Skutočné min. a max. napetie li-poliek..a i.

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

Re: Skutočné min. a max. napetie li-poliek..a i.

#76 Příspěvek od JMalik »

VTjr píše:
1)...... já nabyl spíš dojmu, že řešíme problém "skončil motor, ať zbyde i na přijímač a serva pro úspěšné přistání".
2) Kdybychom řešili různé eventuality, ke kterým dochází při vrcholovém létání (nahoře citovaný vis na vrtuli v poslední minutě) tak ............
3) Nakonec sám zakladatel vlákna nám objasnil o co mu vůbec šlo.
4) ..... se tu předvádět jaký jsem frajer a co všechno musím mít, zatím co vy ostatní létáte s podřadným čínským aušusem..... (

1) Rozsah toho, co chtěl zakladatel vlákna řešit je v prvním jeho příspěvku.
2) Mít možnost viset s akrobatem (halovka, metrové EPPéčko, dvoumetrovka.....) i v poslední inutě letového času nepovažuji za vrcholové létání.
3) Zakladatel vlákna tady byl naposledy 12. října 2012 ( jestli to správně sleduji)
4) Pokud bylo toto konstatování na mě, tak se tady nemusím předvádět s čím létám (nevypisoval jsem tady ani svá letadla, ani konfigurace pohonů), ale blbě nesu, když tady začne někdo vydávat chytrosti o charakteristikách lipol baterek, jak to používat, začne to hodnotit ... a v dalším příspěvku si ujasňuje co je to trvalý a impulsní odběr a co znamenají ta čísílka napsané na baterce. Takže proto jsem Attovi doporučil, ať napíše s jakými konfiguracemi pohonů létá, abychom se zorientovali až kam bude v diskusi jeho názor přínosný.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
VTjr

#77 Příspěvek od VTjr »

JMalik píše:1) Rozsah toho, co chtěl zakladatel vlákna řešit je v prvním jeho příspěvku.

Pardon, do diskuse jsem se vrátil taky po nějaké době kdy se už neřešily otázky zakladatele a.hanes, ale kocoura, kterého jsem pak mylně považoval za zakladatele.
JMalik píše:2) Mít možnost viset s akrobatem (halovka, metrové EPPéčko, dvoumetrovka.....) i v poslední inutě letového času nepovažuji za vrcholové létání.

Pravda, i když pro většinu to vrcholový výkon asi bude :lol:
JMalik píše:3) Zakladatel vlákna tady byl naposledy 12. října 2012 ( jestli to správně sleduji)

již zmíněný můj omyl identifikace zakladatele.
JMalik píše:4) Pokud bylo toto konstatování na mě, tak se tady nemusím předvádět s čím létám (nevypisoval jsem tady ani svá letadla, ani konfigurace pohonů), ale blbě nesu, když tady začne někdo vydávat chytrosti o charakteristikách lipol baterek, jak to používat, začne to hodnotit ... a v dalším příspěvku si ujasňuje co je to trvalý a impulsní odběr a co znamenají ta čísílka napsané na baterce. Takže proto jsem Attovi doporučil, ať napíše s jakými konfiguracemi pohonů létá, abychom se zorientovali až kam bude v diskusi jeho názor přínosný.

Nevypisoval sice, ale řešil speciální případy. Jak jsem na psal, v mnoha případech jsem s Tvými názory souhlasil i když byli občas podávany příliš radikálně. Taky se značná část vlákna se začala ubírat jiným směrem a nejcennější informace jsou v jeho první polovině. Ale tak už to z mnohými vlákny bývá.
Fakt nemá cenu na sebe vylévat síru. :wink:
O víkendu bude sice počasí na draka, asi se zašiju do dílny, ale stejně přeji příjemný víkend. :)
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
mior
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od mior »

Celý rozpor vznikol v tom, že niekto nepochopil jadro otázky, druhý chcel iného nachytať na hruškách a pod. Preto by bolo dobré, aby sme sa vyjadrovali odborne a nezavádzali tu nové pojmy, ktoré síce po podrobnom rozbore boli mienené dobre, ale pre iných môžu byť mätúce a hneď nemusia pochopiť, čo tým autor pojmu myslel.

