ATmega 128 - který čip na základní desku?

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zpráva
Autor
mhotar

Re: ATmega 128 - který čip na základní desku?

#76 Příspěvek od mhotar »

Gratulace veliká ....

Jen pár obecných rad pro všechny co se touto cestou vydají ...
To nastavení pojistek se dělá většinou jen jednou na novém čipu, pro aktualizace firmwaru se už nedělá.
Pokud jsou pojistky nastaveny, tak přehráním firmware (i nepodařeným) se čip nepoškodí a lze ho kdykoliv znovu přehrát.

V tom řádku co jsi uvedl:
Nahrání Firmware: avrdude -c usbasp -p m1281 -B 4 -P usb -U flash:w:opentx.hex:i
patří pochopitelně "-p m2561", ale to je určitě jen překlep, programátor by protestoval :)

Ten problém s "b8" jsem taky občas zaznamenal, myslím už při M64, proto používám volbu "-B 4"
která komunikaci trochu zpomalí. S touto hodnotou můžeš experimentovat, zkusit úplně bez parametru, nebo naopak zvětšit. Je to dáno tím, že na programovacích pinech procesoru je už nějaká část zapojení rádia a programátor musí tyto úrovně přetlačit, každý USBasp má jiné zapojení a jiné hodnoty ochranných rezistorů na programovacích pinech.

Nyní bych ale doporučil s aktualizací firmware M2561 vyčkat na podporu v companion9x, protože aktualizace firmware smaže nastavení rádia.
www.opentx.cz
Luftpumpa252

#77 Příspěvek od Luftpumpa252 »

Zdravim, podarilo se mi u me 9XR udelat fuse brick, tak bych potreboval vedet jake je spravne nastaveni pojistek. Je nastaveni pojistek -U lfuse:w:0x0E:m -U hfuse:w:0x89:m -U efuse:w:0xFF:m v poradku ? Podle navodu co jsem hodil do prilohy ale nevim jestli mam puvodni oscilator vypajet a pak az pripojit na Vcc, GND a Clk nebo ho staci pripajet podle toho navodu na ty piny. Za rady predem diky.
Přílohy
Fuse Brick.pdf
(410.89 KiB) Staženo 134 x
mhotar

#78 Příspěvek od mhotar »

Fuses vypadají použitelně. Ten původní krystal nejspíš vyndávat nemusíš. Jistě to nevím, ale já bych ho tam nechal.
www.opentx.cz
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“