Výběr vysílačky STARÝ

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zamčeno
Zpráva
Autor
pEPYK

Re: Výběr vysílačky

#76 Příspěvek od pEPYK »

Jindra_S píše:....Počítej s tím, že až budeš mít 3-5 letadel s přijímači, tak se ti výměna technologie (např Hitec za Graupner) prodraží...

- Více kanálů využiješ např. při experimentování s gyrem - min. 2 kanály si navíc vezme

Přesně tak, právě takhle na tím uvažuju. A jak píšeš dál, experimentování se asi nevyhnulo nikomu. Když už jsem si "to" koupil, tak přece musím otestovat, co "to" umí. I přesto, že některé věci třeba nikdy nevyužiju, ale i to je přece výsledek.

LittleFalco píše:...Mam kamose, ktery lita zavodne Kcka. Sice ma radio bez letovych rezimu, zato si se mnou vytre zadek, kdy se mu zachce. A i kdybych mel radio za 100tis, tak mi to nepomuze. Protoze je to hlavne o rukou, co za ty packy tahaji... Ale take vim, na kolik vyjde ero, ve kterem jsou mixy letovych rezimu temer nutnosti. Kdyz z toho pak kvuli levnemu radiu vyrobi hromadku nepouzitelneho srotu, bude si (stejne jako ja pred lety) asi rvat vlasy z hlavy a nadavat si do debilu.

Chce to kompromis, ve vsem. A take, jak uz jsem psal - koupit nove radio, az kdyz dojdes k nazoru, ze to stare te nejak omezuje - bud mas letadlo, ktere kvuli radiu neco neumi, nebo mu treba neveris (spolehlivost). Jinak je to vyhazovani penez, ktere muzes vhodne vyhodit jinak :-)

Také pravda.
Cenovou hladinu mám řekněme do 6tisíc. Bazarová rádia jsou sice lákavá svou cenou, ale zase ve mně nebudí důvěru spolehlivostí. Nemám jistotu, že s tím bylo zacházeno tak, jak je mi prezentováno. Z toho důvodu bych preferoval nový kus.

jyrry píše:...Co se tyka Mx-12, neni pravdepodobne ze mysli tu starou, na MHz, ale ze zvazuje Graupner/SJ Mx-12 Hott, ta se dooost lisi...
Obe mohou řadu uzivatelu dostatecne uspokojit svymi moznostmi...

U toho Graupnera jsem myslel Mx 12 HoTT

Ještě mi bylo porazeno FrSky Taranis, což by už asi bylo rádio na hodně dlouho.

Každopádně díky všem za názory, chvilku to nechám uležet a pak se rozhodnu. Dík moc
JMalik

#77 Příspěvek od JMalik »

pEPYK píše:...Ještě mi bylo porazeno FrSky Taranis, což by už asi bylo rádio na hodně dlouho.....

Zeptej se toho chytrolína co ti tohle poradil, jestli měl to rádio v ruce ( nebo to aspoň viděl jinde než na obrázku).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od vojta mansfeld »

zdzd píše:Jsou i takoví, co jim to může připadat divné.

Neznamená to ale nic jiného, než že jsou divní oni.

Protože základní úvaha zda mám na to do čeho se chci pustit má být jedna z prvních.

Bez ohledu na to, zda jde o modelařinu, rybařinu, stavbu baráku, cokoliv. Každý má někde svoji hranici. Je dobré ji znát. Přejde se tím mnoha nepříjemnostem.

Já si myslím že na co člověk chce mít, na to má. Pokud má opravdu málo peněz koupí set s Cadetem, bože, jiné rádio potřebovat nebude protože nebude mít na jiné letadlo, ale létat bude, pro začátky s modelařinou není nutné mít stovky tisíc... Vždycky když člověk něco chce dá se najít cesta jak to koupit, nebo kompromis, kdybych chtěl létat je jasné že v začátcích nebudu chtít investovat do Futaby FX-40, udělám kompromis a koupím Optica, nebudu machr, ale budu létat, nejde koupit něco na co nemám ale jde udělat kompromis, létat s jednoduchými modely a s levným rádiem a už na to mít budu, no bože, nebudu mít paměť na modely, nebudu mít padesát kanálů ale létat s tím půjde a létání je radost i s jednoduchým setovým rádiem!!! Tak proč je odrazovat? Tyhle vaše názory já úplně miluju, mě spíš přijde že než byste to mysleli vážně, tak spíš chcete dát najevo jako že vám peníze neschází, že vy je máte...
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
mhabr

#79 Příspěvek od mhabr »