K tomu mazaniu príspevkov - ťažko hodnotiť, či odporovali alebo neodporovali nejakému pravidlu - veď aj z právnej praxe vieme, že ten istý paragraf sa dá vysvetľovať viacerými významami. A tu je jednoznačným arbitrom ten, čo drží to mazacie tlačidlo... :D
Možno by bolo dobré - pre všetkých - pripomenúť si slová francúzskeho filozofa Voltaira:
"Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo povedať to."
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
a.hanes

#79 Příspěvek od a.hanes »

JMalik píše:
VTjr píše:
1)...... já nabyl spíš dojmu, že řešíme problém "skončil motor, ať zbyde i na přijímač a serva pro úspěšné přistání".
2) Kdybychom řešili různé eventuality, ke kterým dochází při vrcholovém létání (nahoře citovaný vis na vrtuli v poslední minutě) tak ............
3) Nakonec sám zakladatel vlákna nám objasnil o co mu vůbec šlo.
4) ..... se tu předvádět jaký jsem frajer a co všechno musím mít, zatím co vy ostatní létáte s podřadným čínským aušusem..... (

1) Rozsah toho, co chtěl zakladatel vlákna řešit je v prvním jeho příspěvku.
2) Mít možnost viset s akrobatem (halovka, metrové EPPéčko, dvoumetrovka.....) i v poslední inutě letového času nepovažuji za vrcholové létání.
3) Zakladatel vlákna tady byl naposledy 12. října 2012 ( jestli to správně sleduji)
4) Pokud bylo toto konstatování na mě, tak se tady nemusím předvádět s čím létám (nevypisoval jsem tady ani svá letadla, ani konfigurace pohonů), ale blbě nesu, když tady začne někdo vydávat chytrosti o charakteristikách lipol baterek, jak to používat, začne to hodnotit ... a v dalším příspěvku si ujasňuje co je to trvalý a impulsní odběr a co znamenají ta čísílka napsané na baterce. Takže proto jsem Attovi doporučil, ať napíše s jakými konfiguracemi pohonů létá, abychom se zorientovali až kam bude v diskusi jeho názor přínosný.

...takže takto chalani.., kedy som tu bol naposledy, to nemože vedieť nikto, jedine žeby sledoval len toto téma a písal si to do denníčka ( sledovanosť vlákna ) ..takže !!!!

...aby som sa k tomu konkrétnejšie vyjadril som rád za každý váš príspevok a určite som tu častejšie a to sledujem a sa učím..avšak namám čo pridať..šak ak budem tak pridám.. :)

..som nesmierne vďačný za každý príspevok a som aj nesmierne rád, že som mohol stáť za základom ( pre mňa ) obsiahlejšiej diskusie..ktorá dúfam stále nekončí
:)

..medzičasom som objednal motor, bat.. musel som sa naučiť pájkovať..lietať na sime..prišli vianoce..( ozaj všetko naj do nového roka )..návštevy..nadčasy..mno vrtulník je teraz stranou ( tak do 20-teho ..to ideme na dovolenku na slovensko..)

..takže vďaka a veľa pekných poslednosekundových visov na vrtuli v novom roku

andy
hanzi
Vlado C

#80 Příspěvek od Vlado C »

Ja by som skor povedal ze problem je v prilisnych emociach a nepozornom citani. (Stalo sa aj mojej malicktosti pred chvilou pri citani navodu k Minime6 :) ) A castokrat je tych pravd viacej len z ineho uhlu pohladu. Na inom vlakne aj mna vyhlasil jeden z ucastnikov za vola. :) A islo takisto o uhol pohladu na velkost modelu pre 3D akrobaciu a to pre rekreacneho pilota (stredne vyspeleho) a pre velmi vyspeleho 3D s fanatickym privrzencom. :) A tie pravdy boli dve podla pouziteho uhlu pohladu (Asubjektivnych individualnych podmienok pilota). Ja som pochopitelne vycuval. Co som chcel vediet som sa dozvedel a emotivne vylevy ma privelmi nezaujali.

Takze Lidicky - ak nemusime tak sa neurazajme. :) Ved to nase hobby je take pekne a o nic nejde, aspon v tomto virtualnom svete kde sa stretavame. V realnom svete ak o nieco ide tak o bezpecnost. (A urazov na letiskach je zatial nastastie velmi malo a to je podstatne.) V podstate tu riesime "Rockefelerovske problemy".

