T9x s ER9x na 3,5m větroně?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
mior
Kontaktovat uživatele:

Re: T9x s ER9x na 3,5m větroně?

#76 Příspěvek od mior »

No poviem to takto:
Ja osobne som nervoznejší z nedisciplínovaného pilota, prípadne z modelu s "vrabčím hniezdom" v inštalácii ako z vysielača pilota...
Skutočne by boli zaujímavé nejaké štatistiky príčin havárií, ak nejaké (polooficiálne) existujú...
A možno by potom táto debata nemala zmysel!
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Drondys

#77 Příspěvek od Drondys »

Nemá cenu se tady dohadovat.

Vždy se najdou skupiny lidí, kteří něco prosazují nad rámec zákonů ať už čistější rasu, značku, dokonalejší to či ono a dokážou kvůli tomu i v dnešní době jiným lidem v tom či onom bránit a vždy si k tomu najdou nějaké argumenty jak to zdůvodnit demokracie/nedemokracie.

Pokud má někdo T9X, kterou provozuje třeba rok a víc bez jediného problému a má v ní takovou důvěru, že je ochoten ji používat i s podobným modelem je to jeho rozhodnutí. To, že mu s tím třeba neumožní létat na nějakých vybraných akcích a místech s tím musí počítat, ale pokud jde do takové volby tak mu zřejmě stejně ani o účast na takových akcích či místech vůbec nejde. Takže bych to nebral jako něco podstatného.

Jak už tazatel jistě zjistil tak ptát se na toto téma v diskusi je asi tak podobné jako snažit se hasit oheň benzínem. Jediné co z toho vzejde je pořádný flame. :D
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od ČKALOV »

Drondys píše:
Pokud má někdo T9X, kterou provozuje třeba rok a víc bez jediného problému a má v ní takovou důvěru, že je ochoten ji používat i s podobným modelem je to jeho rozhodnutí. To, že mu s tím třeba neumožní létat na nějakých vybraných akcích a místech s tím musí počítat, ale pokud jde do takové volby tak mu zřejmě stejně ani o účast na takových akcích či místech vůbec nejde.

Naprosto souhlasím ale přiznám se že jsem doufal že se k tomuhle závěru dopracuje JMalik.
Nicméně klobouk dolu. vytrvalej teda je. :D
JMalik

#79 Příspěvek od JMalik »

leone píše:Možno súhlasiť s tým, že modely padajú viac na iné závady ako na problémy s vysielačom?

Ano.
Pokud máš spolehlivý vysílač, přijímač, serva a celou el. instalaci, tak třeba s akrobatem přijde skoro jistě rána na ruce. Ve vrtulníku se zřejmě podělá něco mechanického.
Pokud použiješ problémový vysílač, nejlevnější možná serva, paralelní baterky s konektorama navíc, připájíš kondenzátory k servům, přijímači, na kabel k reglu......., tak je pravděpodobnější, že na to spadneš, případně něco urveš při manipulaci s baterkou a podělá se to následně. Prostě k těm ránám na ruce přijdou ještě rány na techniku . To bych já rád pro sebe omezil na naprosté minimum. Je zbytečné na to padat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#80 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:
Pokud má někdo T9X, kterou provozuje třeba rok a víc bez jediného problému a má v ní takovou důvěru, že je ochoten ji používat i s podobným modelem je to jeho rozhodnutí. To, že mu s tím třeba neumožní létat na nějakých vybraných akcích a místech s tím musí počítat, ale pokud jde do takové volby tak mu zřejmě stejně ani o účast na takových akcích či místech vůbec nejde. Takže bych to nebral jako něco podstatného.

To, že mu s tím nedovolí létat na těch vybraných akcích svědčí o tom, že to není TX spolehlivostí srovnatelný s JR,Graupnerem, Futabou....
Nebo si myslíš, že organizátoři těch akcí jsou blbci, kteří se dosud s kvalitou T9X prověřenou ročním provozem neseznámili? Ne, to jsou většinou piloti s mnoholetou zkušenností, kteří si už tímhle obdobím prošli a vědí proč prostě takhle ne.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
JMalik

#81 Příspěvek od JMalik »

ČKALOV píše:
Drondys píše:
Pokud má někdo T9X, kterou provozuje třeba rok a víc bez jediného problému a má v ní takovou důvěru, že je ochoten ji používat i s podobným modelem je to jeho rozhodnutí. To, že mu s tím třeba neumožní létat na nějakých vybraných akcích a místech s tím musí počítat, ale pokud jde do takové volby tak mu zřejmě stejně ani o účast na takových akcích či místech vůbec nejde.