Vojto, ja asi nerozumim, co jsi tim chtel rict.
Celkem souhlasim se zdzd.
Ja se pokousel s modely zacit nekdy pred 30ti lety, ale neslo to. Modelarina byla tenkrat pekelne draha, ja byl skolak, rodice nemeli penize na to, aby mi mohli koupit serva, nebo radio. Do pionyrskeho krouzku me taky nevzali, tak zbyvaly gumacky, hazedla a vystrelovadla, na RC jsem proste nemel penize.
Prvni RC letadlo jsem poridil pred sesti lety, kdyz uz bylo kde bydlet a mel jsem prachy na zbytecne veci.
Do te doby jsem jen obcas sel kouknout, jak litaji Joni.
zdzd

#80 Příspěvek od zdzd »

vojta mansfeld píše:Já si myslím že na co člověk chce mít, na to má. Pokud má opravdu málo peněz koupí set s Cadetem, bože, jiné rádio potřebovat nebude protože nebude mít na jiné letadlo, ale létat bude, pro začátky s modelařinou není nutné mít stovky tisíc... Vždycky když člověk něco chce dá se najít cesta jak to koupit, nebo kompromis, kdybych chtěl létat je jasné že v začátcích nebudu chtít investovat do Futaby FX-40, udělám kompromis a koupím Optica, nebudu machr, ale budu létat, nejde koupit něco na co nemám ale jde udělat kompromis, létat s jednoduchými modely a s levným rádiem a už na to mít budu, no bože, nebudu mít paměť na modely, nebudu mít padesát kanálů ale létat s tím půjde a létání je radost i s jednoduchým setovým rádiem!!! Tak proč je odrazovat? Tyhle vaše názory já úplně miluju, mě spíš přijde že než byste to mysleli vážně, tak spíš chcete dát najevo jako že vám peníze neschází, že vy je máte...

Umíš ty vůbec číst???

Bože, co ty víš o mých penězích? Jaké kraviny se zase domýšlíš jen aby jsi si mohl zahudrat a omílal nějaké odrazovaní? Kde požaduji nějaké stovky tisíc? Mému příspěvku dáváš zcela mylný smysl, což ostatně zdaleka není poprvé.

On totiž je o tomto:

vojta mansfeld píše:Já si myslím že na co člověk chce mít, na to má...
Vždycky když člověk něco chce dá se najít cesta jak to koupit, nebo kompromis...
nejde koupit něco na co nemám ale jde udělat kompromis, létat s jednoduchými modely a s levným rádiem a už na to mít budu...

A právě proto je základní úvaha zda mám na to do čeho se chci pustit zcela na místě. Na co mám, co bych rád, co je reálné a jak to udělat.

Já bych například rád třímetrovou turbínovou maketu nějaké heliny. Ale nemám ji a ani se o to nepokouším. Protože jsem si vědom, že na to nemám. Nicméně mne ani nenapadne někomu, kdo ji má a pustil informaci, že stála jako Audina, předhazovat, že odrazuje lidi od modelářství. Co tě vede k takovým postojům?
pepin

#81 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:to zní jako "když na to nemáš, nezkoušej modelařit" ... věřím že to leckomu může připadat přinejmenším divné...

.

Většinou každému případnému zájemci o modelařinu, který se zajímá kolik to co mám stálo odpovídám--ročně tak minimálně deset tisíc, oni se posčítají i ty vteřinová lepidla na bublinkolety a občas odešlé levné servo, nebo nafouklá lipolka.

jinak ohledně vhodného vysílače na větroně--určitě minimálně 8 kanál, čtyřservová křídla už jsou běžná i u bublinkových začátečnických modelu a vario je také potřeba něčím vypnout-zapnout--3 letové režimy jsou základní nutnost, jak již bylo zmíněno z duvodu ruzného odtrimování v každém z režimu letu, u starších pultových vysílaču se dá lecos dobastlit--třeba že jeden přepínač sepne jak další kanál štelovatelný nezávisle potenciometrem, tak i spínanou funkci v pevných mixech, ale je to opravdu turnigaření s pájkou, u palcových vysílaču bych se bál, že pod 10 kanálu to bude na větroně použitelné opravdu s problémy.
zdzd

#82 Příspěvek od zdzd »

pepin píše:Většinou každému případnému zájemci o modelařinu, který se zajímá kolik to co mám stálo odpovídám--ročně tak minimálně deset tisíc, oni se posčítají i ty vteřinová lepidla na bublinkolety a občas odešlé levné servo, nebo nafouklá lipolka.

Mluvíš mi z duše.

http://www.mojehobby.cz/magazin/detail.php?idclanku=16
RedAce

#83 Příspěvek od RedAce »

Když na RC výbavu dostaneš od rodičů, snadno se ti tvrdí, že každý má na co chce. Taky jsem před x lety toužil po letadlu na ovládání. Ale prostě jsem na něj neměl a rodiče mi na něj nedali. Tak jsem aspoň lepil plastové modely a pokaždé, když jsem si šel do obchodu koupit jednu barvičku AGAMA za pár korun ušetřených z kapesného, tak jsem na ty RC letadla aspoň toužebně koukal.