Ja zatial vyhrady voci moderatorom nemam.
Nike II (hotliner), SU29 EPP (RCfactory), FOX 2300 EPP, Stryker FQ27, Yak 54 CZ, Eclipse 7
zdenasu

VNITŘNÍ ODPOR LIPO

#81 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj stala se mě zajímavá věc s lipolkou
Při letu mě regl vypnul motor . První co bleskne hlavou kontakt nebo baterie. Následně jsme na letišti přeměřili vnitřní odpor...80 miliOhm
Doma jsem rekreačně nabil baterii a znovu změřil odpor. Naměřil jsem
hodnotu27...............To tedy nechápu. Rozdíl -obrovský.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
zdenasu

VNITŘNÍ ODPOR LIPO

#82 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj stala se mě zajímavá věc s lipolkou
Při letu mě regl vypnul motor . První co bleskne hlavou kontakt nebo baterie. Následně jsme na letišti přeměřili vnitřní odpor...80 miliOhm

JMalik

Re: VNITŘNÍ ODPOR LIPO

#83 Příspěvek od JMalik »

zdenasu píše:Ahoj stala se mě zajímavá věc s lipolkou

Už to máš stejně i v druhém vláknu.
Podstatné je, kolik jsi naměřil napětí na té baterce po odstavení regulátorem.
(Ideální by bylo, kdyby jsi to změřil po jednotlivých článcích na balančním konektoru.
Jeden měřící hrot si dej na silový kontakt, druhým očuchávej kontakty balanceru po článkách. Nestrkej oba měřící hroty na balancer, nebo to vyzkratuješ)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
mior
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od mior »

Vnútorný odpor lipolky sa mení v niekoľkých súvislostiach:
- okolitou teplotou
- stavom nabitia
a podobne.
Podrobnejšie v tomto článku a podobných...
ale ten rozdiel je aj tak dosť veľký... :(
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Nakadah »

Dej ji do lednicky a zmer, ohrej ji na pokojovou teplotu a zmer, dej ji na topeni a zmer. Cim teplejsi bude, tim mensi vnitrni odpor nameris. A naopak cim chladnejsi.... :) Nak
Lada1

#86 Příspěvek od Lada1 »

merils to stejnym zarizenim?
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
zdenasu

#87 Příspěvek od zdenasu »

to je pravda , že odpor se mění teplotou. Já ji měřil minulou středu venku
ALE......lipo vypla cca po 4 minutách, to jsem předpokládal baterii vnitřně
(mírně) zahřátou a pak jsme doma nabíjel na průjezdě kde se netopí, přesto vnitřní odpor byl nesrovnatelně menší. Odpor mě udává při nabíjení a po...raytronic c60-duo. Občas mrknu okem při nabíjení na stavy baterek. Né že bych byl nějaký pedant na zápisky stálé měření apod. Ani netvrdím , že jsem modelář, spíše pilot, který si občas něco opraví.
.........Ale tento rozdíl odporu je opravdu značný.....

zdenasu

#88 Příspěvek od zdenasu »

ano ,měřím jen nabíječem Raytronic c 60
ničím jiným...Z

JMalik

#89 Příspěvek od JMalik »

zdenasu píše:......

Odpovídal jsem Ti do toho druhého vlákna, kam jsi to dal paralelně.
Drondys

#90 Příspěvek od Drondys »

zdenasu píše:Následně jsme na letišti přeměřili vnitřní odpor...80 miliOhm Doma jsem rekreačně nabil baterii a znovu změřil odpor. Naměřil jsem hodnotu 27... To tedy nechápu. Rozdíl -obrovský.

Pokud jde o teplotu měř vnitřní odpor při teplotě cca okolo 20 stupňů Celsia tj. nejlépe doma a na lipolce, která je odpočinutá alespoň cca 10 až 15 minut po vybíjení.

Pokud jde o napětí doporučuji vybít aku pack postupně malým proudem tak, aby měly jednotlivé články toho packu napětí 3,7V ve stavu po odpočinutí tj. cca 10 až 15 minut po posledním vybíjení a teprve v tomto stavu je vhodné měřit vnitřní odpor.
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“