Naprosto souhlasím ale přiznám se že jsem doufal že se k tomuhle závěru dopracuje JMalik.
Nicméně klobouk dolu. vytrvalej teda je. :D

Zatím se k tomu za současného stavu toho TX těžko dopracuji. Proto nekomunikuji ve vláknech kde se to řeší a nezajímá mě kdo s tím létá kuličkostroje. Pokud tazatel řeší vhodnost na 3,5m větroně, bude tuhle kategorii dál létat a spočítá si cenu těch letadel, tak se už investice do lepšího TX vyplatí (dle mého názoru).
JMalik

#82 Příspěvek od JMalik »

Na a když už jsme konkrétně u toho větroně a vysílače, tak by mě docela zajímalo, kdo z diskutujících by mu dokázal nějak poradit jak to víceservové křídlo a tři, čtyři letové režimy nastavit.
tpk

#83 Příspěvek od tpk »

A co konkrétně by tě zajímalo? Velmi názorné video co se dá třeba napípat natočil RiMr. Ve FW ale stále přibývají nové funkce čímž se možnosti programování rozšiřují.

Jen pro doplnění, video vzniklo před dvěma roky a od té doby se FW opravdu značně posunul. Aktuálně máme FW Open 9X 1761. Přibyly letové režimy a spousta dalších úprav jako je zapracování telemetrie do systému nebo třeba hlasový výstup.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od jozefbb »

Kazde taketo zariadenie musi mat certifikat. V tomto pripade sa pravdepodobne robi len vyzarovanie,rusenie. V certifikate by malo byt napisane na co je zariadenie urcene a pre koho vydane. A tu moze byt hlavny probem . Predajca vam moze kludne zamlcat ze to bolo certifikovane ako vysielac pre sety. A ak to napriklad bolo certifikovane pre priklad Pelikana , ten certifikat nemusi platit aj pre vas , ked ste to kupili priamo z ciny , moze mat upne ine typove oznacenie ako si kupite vy , dovozca tiez nie je sprosty , takto si chrani certifikaty, ale toto plati aj o futabe . Je jasne , ze europske certifikaty sa vzajomne uznavaju ,
JMalik

#85 Příspěvek od JMalik »

tpk píše:A co konkrétně by tě zajímalo? Velmi názorné ....... co se dá třeba napípat natočil RiMr.

Co se dá třeba napípat, jak natočil RiMr, mě v tomto případě moc nezajímá, protože jsme spolu kdysi o možnostech toho TX komunikovali.
Mě konkrétně zajímá, kdo z těch, kteří se do chvíle mého dotazu účastnili této diskuse to napípat dokáže.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od jozefbb »

A na inom vlakne prebieha prudka debata o poisteni. Takze mozem dodat ze pouzivanie necertifikovanej vysielacky moze byt kludne dovod na nevyplatenie skody, hoc pouziva aj futabu kupenu z ameriky
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od ČKALOV »

Tak asi takhle co jsem potřeboval jsem si napípal, podvozek v kombinaci se světly do toho gyro a to i v režimech. Bohužel čtyřservového větroně nemám ani po něm zatim netoužim. Ale podle mě neni programování T9x žádnej horor na mnoho dní. Jestli si myslíš že se tím teď budu zabejvat abych pokračoval s tebou v nesmyslné debatě tak se pleteš. Dělal bych to pokud by to někdo opravdu potřeboval ne jako EXHIBICI. :roll:
JMalik

#88 Příspěvek od JMalik »

ČKALOV píše:Tak asi takhle co jsem potřeboval jsem si napípal, podvozek v kombinaci se světly do toho gyro a to i v režimech. Bohužel čtyřservového větroně nemám ani po něm zatim netoužim..............

Tak mi teď ale vysvětli, proč diskutuješ v tomto vlákně. To skutečně nechápu.
ČKALOV
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od ČKALOV »

Výše sem psal že smekám před tvojí vytrvalostí. Tak to beru zpátky tohle už není vytrvalost.
Otázka zněla na možnost použití T9x na 3,5m větroně pokud se dobře pamatuji ne na pomoc s programováním. Nebo ano v tom případě sem si nevšiml že by si jí nabídnul. Každopádně končím s nesmyslnou debatou. Zřejmě na rozdíl od tebe mám i jinou práci.
tpk

#90 Příspěvek od tpk »

JMalik píše:Mě konkrétně zajímá, kdo z těch, kteří se do chvíle mého dotazu účastnili této diskuse to napípat dokáže.

Tím se ale dostáváme do jiné roviny problému, která dle mého soudu s tématem resp. tím co tady asi dva dny rešíte (spolehlivost systému T9X) přímo nesouvisí. A to je erudice uživatele.
Ale budiž. K tvému dotazu. Nejsem rozhodně žádná hvězda, ale 4 servové křídlo ve 4 letových režimech jsem si napípal. Ono to není totiž nic moc složitého. Celý ten systém je uživatelsky přívětivý.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“