápad. Nicméně jako pokus pro získání osobních zkušeností - proč ne. :) Praxe je nejlepší radič, mohem lepší než číst naše plky na internetu. Existují jisté fyzikální zákonitosti,a ty nelze obejít. Tohle prostě má jediné dobré řešení- větší vrtule a na větší vrtule jiné motory. Všechno ostatní jsou jenom takové berličky které pomůžou chromému chodit, ale bude pajdat a běhat nebude nikdy. A Ty chceš běhat. Když investuješ, budeš létat i těch 13 min. Když budeš dávat větší a větší baterky - tak vlastně sám uvidíš. :wink:
Na kabelech a konektorech se určitě něco ztratí a čím vyšší proud, tím vyšší ztráty, ale ani nejlepší vodiče a konektory Tvůj problém nevyřeší.
dt

#77 Příspěvek od dt »

Troll píše:Tohle prostě má jediné dobré řešení- větší vrtule a na větší vrtule jiné motory.

On v podstatě potřebuje úplně jiný stroj. :wink:
Protože na rám F550 se větší než 10 palců vejdou dost blbě. Takže větší rám, větší vrtule, motory s menším KV, nejspíš jiné regly a přinejmenším 4S. Takže z původního stroje mu zůstane jenom Naza, gimbal a FPV. :lol:
x.line

#78 Příspěvek od x.line »

No s těma většíma vrtulema je to problém no. Tam se pak nevejdu :-(
Řešil jsem to i s Pelikánem, který je výhradní dovozce a taky říkal, že 2 minuty je proklatě málo. Že co maj oni hexu, tak s tímto vybavením, ale bez datalinku s 3600mAh 3s baterkou bez problémů 6-7 minut. Napadá mě ještě chyba v baterkách, ale že by obě? Přes Ecalc po zadání parametrů mi taky vypsalo, že bych měl mít kombinovaný let aspoň 7 minut, tak nevím no :roll:
Naposledy upravil(a) x.line dne pon 26.01.2015 13:51, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#79 Příspěvek od gardenroute »

Problém je ta hmotnost, je to daleko za AUW pro tento stroj...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Troll

#80 Příspěvek od Troll »

dt píše:On v podstatě potřebuje úplně jiný stroj. :wink:
Protože na rám F550 se větší než 10 palců vejdou dost blbě. Takže větší rám, větší vrtule, motory s menším KV, nejspíš jiné regly a přinejmenším 4S. Takže z původního stroje mu zůstane jenom Naza, gimbal a FPV. :lol:

Ano, to souhlasím. Přesně tak to je. Já chtěl, aby na to přišel x.line sám a Tys to prozradil :) . Protože na 2,5 kg to chce vrtule 11 nebo ještě lépe 12 palců. Pak to bude létat hezky.
dt

#81 Příspěvek od dt »

x.line píše:Napadá mě ještě chyba v baterkách, ale že by obě?

No a vůbec, jak jsi přišel na ty 2 minuty? Co bylo podnětem pro ukončení letu? A kolik jsi po takovém letu do toho akumulátoru zpátky dobil?
x.line

#82 Příspěvek od x.line »

dt píše:No a vůbec, jak jsi přišel na ty 2 minuty? Co bylo podnětem pro ukončení letu? A kolik jsi po takovém letu do toho akumulátoru zpátky dobil?

přišel jsem na to tak, že po dvou minutách byla baterka prázdá a hexa "šla k zemi". Při zpětném nabití jsem do ní nacpal necelou kapacitu baterky
x.line

#83 Příspěvek od x.line »

Troll píše:Ano, to souhlasím. Přesně tak to je. Já chtěl, aby na to přišel x.line sám a Tys to prozradil :) . Protože na 2,5 kg to chce vrtule 11 nebo ještě lépe 12 palců. Pak to bude létat hezky.

No, to jsem slyšet nechtěl 8)
Obávám se, že moc váhy se mi sundat nepodaří. Můžu zkrátit zbytečně dlouhé silové kabely od reglů, zaměnit 2,2Ah baterku za 1,8Ah pro palubní elektroniku, ale tady asi končím :-(
Sakra, tak proč to proprodávají jako set, když to není pak schopný letu???????
Troll

#84 Příspěvek od Troll »

To bohužel už tak je, nepříjemně často se tady vyskytují odpovědi které tazatel slyšet nechtěl. Tohle se vyrábí už dlouho,je to stará plečka , teda v kontextu rozvoje copterů. A nebylo to konstruováno na hmotnosti přes dvě kila. Tenkrát byli gimbaly vzácné a ještě k tomu servové čili o dost lehčí. Vyhoď tu baterku pro napájení elektroniky a dej tam BEC, tím ušetříš dost váhy, to pomůže. S délkou kabelů se moc párat nemusíš,. sice každý gram dolů a každý miliohm méně je dobrý, to ale nebude žádná převratná změna.
dt