Teď už je to jiné, ale pořád je to docela drahé hobby a někdo ještě pořád může dosáhnout jen na to, že se bude na modýlky jenom koukat.
zdzd

#84 Příspěvek od zdzd »

RedAce píše:Když na RC výbavu dostaneš od rodičů, snadno se ti tvrdí, že každý má na co chce.

Nemyslím, že by to tu někdo tvrdil.

Spíše jde o to, že chtít můžeš cokoli, nicméně pořídit můžeš jen to, na co máš.

A proto je třeba se dobře rozmyslet a nedostat se do situace, kdy příliš rozmáchlou věc nedotáhneš do konce, protože nouze. Nebo třeba skončit na mizině s barákem plným levných nefunkčních šmejdů.
pepin

#85 Příspěvek od pepin »

RedAce píše:Teď už je to jiné, ale pořád je to docela drahé hobby a někdo ještě pořád může dosáhnout jen na to, že se bude na modýlky jenom koukat.

tak určitě je hloupost pouštět se do modelařiny pokud doma nepřebývá nějaká koruna, kterou když neutratíš za modelařinu, tak ji utratíš za jinou blbinu, pravidelné finace do toho opravdu tečou a nejhorší jsou asi začátky, kdy ještě není uplně jasno, jaké modely tě budou nejvíc bavit.
zdzd

#86 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: nejhorší jsou asi začátky, kdy ještě není uplně jasno, jaké modely tě budou nejvíc bavit.

Začátky nesou až tak moc o modelech. Potřebuješ vybudovat nějaký počáteční pracovní základ. Nářadí, měřidla, materiál, vysílač, nabíječka, žhavení...

A hlavně u těchto věcí je třeba přemýšlet. Model stojí pár kaček a za pár vteřin může být po něm. Ale vysílač by měl sloužit léta a neměl by omezovat. Vrtačka by měla být použitelná i v domácnosti, totéž páječka, pilka, klíče, šroubováky. Všechno by se to mělo pořizovat s nějakým výhledem do budoucna. Nakupovat levné šmejdy znamená nakupovat pořád znova a nikdy nic nemít. Typicky šroubováky, které umřou po třech šroubech a ty ještě zničí...
AR1
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od AR1 »

Ty voe, to je zase debata. Tak se přidám, ne... :D

Měl jsem DX6i a přestala mi stačit u třetího modelu - Piper 1200mm s klapkama. Tak jsem řešil změnu a poslech radu mj. ZDZD a koupil T12FG. Měl jsem letadla do 5 tis i s výbavou a honil je rádiem za dvacku.Pak přišel elektro sváhák se 4 servovým křídlem (nikdy jsem to nechtěl, to nevypadá jako letadlo), jen jsem si vybral v menu konfiguraci modelu a vše fungovalo okamžitě jak má. Trochu bloumání na letovýma režimama, při přistání zcela bez problému buterfly proporcionálně na plynu...žádná křeč. Pak třeba benzínovej akrobat, když tedy stačí u velkýho akro 6k. - 2x křidélka, 2x výškovka, směrovka, plyn, zapalování, sytič (safra, 8k) uvažuju kouření..Nebo "blbá" Cessna 2100mm- 2x křidélka, 2x klapky, plny, zápalko, VOP + SOP ajaj, zase 8k a to mám sytič ruční a co třeba světla?
Nikdy jsem toho nelitoval (až na ty peníze :D ) a než to zase někdo neunese, tak jsem si to koupil za roční prémie v práci, kdy jsme si doma řekli, že si holt nekoupíme jinou blbost.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od jozefbb »

Kazdy konicek je drahy, ked ho zacnes prevadzkovat naplno. A hodnotit niekoho ci nato ma , alebo nema??? Musim sa zaradit tam na co mam. Vzdy je to aj o nejakom odriekani.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od jyrry »

Nikdo nikoho nehodnotí.
Jen by bylo všeobecně prospěšné, aby si "ti co na to mají" uvědomili, že modelařit chtějí i "ti co na to nemají", tedy přesněji nemají na onu "uznávanou úroveň" kterou "ti co na to mají" neustále prosazují a vyzdvihují. Pak je to o kompromisech, které ovšem někomu nahánějí pupínky sotva se tu o nich něco jen naznačí nebo se jich někdo jen nějakým nevinným výrokem dotkne; pak je jasně nutné to původcům hned briskně vytmavit :-)
jyrry.webnode.cz
mhabr

#90 Příspěvek od mhabr »

Jyrry, meles nesmysly
Zamčeno

Zpět na „Výběr vysílače“