Monitor pro FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ananas

Re: Monitor pro FPV

#76 Příspěvek od ananas »

no tak pokud to prodejce neomlouvá nemá cenu si stěžovat zde ale u prodejce :-D co bys od číňana čekal.. displey páteční směna a stínítko pondělní směna :-D taky mohlo být stínítko k jinému monitoru :-D vysvětlení by měl podat prodejce.. tady se budem jen dohadovat.. pokud to bylo v jedné krabici pochybuji že to prodejce kontroluje..
jendabek

#77 Příspěvek od jendabek »

nemám naštěstí žádný problém se zbožím, jen jsem chtěl poukázat na to, jak se bohužel nevyplatí nakupovat v našich e-shopech, na eBay mám 50 nákupů a měl jsem v tomto směru jen jeden problém a to, když jsem si koupil takový ten ohebný stativ na foťák, kde byla udána maximální hmotnost, která vůbec neodpovídala (s mým foťákem se stativ ohýbal). Ale stálo mě to 3$, tak jsem mu jen napsal, že popis zboží neodpovídá, on se omluvil s tím, že mi se slevou může poslat jiný.
Naopak hned můj první nákup na Aukru - objednal jsem si multimetr, uběhl týden a nic ... Pak třetí nákup na Bazos.cz - zaplaceno převodem, zboží nedodáno, v úterý jdu jako svědek k soudu (po 3 letech). Nákup na Alza.cz - nechám si zboží poslat na pobočku, jdu si jej vyzvednou a zjistím, že na pobočce jej mají skladem a zbytečně tak platím dopravu, klučina u přepážky arogantní debil. Ani nemá smysl popisovat, jak u většiny e-shopů probíhají reklamace (vyplnění nějaké dokumentu, zaslání poštou atd), na DealExtreme jsem jen napsal, že mi jedna z dodaných LED nefunguje a poslali mi obratem zdarma 3 kusy. A mohl bych pokračovat.

Tedy jsem chtěl říct, že radši budu riskovat nákup shitového zboží za třetinovou cenu na eBay u prodejců, kteří komunikují a snaží se, než si připlácet za stejně shitové zboží u našich neschopných napůl-podvodníků (až na výjimky).

Jinak omluva za offtopic, asi bychom dál neměli řešit eBay a e-shopy, ale spíš monitory :)
Naposledy upravil(a) jendabek dne pát 11.04.2014 13:18, celkem upraveno 1 x.
salamander

#78 Příspěvek od salamander »

Mám ten monitor tiež s Telinku a ta diera na stínitku nesedí , ale najviac ma naštvalo že neprekladajú návod, čo už robia aj Vietnamci na topánkach .
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Dejfak »

Nevíte co znamená červeně blikajíci ikona fotáku v levém horním rohu monitoru? Ptal jsem se u prodejce, ale po jejich odpovědi jsem se šel kouknout jestli ta firma nevydává také pohádky.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ananas

#80 Příspěvek od ananas »

no tak Telink nahlásit na ČOI pokud nedodává se zbožím český manuál je to na slušnou pokutu :-D mám od pelikána nazu a taky sním dodal český manuál tak proč by telink neměl :-)

ta ikonka bude spíš něco z výstupu foťáku a nebude mít s monitorem moc společné.. nebo se mýlím? :-)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Dejfak »

GoPro žádné OSD nevysílá.
A je to obyčejný analogový videosignál.
Není v tom nic zakódovaného, ani to nemůže zjistit stavy kamery nebo baterií. Maximálně monitor zjistí že přijímá obraz.
gardenroute

#82 Příspěvek od gardenroute »

Dejfak píše:...GoPro žádné OSD nevysílá....
Nevím, zda-li to myslíš obecně, nebo jde o Tvé nastavení, ale GoPro samozřejmě může klíčovat OSD (jde jen do extern. video výstupu, na záznamu samozřejmě není), na kterém je mj. červená ikonka foťáku (režim nahrávání), čas od zapnutí kamery atd.. Dá se to aktivovat v setupu GoPro. Aspoň moje GP3 B.E. to umí, akorát, že mě to za letu překrývá info z iOSD, tak to mám deaktivované. Pro lidi, co létají FPV a nemají žádné OSD to může být pomůcka.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od Dejfak »

Tak to jsem stejně dostal jiné info....
ananas

#84 Příspěvek od ananas »

no newim já když jsem měl default nastavené gopro tak mi na tv ukazovalo mod nastaveni (foto,video,timelaps atd.) na druhe straně stav baterie gopro a dole čas natáčení nebo počet foto.. (možná naopak ale bylo to tam vše) takže tv výstup z gopro ukazovat může :-) jiank zkus jíný videosignál zda se tam něco zobrazuje jestli to nedělá display.. :-)
kraro

#85 Příspěvek od kraro »

Dejfak píše:Monitor od Telinku, tedy stínící obal.
Jak toto mohou prodávat?

Je tu ještě někdo jiný mimo Telinku kdo prodává monitory s integrovaným přijímačem?
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od VSCharlie »

Ano je, firma JamCopters.
Bral jsem ho od nich a v je to úplně to samé, co má Telink.
- http://www.jamcopters.cz/32ch-5-8g-dive ... r-c22-p260
Včetně toho zmršeného stínítka.
Na druhou stranu, na položenou otázku jsou schopní podat konkrétní (a správnou) odpověď.
Nejlepší bude, udělat si stínítko vlastní - skládací z laminátové desky a chytat to na "duallock".
Už to mám rozkreslené, jen se do toho pustit.

P.S:
Mimochodem, pokud by to někoho zajímalo, tak od pátku mají zase skladem polotovary na vyrobu "eco brýlí"
- http://www.flyingwings.co.uk/index.php? ... path=57_76
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Eduard »

[quote="jendabek"]
Já ho objednával odtud
http://www.ebay.com/itm/5-High-Resoluti ... 4179331062

Tak už je otestováno? Jak je na tom bluescreen u tohoto kousku? Opravdu reaguje rozumně?
jendabek

#88 Příspěvek od jendabek »

Právě jsem ho strčil do vlastních "eco brýlí", které jsem si dnes zbastlil z polystyrenu, i když jsou ty pravé Eco levné, tak se mi stejně nechce dávat 600 Kč za kus pěny. Ale je fakt, že to mé DIY řešení je docela hnusné a vachrlaté ... možná když to ještě celé zamotám do skelné pásky, tak se to snad nerozpadne - pak pošlu foto :-)
Kvalita obrazu toho 5" displeje je myslím si ok - tomu rozlišení 800x480 věřím a všechny detaily tam jsou, jen tomu chybí něco jako antialiasing či co, můj druhý 8" displej má 640x480, ale obraz je na první pohled přirozenější ... ale taky stál asi 1600 Kč.
Bluescreen absolutně není problém, monitor zrní až do úplného výpadku signálu a přechod zpět po jeho obnovení je okamžitý.
Pro tyto účely je monitor prakticky jediná volba, koumal jsem to dlouho a za podobnou cenu se zatím nic kvalitnějšího sehnat nedá.
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Eduard »

Je mi jasný, že za tyto peníze se zázraky konat nebudou. Jde mi o to jestli je mezi nimi rozdíl jen v ceně.
www.goodluckbuy.com/5-inch-security-lcd ... acket.html
jendabek

#90 Příspěvek od jendabek »

Je to ten samý displej s trošku jiným stojánkem, potvrdili mi to kdysi i na foru FPVLab.
Zrní to takhle:
https://www.youtube.com/watch?v=4vdECCR95HQ#t=119
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“