#85 Příspěvek od dt »

A to se takhle někde prodává? Tedy F550 s E300, Nazou, H3-3D a FPV výbavou, vše dohromady 2,5kg? Nebo sis to nějak vylepšil?
x.line

#86 Příspěvek od x.line »

dt píše:A to se takhle někde prodává? Tedy F550 s E300, Nazou, H3-3D a FPV výbavou, vše dohromady 2,5kg? Nebo sis to nějak vylepšil?

Právě že prodává!
http://www.pelikandaniel.com/?sec=product&id=75232

Já tam mám akorát místo těch jejich 4 noh podvozek s montážníma plochama, ale pak mínus ten jejich adaptérový držák na Zenmuse, což si myslím není zas takový rozdíl. Řekněme cca 150g navíc.
x.line

#87 Příspěvek od x.line »

Troll píše:To bohužel už tak je, nepříjemně často se tady vyskytují odpovědi které tazatel slyšet nechtěl. Tohle se vyrábí už dlouho,je to stará plečka , teda v kontextu rozvoje copterů. A nebylo to konstruováno na hmotnosti přes dvě kila. Tenkrát byli gimbaly vzácné a ještě k tomu servové čili o dost lehčí. Vyhoď tu baterku pro napájení elektroniky a dej tam BEC, tím ušetříš dost váhy, to pomůže. S délkou kabelů se moc párat nemusíš,. sice každý gram dolů a každý miliohm méně je dobrý, to ale nebude žádná převratná změna.

tu druhou baterku mi poradili přímo u Pelikána, že to je lepší, že gimbal a FPV docela žerou a že je to nejlepší řešení, že to tak taky maj, že mi to přidá plus mínus autobus 2 minutky. Ale ne, že to bude lítat 2 minutky :D
Troll

#88 Příspěvek od Troll »

X.line, tak jsem trošku popřemýšlel a vychází mi, že tam máš něco ukrutně špatně. Sice jsem ten pohon neměřil, ale dle zkušeností by měli devítky vrtule ( a tyhle jsou prý povedené) dát tak 7-8g tahu na Watt, pak mi vychází ve visu na tu tvoji váhu nějakých 350W příkonu a z té baterky by to mělo viset nějakých 6 minut i když létání nic moc pohoda. Takže pokud jsi opravdu dobíjel plnou baterku po dvou minutách, tak hledej nějakou chybu, třeba přidřené ložisko v motoru a pod. Taky se mi moc nezdá ten ohromný příkon co spálíš za dvě minuty, jakou mají ty motory a regly teplotu po přistání ? To by mělo být tak na hranici co snesou než budou čmoudíky. :!:
P.S. Prostě tady něco silně nehraje .
Drondys

#89 Příspěvek od Drondys »

Doporučoval bych přeměřit si jaký odběr proudu ten model se vším všudy za provozu opravdu má.
x.line

#90 Příspěvek od x.line »

Troll píše:X.line, tak jsem trošku popřemýšlel a vychází mi, že tam máš něco ukrutně špatně. Sice jsem ten pohon neměřil, ale dle zkušeností by měli devítky vrtule ( a tyhle jsou prý povedené) dát tak 7-8g tahu na Watt, pak mi vychází ve visu na tu tvoji váhu nějakých 350W příkonu a z té baterky by to mělo viset nějakých 6 minut i když létání nic moc pohoda. Takže pokud jsi opravdu dobíjel plnou baterku po dvou minutách, tak hledej nějakou chybu, třeba přidřené ložisko v motoru a pod. Taky se mi moc nezdá ten ohromný příkon co spálíš za dvě minuty, jakou mají ty motory a regly teplotu po přistání ? To by mělo být tak na hranici co snesou než budou čmoudíky. :!:

Opravdu jo, zapojím, odstartuju, chviličku visím, pak jsem udělal kolečko a už mi iOSD zobrazovalo docela rychlé klesání napětí a za celkové 2 minuty empty. Uznávám, že jsou baterky nové, tudíž měkké,a le i po "vytvrdnutí" se asi nedostanu na trojnásobek :?
Se zapojením si jsem 100% jistý. Uvidíme co se stane po výměně těch kabelů a konektroů, ač si myslím, že to moc nepomůže. Ale pokud přidřené ložisko diagnostikuji tak, že při otočení vrtule jde hůř, tak se jeví všechny ok.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“